Sivut

torstai 9. tammikuuta 2014

Totuus ja sovittelun keskustellaan YK:
Lehdistötilaisuus Jordanian YK-suurlähettiläs esitellä Jordanian puheenjohtajuus YK: n turvallisuusneuvoston kuukauden tammikuu 2014 sisältyi yllätys ehdotus, joka erotti sen tavallista perinne ilmoittaa työohjelman turvallisuusneuvoston kuukauden. (1)
Yllätys oli ilmoitus avoin keskustelu suunnitteilla neuvoston kokouksessa 29. tammikuuta.
Vaikka se on yhteinen ehdottaa avoimen keskustelun osana kuukausittaista turvallisuusneuvoston ohjelmaan, tällä avointa keskustelua, koska ehdotettu, on yhteydessä syvällinen kysymys - YK: n roolia puolestapuhuja rauhaa kansainvälisessä yhteisössä.
Kuvaus turvallisuusneuvostossa ohjelman tammi sisältää suunnitelman tämän avointa keskustelua aiheesta, "kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden: War, läksynsä, ja etsiä pysyvää rauhaa."
Vastauksena kysymykseen enemmän tausta on suunnitellut kokoukseen keskustelemaan laajoja kysymyksiä sodasta ja rauhasta, prinssi Zeid Ra-ilmoitus Zeid al Hussein (Zeid Ra'ad), Jordanian YK-suurlähettiläs, selitti, että 10 vuotta sitten, 26. tammikuuta , 2004 turvallisuusneuvosto keskusteli "kansallista sovintoa ja YK: n roolia." (2) Hän sanoi, että tämä oli "one of a kind keskustelun, erittäin hyvä keskustelu. Mutta viimeisen 10 vuoden aikana emme ole ottaneet keskustelua eteenpäin ", hän totesi.
Se on, hän selitti, "merkittävä tavalla, miten me eivät ole käsitelleet sitä oikein viimeisen lähes 70 vuotta YK: n käytännön mukaisesti."
Vastaaminen kysymys merkitystä Etelä-Afrikkalainen kokemus totuus-ja sovintokomission, mitä hän ehdottaa, prinssi Zeid huomautti, että se edusti, "perustavaa hetkellä erittäin tärkeä totuus-ja sovintokomission."
Hän kuvaili, että on ollut noin kaksikymmentäyksi kansalliset komissiot, mutta että tukea YK on ollut paljon vähemmän kuin, että alle 10 tukivat YK. "Kyllä se on mekanismi," hän totesi, tukemalla tarvitset asianomaiselta YK: n asiantuntemusta.
Puhuminen hänen omat henkilökohtaiset kokemukset alalla, sen sijaan, että hänen hallituksensa tai että turvallisuusneuvoston, hän ehdotti, että rauhan pyrkimyksiä ratkaista vakavaan konfliktiin on sulautua syvempää huomioon ottaminen historiallisen kertomuksen kansakunnan mukana. Vuonna kaksi tai kolme tilannetta, jossa hän oli perinyt YK tutkia tarvitaan mekanismeja konfliktien ratkaisuun, hän kuitenkin totesi, ettei ollut mitään organisoidut kansalliset arkistot, ei muisti valtio sinänsä, että on olemassa ja että on toimiva. Tämä heikkous oli vaikea suorittaa prosesseja tarvitaan on enemmän pitkäikäinen keino ratkaista konflikteja.
Prinssi Zeid totesi, että aivan kuten YK lähettää rauhanturvaajia, se myös lähettää asiantuntijoita käsittelemään Logistiikka, jossa fyysiset tarpeet tuhoutuneen maan. Mutta kuten hänen kokemuksensa konfliktin entisen Jugoslavian, hän kohtasi monia ihmisiä, jotka tarvitsivat apua muilla tavoin, trauma ja niin edelleen. "Ja miten käsitellä sitä?", Hän kysyi.
"Lisää niin", hän jatkoi, "tulet ymmärtämään, että on olemassa syvempi käsillä olevasta asiasta, että on olemassa ristiriitaisia ​​kertomuksia. Ja siellä on totuus. Kun kaikki on totta myös. Ja se ei ole niin voit tehdä jopa tai keksiä kerrontaa. On totuus, että on tunnistettava, ja miten me sen teemme, se on erittäin vaikeaa ", prinssi Zeid laadittu.
"Totuus palkkiot ..., voi johtaa tavalla", hän totesi, "asia on sinun täytyy valtavirran sitä enemmän järjestelmän sisällä", hän selitti.
"Ja siellä on oltava enemmän YK: n asiantuntemusta tässä", hän väitti, "Tämä on jotain, toivomme neuvoston piristyy ja ymmärtää paremmin."
Lopussa lehdistötilaisuudessa, Jordanian Mission saatavilla Concept Paper, että se laaditaan 29 tammikuu 2014 turvallisuusneuvostossa keskustelun. Pohdinta-asiakirjassa, "Sota, sen Lessons ja Etsi pysyvä rauha?" Esittelee asioita, joita on tarkasteltava avoin keskustelu. (3) "Mitä YK ei ole ymmärtänyt tarpeeksi hyvin," paperi väittää, "on miten se voi auttaa luoda syvempi sopua entisten taistelijoiden ja niiden kansojen, jotka perustuvat sovittuja tai jaettu kerronta, jaettua muistia ja ongelmallisen menneisyyden. "
Pohdinta-asiakirjassa todetaan, että osa konflikti on ristiriidassa tarinoiden joukossa sotivia puolin. Se etsii esimerkkejä "mielekkäitä perustuva sovinto yhteisiä historiallisia yhteisymmärryksen myötä sementin kestävän rauhan." Mutta historiallinen muisti on perustuttava määrittämiseen totuutta, totuus, joka on "määrittää kunnolla, ymmärtäneeni ja hyväksyväni entisen Taistelevat puolin. "
Jotta tämä prosessi mahdollista, Jordanian puheenjohtajavaltio turvallisuusneuvoston kutsuu valtuuskuntien pohtimaan myönteisiä esimerkkejä ja opetuksia, voidaan oppia näistä esimerkeistä. "Miten niitä opetukset otettava käyttöön luoda malleja parhaista käytännöistä, joita voidaan soveltaa nykyisiin ja tuleviin konfliktien jälkeisissä tilanteissa?" Paperi kysyy.
Myös käsite paperi ehdottaa, että turvallisuusneuvosto harkitsee pakolliseksi, "pieni YK historiallinen neuvoa-antava ryhmä", joka auttaisi kerätä ja palauttaa asiaa koskevat asiakirjat ja auttaa "aikaisin työn perustaa" toiminnallinen "kansalliseen arkistoon, tai jopa historiallisen Komission "konfliktien jälkeisissä tilanteissa.
Nämä ehdotukset herättävät joukon kysymyksiä ei useinkaan tutkittu tai niitä pidetään YK: ssa. Voiko Jordanian puheenjohtajuus turvallisuusneuvoston löytää keinoja saadakseen tukea ehdotuksia? Voiko käsite paperin ja turvallisuusneuvoston keskustelu keskustelemme paperi antaa asiasta totuuden ja sovinnon vakavasti? Jos näin on, se olisi virkistävä.

Ms Ronda Hauben on yksi usein osallistujien neljäs Media.

http://blogs.taz.de/netizenblog/2014/01/08/truth-and-reconciliation-un/

Huomautuksia
1) lehdistötilaisuus, Prince Zeid Ra'ad Zedi Al-Hussein (Jordania), puheenjohtaja turvallisuusneuvoston työohjelman kuukauden tammikuu 2014 - Lehdistötilaisuus, 06 tammikuu 2014.
http://webtv.un.org/watch/prince-zeid-raad-zedi-al-hussein-jordan-president-of-the-security-council-on-the-programme-of-work-for-the-month-of-january-2014-press-conference/3019229612001/
2) turvallisuusneuvosto Transcript pt.1 26. tammikuuta 2004 S/PV.4903, SC/7990
"konfliktinjälkeisten kansallisen sovinnon, YK: n roolista."
http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/PV.4903
Turvallisuusneuvosto Transcript Pt.2 26. tammikuuta 2004 S/PV.4903 (uudelleen avaaminen 1) + Corr. 1, SC/7990
"konfliktinjälkeisten kansallisen sovinnon, YK: n roolin.".
http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/PV.4903% 28Resumption1% 29
Yhteenveto kokous 26 tammikuu 2004, SC/4903 AM ja PM Meeting, IN puheenjohtajan julkilausuman, turvallisuusneuvosto VAHVISTAA "elintärkeä" Yhdistyneiden Kansakuntien roolia konfliktien jälkeisissä TÄSMÄYTYS
http://www.un.org/News/Press/docs/2004/sc7990.doc.htm
3) Jordanian Mission YK, "Sota, sen Lessons ja Etsi pysyvä rauha?", Concept Note for teemakeskustelun 29 tammikuu 2014.

Ei kommentteja: