Tämä on John Robles, kuuntelet haastattelussa Michael Ratner, emeritus-puheenjohtaja Center for perustuslaillisten oikeuksien ja presidentti European Centre for Constitutional ja ihmisoikeuksia. Hän on myös amerikkalainen asianajaja Wikileaks ja Julian Assange.
OSA 2
Tämä on osa 2 haastattelun aikana. Voit löytää Edellisessä osassa sivuillamme osoitteessa voiceofrussia.com .
Robles: Saanko kysyä kysymyksen, nyt tämä ei ole tullut ulos liikaa tiedotusvälineissä, mutta olet lähellä ... (ja sitten haluaisin kysyä teiltä Julian Assange) ... olet lähellä Julian Assange, Jeremy Hammond ja kaikissa näissä tapauksissa Snowden, olen varma, olet hyvin perillä. Vain kysymys Olen aina ihmetellyt, alkaen Afganistanin vuotoja, Bradley Manning tiedot, joiden Snowdenin paljastukset Guardian myönsi, että he ovat vain julkaissut noin 1% (ne on vielä noin 95% tiedostoista, että he pitävät ) Olen aina ihmetellyt puuttuessa aikana kaikki nämä massiiviset vuodot, koskevien tietojen Guantanamo ja 9-11. On, että tavaraa pidetään salassa? Voitko ehkä vain spekuloida, onko mitään muuta tietoa kuin että, jotka saattavat puhaltaa kansi pois Guantanamon ja 9-11?
Ratner: Tiedätkö, en tiedä vastausta tähän. Mielestäni osalta Guantanamo voi olla materiaalia. En tiedä sitä, mutta että voi olla. Ja se on luultavasti Ed Snowden-tyyppinen materiaali. Se on luultavasti se on tekemistä valvonnan ja optio, ja kaikenlaisia ​​juttu. Se on minun arvata, että.
Osalta ... ja tietenkin Wikileaks julkaisi paljon asiakirjoja Guantanamon - arvioinnit vankien, jotka useimmiten olivat Yhdysvaltain väärää tietoa niistä, mikä oli hyödyllistä ihmisiä näkemään, miten huonosti tehty Yhdysvaltojen arvioita olivat ihmisiä. Mutta en oikeastaan ​​tiedä.
En tiedä on todennäköisesti ketään, joka on julkinen, mutta siellä on valtavasti enemmän kirjoitetaan NSA skandaali, joka voi mennä kaikenlaisia ​​maissa ja alueilla, ja ihmiset, ja ohjelmia. Joten, emme tiedä. 9-11, en vain ole mitään käsitystä, mutta Guantanamossa, se ei yllätä minua.
Robles: Näen. Haluatko kommentoida Edward Snowden, hän pyysi, että Brasilian hallitus ja Brasilian kansan myöntää hänelle turvapaikan siellä?
Ratner: Mielenkiintoisin asia Edward Snowdenin kirjeen Brasilian kansan oli kirjeen itse, joka sanoi Brasilian kansan: "Älä huijata, älä mene lankaan mielestäni tämä on terrorismin tutkintaa, tässä on kyse taloudellisen vakoilusta, diplomaattisia vakoilusta, viime kädessä kyse on valtaa. "
Ja se mitä hän sanoi. Ja se on luultavasti tärkein viesti tästä kirjeestä, koska mitä hän todella sanoa mitä USA tekee täällä, mitä NSA tekee - tässä on kyse Yhdysvaltain hegemonian, USA Empire, toisin sanoen "voima", se ei ole kyse terrorismista. Tämä on ollut mielestäni koko ajan.
USA heikkeni imperiumi, se on yksi, joka voi panostavan ilmeisesti rajan Euroopasta Aasiaan ja kohti Venäjää. He haluavat kaikki taloudellinen valta ja valvonta kukoistava imperiumi eikä laskussa yksi. Ja niin, luulen että mitä Snowdenin kirjeessä on kyse.
Kannalta turvapaikkahakemuksen, tietenkin, hän on myönnetty väliaikainen turvapaikka vuonna Venäjällä. Ja niin, mielestäni hän ilmeisesti tarvitsee miettiä hänen seuraava askel.
Ei tiedä tarkalleen, mitä tapahtuu Venäjällä, minun arvaus on, olen arvaamaan, on epätodennäköistä, että Venäjä käännä hänet amerikkalaisille. Minusta se on hyvin epätodennäköinen skenaario.
Robles: No voin sanoa lähes 100% varmuudella, että "että" ei koskaan tapahdu.
Ratner: Oikea, sanoisin, että samoin. Se olisi todella ... se olisi järkytys kenellekään.Mutta se ei tarkoita, että hän ehkä halua löytää toinen paikka, koska hänellä on vain vuosi, paitsi vuonna, mutta se on uskomatonta, mitä Venäjä teki tietysti satunnaisia ​​millään tavalla. Tarkoitan, Ed Snowden olisi vankilassa juuri nyt, mutta siitä. Niin, se on ylimääräinen askel, että Venäjä teki. Se ei ole edes olla, mitä voin sanoa, se on yksi jaloin vaiheet, jotka olen nähnyt. Mutta se ei tarkoita, että hän ei halua pysyvämpi ratkaisu, missä hän on. Joten luulen, että se mitä hän sanoi kirjeessä.
Ainoa asia, joka hän on tehnyt kirjeessä, joka oli mielestäni satunnaisia, on - tiedät, olet ollut vakoilla, Brasilia, olen iloinen voidessani auttaa sinua määrittäminen, miten toiminta on toiminut sinua vastaan, mutta voin 't tehdä sen missä olen, minun täytyy olla siellä sinun kanssasi, minun täytyy olla myöntäminen turvapaikkaa, jotta voin puhua vapaasti.
Robles: Nyt menee jaloa häpeällistä - Julian Assange loukussa että suurlähetystön Britanniassa. Häpeällistä, mielestäni on vähättelyä siellä. Mitään uutta koskien Julian?
Ratner: Julian, sillä mielestäni kuuntelijat tietävät, on myönnetty poliittinen turvapaikka Ecuador. Hän uskoi koko ajan, samoin kuin hänen asianajajansa, että hänellä on oikeus lähteä, että suurlähetystön ja ​​mene Ecuador, jotta hän voi harjoittaa poliittista turvapaikkaa.
Valitettavasti, British eivät hyväksy sitä ja he haluavat lähettää hänet Ruotsiin, jossa hänen on tarkoitus vastata väitteisiin, joiden tekemistä seksuaalirikokset. Olemme vaatineet jo pitkään, että Ruotsin pitäisi tulla suurlähetystön ja kuulustella häntä, tai ruotsalaiset pitäisi antaa hänelle turvallisen matkan Ruotsiin ja takuu hän ei mene Yhdysvalloille. Kukaan, joka on tapahtunut.
Tuorein, mitä on tapahtunut kuitenkin, ja mielestäni se oli luultavasti ... ehkä hyvinkin ollut toimintaa, Yhdysvalloille hallitus, Washington Post oli hiljattain artikkelin, joka sanoi: "High Department of Justice virkamiehen tai korkea Yhdysvaltain virkamies sanoo että ei ole vireillä syyte Julian assage. "
Robles: Olen itse kirjoitin artikkelin, että kyllä, ja he lainasi nimettömän lähteistä jne. Mielestäni se oli huijaus itseäni.
Ratner: Oikea. Niin mielestäni se oli huijaus. Mutta asia, että artikkeli on kaksi asiaa. Yksi, jos olet lukenut artikkelin huolellisesti ja tietenkin, jos myös tietää, mitä tiedän ja jopa julkisesti, jos olet lukenut artikkelin huolellisesti - se oli hyvin huolellisesti muotoiltu. Se sanoi - ei ole syytteeseen Julian Assange, jos hän vain tai mitä Washington Post ei, toisin sanoen lainaus: "toimimaan vain kustantaja Bradley Manningin materiaalia".
Toisaalta, jos oli jotain erilaista, niin sitten hän voi silti asettaa syytteeseen, toisin sanoen, ja Tiedän tämän (se on julkinen), Grand Jury joka tutkii JulianAssange tutkii parhaillaan salaliitto Julian Assange Bradley Manning. Joten, hallitus "anonyymit virkamiehet" koskaan sanonut siitä mitään.
Toiseksi, samassa artikkelissa, se sanoi: "... Grand Jury Tutkinta jatkuu." Niin, artikkeli on merkityksetön. Ja tietenkin, se oli nimetön lähteistä.
Se on merkityksetön, paitsi miten se oli kyytiin. Se piristyi Ruotsissa, jotta ruotsalainen ... yksi asianajajien yhden ihmiset tekevät väitteitä Ruotsissa kirjoittaa Op-Ed ja mainitaan kirjeessä tai lainattu sanomalehti, sanoen: "Katso tämä on ei ole mitään vireillä Yhdysvalloissa. Julian on vain piilossa, että suurlähetystön quote ", koska hän ei halua tulla Ruotsiin kohtaamaan väitteet". "
Joten, minä ja ruotsalainen asianajaja oli kirjoittaa Op-Ed takaisin, joka julkaistiin ruotsiksi paperit sanomalla: "Tämä on vain naurettavaa. Tarkoitan, haluan kertoa teille, hän olisi Ruotsissa minuutissa, jos meillä minkäänlaista takuuta siitä, että USA ei aikonut asettaa hänet syytteeseen, jota emme voi luottaa. "
No ei ole mitään emme voi luottaa tässä vaiheessa. Ja minun neuvoni Julian Assange että suurlähetystössä on: hän ei voi jättää, jos on reilu mahdollisuus oreven jos jonkinlainen mahdollisuus menossa ... kuljetettavien pois mahdollisesti hyvin pitkä huono tutkimus ja hyvin pitkä lause Yhdysvalloille.
Niin mitä se kertoo minulle, sanoit sana "huijaus", mitä se kertoo meille, että mielestäni tämä oli tarkoituksella laadittu yrittää ... (ja se on laadittu hyvin häkissä sanaa) niin, että joku, joka ei ole lukenut artikkeli olisi vain tulla ja sanoa, hyvin, ei ole syytteeseen. Ja niin, se tehtiin tehdä Julian tilanne näyttää huonompi yleisön silmissä. Se on mielestäni syy, että artikkeli tuli ulos.
Robles: Näen. Ja siellä oli yksi osa on, että mainittu - jos he löytävät jotain, että hän todella hakkeroitu tai jotain, niin he olisivat vain saada häntä siitä. Mutta Grand Jury jatkuu, ja sitten ... Mitään uutta Julian? Tarkoitan, miten hän on? Onko mitään uutta tekeillä Britanniassa? Ymmärsin he aikovat pudottaa pois EU: n välisen luovutussopimuksen?
Ratner: Se on vielä kesken. Se on mielenkiintoinen seikka, että tiedät, että John. On olemassa jonkin verran tarkistuksen ja joitakin muita juttuja tapahtuu Britanniassa siitä, miten kyseisen luovuttamista prosessi toimii. On liian aikaista sanoa, mitä tulee tapahtumaan siellä, mutta se on hieman toiveikas.
Ja vaikka se vain menee Jatkossa olisi todella vaikutusta, mielestäni mitä tapahtui menneisyydessä, se kiristää luovuttamista, koska täällä mitä heillä on prosessi, jossa ei edes arkistointi maksut ketään vastaan, jossa vain väitteitä voi käyttää Euroopan laajuinen pidätysmääräys saada joku ja karkottaa hänet. Se ei ole mitään järkeä. Kävelet poliisiasema, tehdä joitakin väitteitä, joten voit luovuttaa joku toisesta maasta - sillä ei ole mitään järkeä. Joten luulen että on meneillään, toivottavasti tehdään muutos.
Toinen asia, tietysti, olen varma, koska kuuntelijat tietävät, ja en ole varma, että sinä ja minä puhunut tästä aikaisemmin, mutta tietenkin Wikileaks ollut tärkeä rooli auttaa Edward Snowden siirtyä Hong Kong paikkaan, jossa hän oli mahdollisuus saada turvapaikka, Moskovassa. Ja joka on erittäin tärkeä. Sarah Harrison ei jättänyt Moskovan neljän kuukauden Edward Snowden.
Hän julkaisi kirjeen siitä. Periaatteessa se oli erittäin vahva kirjeen vapautuu hyvin rohkea ihminen - Sarah Harrison - sanovat - Tein mitä tein, koska kaikkea, meidän on suojeltava lähteistä, koska hänellä on oikeus saada turvapaikka, mitä hän teki, ja jos Hallitus ei aio todella antaa meille tietoa kansalaisille vaaditaan, aiomme pitää tarttua siihen. Hän asuu Berliinissä juuri nyt.
Robles: Oikea, aioin kysyä teiltä, ​​miten on? Becauseshe pelkäsi kotiin.
Ratner: Oikea!
END OSA 2
 Olit kuuntelemassa osa 2 haastattelussa Michael Ratner, emeritus-puheenjohtaja Center for perustuslaillisten oikeuksien ja presidentti European Centre for Constitutional ja ihmisoikeuksia. Hän on myös amerikkalainen asianajaja Wikileaks ja Julian Assange. Voit löytää osa 1 tämän haastattelun sivuillamme osoitteessa voiceofrussia.com. Paljon kiitoksia kuunteluun, ja kuten aina toivotan teille parasta, missä päin maailmaa saatat olla.