Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014

Amazon Tribes vaarassa "Massive kuolleet"



Kaasuyhtiö Myöntää Vaikea Uhka Perun Tribes, työntää eteenpäin Anyway


Pluspetrol toteaa myös, että kosketuksesta sen työntekijöiden ja alkuperäiskansojen vapaaehtoisen erillään "ja" ensimmäinen yhteys "(IPVIIC) on "todennäköinen"  aikana suunnitellut kaasun etsintään ja rakennusalan toimintaa Amazon.
Hätkähdyttäviä tunnustukset tulevat Pluspetrol n ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA), joka on parhaillaan vireillä hyväksyntää Perun hallitus.
Lähes kolme neljäsosaa alueen Pluspetrol n Osa 88 myönnytys sijoittuu Kugapakori-Nahua-Nanti Alueellinen Reserve, joka perustettiin vuonna 1990 suojelemaan "IPVIIC" yhteisöjä.
Työntekijät kannustetaan vuorovaikutuksessa
Yhtiö on jopa suunnittelee kertoa sen työntekijöiden vuorovaikutuksessa hyvin haavoittuvia "IPVIIC" alkuperäiskansat, mikä parantaa huomattavasti taudin tarttumisen riskin.
Millä väittää olevansa  "antropologinen varautumissuunnitelman" , työntekijöiden pitäisi hymyillä ja tehdä ystävällisiä eleitä, jos yhteys on saatu, keskustella heidän kanssaan, tarjota aineellisia esineitä ja vieraanvaraisuus, ja ottaa valokuvia - kunhan ei salamaa käytetään.
Pluspetrol YVA - kirjoittanut yrityksen yhdessä konsultointi Environmental Resources Management (ERM) - katsoo vaikutuksia yhtiön suunnitelmia laajentaa Camisea kaasun hankkeen Perun Cusco alueella jo maan suurin energian kehittämiseen.
Puute immunologista puolustusta
Mukaan YVA: n luvussa 4:  "Alkuperäiskansat yksinään tai ensimmäisen yhteydenoton ovat erittäin alttiita ulkoiselle sairauksien vuoksi niillä ei ole immunologisten puolustuksemme niiden torjumiseksi.
"Epidemiat tarttuva ja eksogeenisiä virustaudit, kuten akuutti ripuli tai akuutti hengitysteiden infektioita, voi aiheuttaa [lainaten Perun antropologi]" pidempiä aikoja sairaus, massiivinen kuolemia, ja parhaassa tapauksessa pitkä prosessit toipilasaika. " "
Silti YVA todetaan lukuisia kertoja, että suunniteltu laajennus tapahtuisi käyttämillä alueilla IPVIIC. Luku 6 - poistettiin hiljattain julkisen näkymä Perun Energy ministeriön verkkosivuilla - todetaan, että  "aikana 2D-ja 3D seismiset testit, poraus, ja laskemme putkilinjan, työntekijät voivat tavata alkuperäiskansojen eristäminen ja / tai ensimmäisen yhteydenoton."
Se kuvaa myös yhteystiedon  "todennäköinen hätä"  ja nostaa "hyökkäyksen mahdollisuutta" .Tämä voisi selittää ohjeet kaasun työntekijöitä "antropologisen varautumissuunnitelman" luoda ystävälliset suhteet tahansa alkuperäiskansojen he saattavat kohdata - puhumattakaan siitä, miten tappava yhteydenpito voisi todistaa, jos tauti tarttuu.
30%: sta 50% alkuperäiskansojen jo pyyhki pois taudin
Pluspetrol YVA myöntää myös, että kaksi alkuperäiskansojen Camisea alueella on jo yli tuhosi ensin seuraava jatkuva kontakti -  "noin 40% Nahua"  ja  "välillä 30% ja 50%"  on Nanti kuoli käyttöön sairauksia.
Ja siinä luetellaan monia muita vakavia tapoja, joilla varaukseen alkuperäiskansojen asukkaat tai voisi vaikuttaa laajennus. Näitä ovat parhaillaan estetty keskeisiä resursseja, on pakko viettää tavallista pidempään metsästys, ja ottaa vähemmän syödä. Jossain vaiheessa YVA todetaan:
"Koska on mahdotonta suoraan yhteyden väestön eristyksissä Kugapakori-Nahua-Nanti Reserve on vaikea ymmärtää suuruus vaikutuksia hankkeella saattaa olla niitä.
"Mitä vaikutusten arvioinnin [hankkeen], oletetaan, että kaikki toiminta eri kuin jokapäiväisessä elämässään luo pelkoa, huolta ja muutokset tavoin he näkevät ja kuvitella maailmaa."
Vaikka se ei ole yllättävää, että Pluspetrol myöntää, että IPVIIC ovat erittäin haavoittuvassa asemassa, että se myöntää kontakti on  "todennäköinen"  sekä vuorovaikutuksen edistäminen niiden kanssa on merkittävä.
Viime vuosina yritykset toimivat muualla Perussa, jossa on IPVIIC ollut taipumus omaksua erilaisia ​​strategioita - esimerkiksi väittää, että mitään tällaisia ​​ihmisiä on olemassa.
Odotetaan hallituksen hyväksyntää
Pluspetrol YVA on parhaillaan vireillä hyväksyntää Perun varapuheenjohtaja Ministry of Inter-Culturality (VMI), sijaitsevat kulttuuriministeriö (Mincu) - joka on joutunut vahva oikeudellinen ja poliittinen paine nopeuttaa Camisea laajennus.
Hyvin kriittisen raportin VMI viime heinäkuussa, jonka mukaan laajennus voisi  "tuhota"  Nahua ja tehdä  "sukupuuttoon"  Kirineri ja Nanti poistettiin julkista keskustelua ja myöhemmin kumottu.
Mincu, erottua avainhenkilöille myöhemmin palkkasi "erityinen joukkue"  ulkopuolelta ministeriön kirjoittaa toisen kertomuksen, jossa oli paljon vähemmän kriittinen. Se julkistettiin viime marraskuussa.
VMI: n heinäkuun selvityksestä oli erityisen kriittisesti Pluspetrol n "antropologinen valmiussuunnitelma '(AKT), jolloin sarja 20 pistettä, että yritys tarvitsi puuttua.
Se totesi myös, että Pluspetrol väärin tavoitteita ottaa tällaisen suunnitelman ja sen nykyinen versio huomiotta antamat suositukset Perun terveysministeriön turvata IPVIIC terveyttä.
Sen sijaan VMI marraskuussa raportti tehdään vain yksi lyhyt maininta AKT, pyydetään, että yritys selittää, miten se toteutettaisiin, jos  "jotkut asukas varauksesta ilmaantunut"  jossakin sen laitoksia.
Rikkoo Perun laki
Perun kansalaisjärjestö Derechos, Ambiente y Recursos Naturales (DAR), joka kampanjoi ympäristöön, luonnonvarojen ja alkuperäiskansojen, on erityisen huolissaan mahdollisista vaikutuksista suunniteltu laajennus on IPVIIC terveyteen.
DAR väittää, että VMI on käyttänyt out-of-date tietoa sen arvioinneissa Pluspetrol YVA, ja että hallitus rikkoo Perun lainvastaisesti jättäessään laatia suunnitelma suojella johon tuloutetaan IPVIIC elää ja nimittää hallintokomitea toteuttaa sitä. Mukaan DAR lehdistötiedote on päivätty 15 tammikuu:
"Terveysministeriön saadaan päätökseen uuden Analyysi terveystilanne Kugapakori-Nahua-Nanti Reserve. Tämä raportti on odottanut niin, että sen johtopäätökset ja suositukset voidaan pitää osana arviointi YVA, sillä eniten hankkeen vaikutus tulee olemaan [IPVIIC n] terveydelle. "
DAR yhdessä Perun kansallisena koordinaattorina ihmisoikeuksien ja alkuperäiskansojen järjestöjen AIDESEP ja FENAMAD, korosti uhista Camisea laajennuksen kuulleet IPVIIC järjestetään Amerikan ihmisoikeustoimikunnan vuonna Washington viime marraskuussa.
Pluspetrol n Osa 88 myönnytys sijaitsee lähes neljännes Kugapakori-Nahua-Nanti Alueellinen Reserve. Lähes kaikki suunniteltu laajennus - 18 kaivoja kuudella eri paikkakunnalla, 2D-ja 3D seismiset testejä ja rakentaminen 10,5 km putki - tapahtuisi varaukseen
Vaarallista politiikkaa, ristiriitoja
Rebecca Spooner, mistä Lontoossa toimiva kansalaisjärjestö  Survival International sanoo, että hallituksen kanta on  "vaarallisen ristiriitaisia" , luo varaukseen vielä  "partaalla pääsyn myöntämistä satoja kaasun työntekijöiden raskaita koneita räjäyttää räjähteet."
"Pluspetrol ja valtio ovat myöntäneet massiivinen vaara työnsä voisi aiheuttaa intiaanien elämää, mutta he harjoittavat muutenkin sokeuttamana harjoittamisesta uusiutumattomat energiaa, joka tulee olemaan mitään hyötyä ihmisille, joiden maa se sijaitsee alle" , sanoo Spooner.
Thomas Moore, amerikkalainen antropologi sidoksissa kansalaisjärjestön Centro EORI Perun Madre de Dios alueella, joka on työskennellyt alkuperäiskansojen Perun Amazonin 40 vuotta, sanoo:
"Nykyinen hallitus ei tee mitään suojellakseen alkuperäiskansojen missä öljyn ja kaasun kehittäminen ovat mahdollisia. Seuraava askel laajentaa Pluspetrol n toiminta Kugapakori-Nahua-Nanti Reserve voi hyvinkin olla, jotta öljyn ja kaasun etsintä Manu National Park, myös koti IPVIICs, että rajojen Reserve. "
Semantiikka
Kysyi mahdollisuutta  "massiivinen kuolemia"  korostettu Pluspetrol YVA, ja miten Camisea laajennus voisi olla perusteltu, Perun varaministeri Inter-Culturality, Patricia Balbuena Palacios huomiotta kysymys. Sen sijaan hän totesi email:
"Lainaus YVA on tarkoituksenmukaisempaa ja tiukka kuten osa tutkimusta, koska se on lainaus yhden tekstin toisella ehdotuksella."
Pluspetrol on operaattori Lot 88, mutta johtaa yhteenliittymä yritykset kuten Hunt Oil, Repsol ja SK Corporation. Kumpikaan Pluspetrol eikä ERM voitaisiin tavoitettu kommentteja varten.


David Hill  on freelance-toimittaja perustuu Etelä-Amerikassa. Lue lisää hänen  Andit Amazonin artikkeleita.   Twitter kahva: @ DavidHillTweets
Tämä artikkeli ilmestyi vuonna  Ecologist .

Ei kommentteja: