"Meidän velvollisuutemme on varmistaa, että mikään ei ole unohdettu. Se on kaikkein tärkeintä. Mitään on menetetty. Venäjän kansan ja ihmiset ulkomailla täytyy muistaa tätä tragediaa ja rohkeutta ja sankaruutta Neuvostoliiton kansan ja Leningradin asukkaat," Venäjän johtaja sanoi kanssa pidetyssä kokouksessa Suuren isänmaallisen sodan veteraanit.
Hän korosti, että nykyään ihmiset täytyy tehdä "kaikkensa varmistaakseen, että tällainen tragedia ei toistu koskaan."
Putin muistutti, että yli neljän kuukauden aikana yksin, alkaen vuoden 1941 lopulla ja alussa 1942, 360000 siviiliä kuoli Leningradissa. Luku vastaa kokonaismäärä ihmishenkien menetyksiä Isossa-Britanniassa toisen maailmansodan aikana.
"Vain kuvitella ero uhrien määrä Venäjällä oli uhrata vuoksi kollektiivisen voiton toisin kuin muissa maissa", presidentti lisäsi.
Venäjän presidentti Putin on saapunut Pietariin, jossa hän loi seppeleet Isänmaa muistomerkki ja yksi joukkohautoja klo Piskaryovskoye Memorial Cemetery. Presidentti kiitti lisäksi hänen pikkuveli, jotka menehtyivät aikana natsien Leningradin piirityksen, Venäjän Ääni kirjeenvaihtaja Maria Merkulova raportoi.
Putinin saattue koostuu useita kymmeniä vanhusten Neuvostoliiton eläinlääkäreitä, jotka osallistuivat operaatioon, joka vapautti Leningradin, samoin kuin jotkut elossa asukkaat olivat jumissa, mitä nyt kutsutaan Pietariin 900 päivää ilman ruokaa.
Ihmiset kävelivät 300 metrin kuja paljain päätä pakkasta koko matkan ajan joukkohaudoista että hajautuminen alkaen ikuinen liekki isänmaan muistomerkki.
Jälkeen sotilaat sijoitetaan seppeleen jalka on valtava muistomerkki, Putin taivuttaa polvensa ennen kohoava luku Isänmaa ja tasoitettu valko-sini-punainen nauha. Jälkeen kansallislaulu, Venäjän johtaja katseli vartijat kunnia ohi ääniä sotilaallinen marssi.
Useat tuhannet Pietarin asukkaille, jotka siirtyi muistomerkki monimutkainen jälkeen vuosipäivän paraati Leningradin vapautusarmeijan katseli kulkue. Monet ihmiset pyydettiin ottamaan valokuvan presidentti, heidän joukossaan piirityksen veteraani ja Venäjän ilmavoimien kadetti, joka onnitteli Putinia tämän muistomerkin päivämäärä ja toivotti hänelle hyvää terveyttä.
Paluumatkalla, Vladimir Putin pysähtyi lähellä hauta, joka oli vuoden 1942 kaiverrettu. Hän laittoi kukkakimpun sen jalka ja teki ristinmerkin in memoriam hänen pikkuveli, joka oli väitetysti haudattiin että joukkohauta.
Piskaryovskoye Memorial Cemetery avattiin Pietarissa vuonna 1960 merkitä paikka joukkohautoja, jossa kaupunki nosti sen aikana kuolleena kohtalokas natsien piirityksen.Yläterassi muistomerkki monimutkainen on paikka ikuinen liekki, jossa 300 metrin kuja rönsyilevän alamäkeen kohti massiivinen pronssinen muistomerkki isänmaan ja yhteensä 186 joukkohautoja tapahtuu molemmin puolin sitä.
Jokainen hauta on marmorinen hautakivi kaiverruksia tammen lehtiä, sirppi-ja-vasara Insignia haudat 420000 siviiliväestölle tai punainen tähti ne, joissa 70000 sotilaat haudattiin.
Majesteettinen Isänmaa muistomerkki huomasi seppele tammenlehtiä kietoutunut hautajaisten bändi käsissään. Takana naishahmo on pitkä steelan kuusi reliefejä koristanut muistokirjoitus, jossa lukee:
 "Emme voi listata heidän jalo nimiä täällä, 
On niin monia heistä alle ikuisen suojan graniittia. 
Mutta tietäkää tämä, ne, jotka katsovat, kun nämä kivet: 
Kukaan ei ole unohdettu, mitään ei ole unohdettu. "