Sivut

perjantai 31. tammikuuta 2014

Syyrian armeija palautti turvallisuuden Damaskos - Daraa -valtatielle


Syyrian armeija on palauttanut turvallisuuden kansainväliselle Damaskos - Daraa -valtatielle pakottamalla terroristit perääntymään sitä ympäröiviltä alueilta. 

Terroristit, jotka pitivät asemapaikkanaan al-Qadamin kaupunkia Damaskoksen maaseutualueella, hyökkäsivät Damaskoksen - Daraan valtatietä kohtaan uudelleen, mutta Syyrian armeija teki menestyksellisen vastahyökkäyksen. 

Syyrian armeija tuhosi useita terroristien kokoontumiskeskuksia Yaldan puistoissa lähellä al-Qasemiehin kaupunkia ja al-Saqan sekä Yabroudin maatiloilla. 

Muualla armeijan yksiköt torjuivat militanttien hyökkäyksen Roshdiyan alueella Deir Ezzurissa Itä- Syyriassa ja iskivät kahta terroristijoukkiota vastaan Jafar al-Tayyarissa ja Saqr Qoreishissa lähellä Al - Siyaseh siltaa Deir Ezzurissa. 

Syyrian armeija on edennyt myös al-Zarehin kaupungissa Homsin maaseudulla Länsi-Syyriassa ja ottanut kaupungin täysin hallintaansa. 

Samaan aikaan yhteensä 50 terroristia antautui Syyrian armeijalle Damaskoksen maaseutualueella. 

Al-Mayadin TV-kanava on kertonut, että presidentti Bashar al-Assad on valittu vuoden 2013 henkilöksi heidän verkkosivuillaan kolmen viikon aikana järjestetyssä äänestyksessä, jossa oli mukana 16 arabipoliitikkoa ja kansainvälisiä vaikuttajaa. Al-Assad sai 193404 ääntä eli 37,97 % kaikista annetuista yli 500 000 äänestä. 

Syyria on maaliskuusta 2011 lähtien kärsinyt vakavista levottomuuksista, joita ovat järjestäneet erityisesti ulkomailta käsin aseistetut ja rahoitetut terroristijoukkiot.   

Levottomuudet, joihin osallistuu terroristiryhmiä eri puolita Eurooppaa, ovat muodostaneet Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueelle yhden lähihistorian verisimmistä konflikteista.  

Samalla kun terrorismi Syyriassa jatkuu eikä loppua ole näkyvissä, Yhdysvaltain hallitus on lisännyt poliittista ja sotilaallista tukea Takfiri-ääriryhmittymille.  

Washington ei ole piitannut Venäjän ja muiden valtioiden varoituksista terroristijoukkioiden aseistamisen seurauksista.  

Fars News Agency / KOMINFORM 

 http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13921109000399  


KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja: