eksoplaneettojen ovat lähimpänä aurinkokunnan tunnetaan toistaiseksi.
Yksi heistä, leimattu GJ 436b, joka löydettiin vuonna 2009, sijaitsee 36 valovuoden päässä Maasta tähdistössä Leo. Se on kuvattu "lämmin Neptunus", koska se kiertää paljon lähempänä emotähtensä kuin oma jäinen Neptunus tekee Sun. Sen pintalämpötila on myös paahtava kuuma yli 500 astetta.
Toinen, luokitellaan GJ 1214b, on noin 40 valovuoden päässä tähdistössä Ophiuchus ja pidetään "super-Earth", koska sen säde on 2,7 kertaa suurempi kuin Maan. Planeetalla on suurempi massa kuin Maa, mutta pienempi kuin Neptunus.
Super-Maan voi olla yksi yleisimpiä planeettoja Linnunradan, mutta niiden fyysiset ominaisuudet ovat edelleen suurelta osin mysteeri, koska ne eivät löydy meidän aurinkokuntaamme.
Mukaan HubbleSite julkaisu, ilmakehän tutkimus GJ 436b johti Heather Knutson California Institute of Technology Pasadenassa. Tutkimuksen aikana ryhmä tiedemiehiä selville, että "lämmin Neptune" ollut "kemiallisia sormenjälkiä lainkaan".
Toinen joukkue johti Laura Kreidberg ja Jacob Bean yliopiston Chicago, ottaa tarkemmin GJ1214b ja perusti Sama koskee "super-Earth". Tutkimus johtajat käyttivät 96 tuntia Hubblen havaintojen aikana 11 kuukautta, ja pysyi suuresti vaikuttunut Hubblen sopeutumiskykyä, sillä kaukoputki ei ollut tarkoitettu tällaista havainto.
Tutkijat uskovat, kemialliset allekirjoitukset ovat todennäköisesti poissa, koska paksu kerros korkeilla pilviä, jotka voivat koostua kaliumkloridi tai sinkkisulfidia.
Knutson kommentoi: "Molemmat planeetat kertovat meille jotain monimuotoisuuden planeetan tyypit, jotka tapahtuvat ulkopuolella meidän aurinkokuntaamme. Tällöin olemme löytämässä emme ehkä tiedä niitä niin hyvin kuin ajattelin".
Tutkijat toivovat uuden kaukoputket, kuten NASAn James Webb Space Telescope, tarkoitus tuoda markkinoille vuonna 2018, voisi johtaa uusien super-Maan oivalluksia.