Sivut

lauantai 25. tammikuuta 2014

"Ei kaikki vakoilu on huono": Snowden vaatii ilmiantajan suojelua Q &

• Rohkeus Säätiö isännöi online-session 
• Snowden sanoo, että on aika "työntää takaisin" tarkkailusta
Edward Snowden
Snowden sanoi nyt oli aika "työntää takaisin" vastaan ​​hallituksen valvontaa liioitella. Kuva: AP
Entinen National Security Agency urakoitsijan Edward Snowden torstaina vaadittiin kokonaisvaltaista ilmiantajan suojelua. Hän myös vaati, että kaikki vakoilu on huono ja sanoi USA voisi ottaa johtoaseman ja hyväksyttäviä standardeja kohdennettua seurantaa.
Osallistu, Venäjältä, online Q & A, Snowden ei sulkenut pois paluuta Yhdysvalloissa, mutta kritisoi Whistleblower Protection Act, uusin versio, joka allekirjoitettiin laiksi presidentti Obama vuonna 2012, tehdä hänen paluutaan "ei ole mahdollista ". 
Hän myös kiisti huijaa kollegansa urakoitsijan Booze Allen Hamilton antamaan hänelle niiden salasanoja ja muita kirjautumistietoja auttaa häntä keräämään salassa NSA asiakirjoja, väite tehdään   Reutersin raportti marraskuussa ."Kaikella kunnioituksella on [Reutersin reportteri] Mark Hosenball, Reuters raportti, joka laittaa tämän siellä oli yksinkertaisesti väärässä" Snowden sanoi.
Oli vahvempi ilmiantajan suojaa ollut paikallaan, kun viime vuonna, hän vuotanut tuhansia asiakirjoja tiedotusvälineiden kuten Guardian , Snowden sanoi, että hän "ei ehkä ollut uhrata niin paljon".
"Minun tapauksessa osoittaa selvästi tarvitaan kattavaa ilmiantaja Protection Act uudistukset" Snowden sanoi Q & A, jota isännöi Courage säätiö , joka kerää rahaa hänen oikeudenkäyntikulut. "Jos meillä olisi ollut todellinen prosessin käytössä ja raportit väärinkäytöksistä voitaisiin ryhtyä todellista, itsenäistä arbiters sijaan kiinni virkamiehiä, en ehkä olisi ollut uhrata niin paljon tekemistä, mitä tässä vaiheessa edes presidentti näyttää olevan samaa tarvitaan tehtävä. "Pyysi hänen näkyvyyttään sopivassa mittakaavassa Amerikan kansallisen turvallisuuden laite, Snowden vastasi:" Ei kaikki vakoilusta on huono. " 
Hän lisäsi: "Suurin ongelmamme juuri nyt on uusi tekniikka mielivaltaisesta joukkoseurantaan, joissa hallitukset ovat takavarikoineet miljardeja ja miljardeja ja miljardeja viattomien" viestintä [s] joka ikinen päivä.
"Tätä ei tehdä, koska se on tarpeen - onhan nämä ohjelmat ovat ennennäkemättömiä Yhdysvaltain historiassa, ja aloitettiin vastauksena uhkaan, joka tappaa vähemmän amerikkalaista vuosittain yli kylpyamme putoaa ja poliiseja - mutta koska uuden teknologian avulla on helppoa ja halpaa . "
Snowden sanoi nyt oli aika "työntää takaisin" vastaan ​​hallituksen valvontaa liioitella, jossa hän sanoi, oli "maailmanlaajuinen ongelma".
"Amerikka on otettava johtoasema vahvistamisesta sitä. Jos meidän hallitus päättää meidän perustuslain neljäs Tarkistus kieltoa kohtuuttomana kohtauksia ei enää päde yksinkertaisesti koska [siellä] tehokkaampia keinoja vakoilla, olemme luomasta ennakkotapausta, joka immunizes hallitus joka toinen-bittinen diktaattori tehdä samanlaista mielivaltaisesta , nuotta valvonta koko väestön että NSA on tekemässä. "
Snowden sanoi hän " ei aio katsoa vierestä, [että] tapahtua, ei väliä kuinka paljon se maksaa "hänet. 30-vuotias on halunnut vakoilua maksut Yhdysvalloissa ja on myönnetty väliaikainen turvapaikka Venäjällä . 
Snowden, joka työskenteli Booz Allen Hamilton, sanoi hän oli tehnyt "valtavasti työtä" raportoida NSA väärinkäytösten kollegoille, mutta koska rajoitukset Whistleblower Protection Act - joka ei kata urakoitsijat - hän ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä paina.
"Jos olisin paljastanut mitä tiesin näistä vastaiseksi, mutta joka luokitellaan ohjelmia kongressille, ne olisivat voineet veloitetaan minulle törkeästä", hän sanoi. 
Kysyi jos se oli mahdollista Yhdysvaltain toipua hänen NSA paljastuksia, Snowden sanoi: "Mikä tekee maamme vahva on arvojärjestelmäämme, ei tilannekuvan rakenteen meidän virastot tai puitteissa lakimme. Voimme korjata lakeja, hillitä liioitella virastojen ja pidä vastaavat johtavat virkamiehet loukkaava ohjelmia tilille. "

Ei kommentteja: