Lataa äänitiedosto
Tämä on John Robles, kuuntelet haastattelussa Michael Ratner, emeritus-puheenjohtaja Center for perustuslaillisten oikeuksien ja presidentti European Centre for Constitutional ja ihmisoikeuksia. Hän on myös amerikkalainen asianajaja Wikileaks ja Julian Assange. Tämä on osa 3 pidempi haastattelu.
Ratner: Mitä on tapahtunut jo, British ovat avanneet tutkinnan Guardian, mies nimeltä Miranda, joka on Glen Greenvvald kumppani, ja katsomalla sitä niiden terroristilaki, katsot paljastuksia, jotka ovat tapahtuneet ympäri GCHQ, joka on niiden tiedustelupalvelu, kuten meidän NSA. Ja he avannut rikostutkinnan. 
Ja kun Miranda tuli, Lontoon läpi, he tietenkin Kuulustelin 9 tuntia he saavat tehdä niiden kansallisen lainsäädännön mukaisesti, ja jos et vastaa kysymyksiin voit mennä vankilaan kolmeksi kuukaudeksi. 
Joten, Sarah Harrison ja muiden ihmisten tilanteita Luulen, että Englannissa on ehkä, se on vaikea sanoa, mutta on ehkä enemmän ahdistava nyt kuin Yhdysvallat ovat. 
Robles: Olen pahoillani, katselin osa istunnosta (hyvin Katsoin kaikki se), että päätoimittaja Guardian tekivät edessä, että parlamentaarinen valiokunta, se oli upea! Se tuntui jotain, joka oli ... oli jopa huonompi kuin Yhdysvalloissa ja kuulusteluissa, että esimerkiksi George Galloway kohtaavat, kun häntä syytettiin ottamalla rahaa Oil-for-Food Programme. Tunnetko sen? 
Ratner: Kyllä, tietenkin. 
Robles: grillauksen että toimittaja Guardian sai ... Tarkoitan, ja tietenkin ne tulevat ulos ja he kyseenalaistivat hänen isänmaallisuutta. 
Ratner: No he tekisivät samanlaisia, luultavasti joidenkin oikeistolainen ihmistä Yhdysvalloissa, meidän kongressissa. Mutta Englanti on mielestäni oikeastaan ​​pahempi kuin tässä maassa, kuin USA juuri nyt. 
Tarkoitan, että se on törkeää, mitä he tekivät. Tarkoitan heillä lakia asiakirjojen salassapidosta, niin .. No ne eivät vain pidä asioita julkaistu, vaikka niitä ei luokitella, ja sitten heillä on tämä tutkinta Guardian - sanomalehdessä - joka, vaikka he eivät koskaan syyttää Guardian, ja olen edelleen löytää se uskomatonta jos teki. Se on erittäin hyytävä, se pohjimmiltaan tekee Guardian halua julkaista mitään. Tarkoitan, Glen Greenwald n aina ollut hyvä suhde ilmeisesti Guardian, lopulta vasemmalle, ehkä siitä syystä, että Guardian oli tulossa niin paljon painetta, että ne eivät voi antaa julkaista Glen Greenvvald. 
Niin, se on poikkeuksellinen tilanne Britanniassa nyt. Ja minun suositus ei olisi ihmisiä, onko Glen Greenvvald tai muita ihmisiä, toiset, mennä Britanniassa juuri nyt, koska aiot olla Aikataulu 7ED. 
Se mitä he tekevät, kun ylität rajan, onko se minulle tai sinulle, tai ketään, Britannian poliisi on nyt viranomaisen niiden terroristilaki, niiden maahanmuuttoa koskeva lainsäädäntö, tai ei, niiden maahanmuutto ihmisiä, estää minua tai et, tai joku 9 tuntia ja meidän on vastattava jokaiseen kysymykseen. Meillä ei ole laillista oikeutta olla vastaamatta. 
Ja kuten sanoin, jos emme vastata, saamme syytteeseen terrorismiin ja saamme kolmen kuukauden vankeustuomion. Nyt vankeustuomion ei ole niin pitkä, mutta mieti sitä: olet menossa läpi koko tutkimus ja sinulla on sitten tuomittu terrorismista. Nappaa lentokoneessa, kun saat pois vankilasta - onnea! 
Robles: Kyllä, oikein! Kaksi kysymystä, tiedän, että olette luultavasti aikaa jo, mutta jos voisit, itsestäsi. Mitään henkilökohtaista? Koska olen varma, että olet ollut osuutta uhkien ja häirinnän. Ajattelin jos voisit jakaa mitään sen meille? 
Ratner: Tiedätkö varmasti tässä tuoreessa tapauksessa - no. Mikä on mielenkiintoista minulle ... se on selvää, että NSA vakoilee kaikki Yhdysvalloissa, ja luultavasti useimmat maailman. 
Kun kyseessä on joku - ja tietenkin kaikki minun asiakkaat ovat ulkomaisia, olivatko ne Guantanamon Guantanamosta perheisiin tai Julian Assange, tai ihmiset työskentelevät Wikileaks - ja hallitus avoimesti sanoo: "meillä on oikeus salakuunnella kaikkea '. On parempi Yhdysvaltain kansalainen on yhteydessä joku haluamme tietää ulkomailla. Niin, se on 100%, että kaikki on surveilled. 
Mikä on mielenkiintoista minulle on, että ne eivät ole vielä koskettanut lakimiehiä, ja olen vain sitä mieltä, että olisi liian iso meteli juuri nyt. Jos palaamassa Berliiniin tai palaamassa Britanniassa, he pysähtyivät minua lentokentällä, he ottivat minun tietokone. Tietenkään en matkustaa paljon, mutta jos he tekivät, että olisi valtava skandaali, ja mielestäni he luultavasti mieluummin keskittyä ihmisiä he voivat naulata helpommin, kuin saada koko toisen koju menossa jälkeen asianajajat, jotka edustavat ihmisiä. Se on minun arvaus.
Tämä ei sano, että kaikkeen mitä teen, tai kaiken sanon, kuten tämä keskustelu kanssasi ei tallennu. Tietenkin se on. Mutta se on vain miten elämä on juuri nyt, ei vain asianajajien, Julian Assange ja Wikileaks, mutta kukaan tekee tällaista työtä. 
Robles: Nyt sanoisit on sota toimittajia ja totuuden etsijät ja ilmiantajien juuri nyt? Ja näette, että pian päättyvät, tai näetkö valoa tunnelin päässä, vai onko tämä vain menossa tummempi?
Ratner:  No, olemme keskellä sotaa. Tarkoitan, Obaman hallinto on syyttänyt enemmän ihmisiä, enemmän toimittajia ja enemmän ihmisiä vakoilusta kuin kaikkiin muihin viranomaisiin koota.
Mutta mikä on mielenkiintoista on, että hallitus ei todellakaan voittanut juuri nyt.Tarkoitan, kyllä, Edward Snowden on Moskovassa, Julian Assangeis Ecuadorin suurlähetystö, Jeremy Hammond - Stratfor hakkeri-hän on vankilassa, Barrett Brown on vankilassa. Ja he ovat todella voineet ... tiedät Sarah Harrison on Berliinissä, ja Glen Greenwald on Brasiliassa, mutta ne kaikki toimivat. Tarkoitan, tiedäthän, sikäli kuin tiedän. En tiedä, mitä Edward Snowden tekee, mutta toiset ovat kaikki ... ehkä ei Jeremy Hammond vankilassa, mutta ne ovat kaikki toimivat edelleen.
Ja niin on olemassa todellinen taistelu käynnissä, mielestäni ei vain Yhdysvalloissa vaan koko maailmassa, hallitusten ja yksityisten yritysten, jotka haluavat sekä surveil ihmisiä ja pitää tiedot salassa, vaikka heidän likainen rikoksia salassa, ja ihmisten ja aktivisteja, ja nuoret, jotka haluavat paljastaa, että sekä uskovat, että demokratia tarvitsee totuutta.
Ja hallitus on voittaa tämä asti muutama vuosi sitten ja sen jälkeen Wikileaks sai setup, sitten Chelsea Manning tuli eteen, Jeremy Hammond astui esiin ja sitten tietenkin, Edward Snowdenin tuli eteen.
Joten en usko tässä vaiheessa hallitus voittaa mitään enää. Miten se aikoo tulla ulos on arvaamaton, mutta voimat valon varmasti näyttävät työntämistä vahvasti vastaan ​​hallituksen pimeyden voimia vastaan.
Robles: Wonderful! Paljon kiitoksia. Haluaisitko kommentoida naurettavaa lause, Jeremy Hammond sai? Yritin ottaa sinuun yhteyttä istuntopäivänä mutta ...
Ratner: Kyllä, Jeremy Hammond on sankari. Jeremy Hammond on nuori ... he kutsuivat häntä "sähköisen Robin Hood", koska hän oli koskaan pois hänen omaksi parhaakseen, joka murtautunut Stratfor sähköpostiviestit - yksityinen älykkyyttä yhtiö - ja hän paljasti oikeastaan ​​ensimmäistä kertaa taso jossa yksityiset yhtiöt valvomiseen luultavasti miljoonia ihmisiä.
Itse asiassa, mitä on tullut ulos nyt on, että 70%: sta 80% valvonnan maailman puolesta Yhdysvallat ei ole NSA, mutta tehdään näiden yksityisten tiedon avulla yritykset, Usein kuin urakoitsijat NSA, FBI, CIA. Ja joka on kriittinen.
Ja se, että hän oli givenunder Computer petosten ja väärinkäytösten Act-loukkaava tapa on asettaa syytteeseen ihmisiä "murtautuneet tietokoneet"-kymmenen vuoden sentence.It on vain täydellinen skandaali.
Ensinnäkin uskon, että hänen kaltaisiaan ihmisiä ... on kaksi tai kolme asiaa sanoisin ja sitten minun täytyy jättää tätä keskustelua. Mutta yksi niistä on se, että en koskaan halua nähdä henkilön, kuten Jeremy Hammond syytteeseen, tai Chelsea Manning syytteeseen tai Julian Assange, tai Edward Snowden, tai Barrett Brown, kunnes kansa, joka on syyllistynyt rikoksiin, että ne ihmiset paljasti asetetaan syytteeseen.
Minusta törkeää tässä on, että totuus ennustajia on syytteessä, mutta rikolliset vapaaksi. Enkä halua kuulla kenenkään aloittaa väittäen - "Voi, he rikkonut lakia".
Ihmisiä, jotka rikkonut lakia ovat ihmisiä, jotka sitoutunut kidutuksen ... joka perusti kidutus keskuksia Irakissa, ihmisiä, jotka olivat mukana vakuuksia murhan video, ihmisiä, jotka eivät vakoilee yritysten puolesta aktivisti ryhmät yksityisiä yrityksiä, ihmisiä, jotka laajalti surveilled amerikkalaiset ja muut ympäri maailmaa - ne ovat lainrikkojia, ne ihmiset pitäisi asettaa syytteeseen, ei totuuden ääntenlaskijat. Tämä on numero yksi.
Numero kaksi, on mitä ihmiset ovat paljastaneet on niin tärkeää totuus, että se olisi ymmärrettävä, että ilman ilmiantajia ja ilman totuutta ennustajia meillä ei olisi demokratiaa. Ja et rangaista ihmisiä, jotka yrittävät antaa meille takaisin demokratiaamme.
Ja niin, virkkeen Jeremy Hammond kymmenen vuotta, yksi tärkeimmistä ihmiset yrittävät tehdä meille enemmän demokraattista tässä maassa ja ymmärtää rooli yksityisissä yhtiöissä todella subverting, heikentää ja yrittää lopettaa demokratia on mitä pitäisi asettaa syytteeseen ja ihmiset, jotka paljastavat, että rooli, ovat ihmisiä, jotka ovat sankareita ja ei pitäisi saada aikaa vankilassa.
Robles: Olen samaa mieltä kanssasi 100%.
Ratner: Olen käynnissä nyt John.
Robles: OK, kiitos paljon, arvostan sitä todella. Se oli kunnia puhua teille uudelleen.
 Ratner: Oikea. Bye, bye John.
Robles: Okei, hoitaa, on hyvä.
Olit kuuntelemassa haastattelu Michael Ratner, emeritus-puheenjohtaja Center for perustuslaillisten oikeuksien ja presidentti European Centre for Constitutional ja ihmisoikeuksia. Hän on myös amerikkalainen asianajaja Wikileaks ja Julian Assange.Paljon kiitoksia kuunteluun, ja kuten aina toivotan teille parasta, missä päin maailmaa saatat olla.