Sivut

perjantai 17. tammikuuta 2014

Etelä-Sudan, Keski-Afrikkalainen tasavalta Kohdennettu Deeper Imperialistinen Intervention

Post Kategoriat: Afrikka
Abayomi Azikiwe | keskiviikko, 15 tammikuu 2014, 22:47 Peking
Yhdysvaltain myöntää, että sotaneuvonantajaansa toimivat Somaliassa
Kiivaita taisteluita on käyty kahden valtion Etelä-Sudanin. Unity valtio, öljyntuottajamaiden alueella, on vallattu jonka Sudanin kansan vapautusliikkeen /-armeijan (SPLM / A).
Muut voitot Jonglei tilassa Juba noin pääkaupunki Bor on esiintynyt avustuksella Ugandan sotilaallisen ensimmäisellä täydellä viikolla tammikuun. (Associated Press, Tammikuu 8)
Interventio Ugandan läheinen poliittinen ja sotilaallinen liittolainen Yhdysvallat, osoittaa puolella konfliktiin, jossa Washington on ottanut. On ollut lisääntynyt sotilaallinen ja poliittinen paine uskolliset joukot syrjäytetty varapuheenjohtaja Riek Machar pudottaa vaatimuksiin poliittisten vankien vapauttamista ja julistaa tulitauon yhdessä hallituksen presidentti Salva kiire.
Vuonna Jonglei tilassa, pääkaupunki Bor on valmis ja hyökkäyksen SPLA jotta ajaa ulos lopullinen linnake valvonnan toisinajattelijoiden uskollisia Machar sisällä keskeisillä aloilla maan sisällä. 12. tammikuuta se oli ilmoitti Yhdysvaltain ulkoministeriö että erityislähettiläs oli tavannut Machar kehottamaan häntä saavuttamaan majoitusta kiire. (BBC, tammikuu 12)
Aiemmin tällä viikolla 6. tammikuuta Sudanin tasavallan presidentti Omar Hassan al-Bashir vieraili Juba pääkaupunki Etelä-Sudanissa. Hän tapasi virkaveljensä Salva kiire kehityksestä mukana irrallinen valtataistelu puhjennut 15. joulukuuta Jubassa.
Myöhemmin kertoivat, että siellä oli välisestä salaisesta sopimuksesta Bashir ja kiire muodostaa yhteinen sotilaallinen voima sisältävän laajentamiseen hallitsemalla alueella yksiköt SPLA jotka ovat linjassa Machar. Bashir kiistää, että tällainen sopimus oli päästy Etelä-Sudanin kanssa.(Sudan Tribune, January 12)
Kuitenkin 11. tammikuuta tiedottaja SPLA myönsi raporttien mukaan joukot uskollisia Machar estettiin pääsemästä Sudanin tasavallan ympäri öljyntuottajamaiden alueen Heglig.Toisinajattelija joukot komennossa Machar kiisti, että tällainen tapaus sattui.
Mukaan Phillip Aguer, tiedottaja Etelä-Sudanin armeijan (SPLA) vahvisti raportteja hänen Sudanin vastine, sanoen että he ovat vielä jatkaa jäänteitä Machar-liittoutuneiden joukot. "Meillä on raportteja, että jotkut niistä, jotka pakenivat kohti Sudan ovat ilmoittautuivat Heglig. Ja meille kerrotaan, jotkut on riisuttu aseista Sudanin asevoimat. Muut kieltäytyivät ja vetäytyivät ", hän kertoi Sudan Tribune.
Aguer sanoi Sudanin asevoimien oli jäljitti useita niistä Karasana pohjoispuolella Heglig, sanoen: "He pääsivät siellä eilen [perjantai 10 tammikuu] ilta".
Keski-Afrikkalainen tasavalta hallitus poistaa Regional Meeting
Myös naapurimaiden Keski-Afrikkalainen tasavalta hallituksen väliaikainen puheenjohtaja Michel Djotodia joutui eroamaan kokouksen aikana alueellisten johtajien 10. tammikuuta N'Djamenassa pääkaupunki Tšadissa. Koko maakuntaliitto nimittää Djotodia viime vuonna lennettiin Tšadissa, jossa Ranskan ja vastaanottavan maan hallitus ovat ilmaisseet syvän tyytymättömyytensä kehityksen auton sisällä.
Julkistuksen jälkeen Djotodia poistamisesta oli kohtauksia riemua kaduilla Banguissa pääomaa.Vaivaa välittäjänä aselevon välillä muslimi entisen Seleka koalitio ryhmittymät ja Christian hallitseman Anti-Balaka miliisit tapahtui 11. tammikuuta. (AFP, Tammikuu 12)
Vaikka ryhmät leireille sitoutuivat työskentelemään yhdessä korjata vahinkoja maan viime maaliskuussa, oli selostuksia taistelevat koko viikonlopun. Jotkut moskeijaa kuulemma ryöstetty kuin kristittyjen nuorten pyrki kostaa mitä koettiin Djotodia järjestelmää, joka edusti muslimit, jotka yhteensä 15 prosenttia väestöstä maassa 4,7 miljoonaa ihmistä.
Ranska on ottanut käyttöön 1600 joukkoja auto, joka on tehnyt halveksunnan muslimiyhteisön.Chad on noin 800 sotilasta yhdessä muiden joukkojen Kongon tasavalta (Brazzaville).
Pariisi on edelleen vedota Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvostoon lisää rauhanturvajoukkoja sotilaita. Kertomuksessa esiin, että Euroopan unioni voisi mahdollisesti lähettää ehdollinen joukkoja auton samoin.
Sekä CAR ja Etelä-Sudan ovat heijastusta kriisin jälkeisessä siirtomaa ja uuskolonialististen valtion Afrikassa. Imperialismi hallitsee yhä taloudellisia suhteita tuotannon sisällä sen entisissä siirtomaissa. Ranskassa ja Yhdysvalloissa, joka tukee presidentti Francois Hollande n sotilaalliset väliintulot Afrikassa, etsivät laajempia mahdollisuuksia taloudellisen hyödyntämisen mantereella.
US muka sotaneuvonantajaansa Somaliassa
Pentagon paljasti myös Washington Post aikana tammikuun alussa, että se on sotaneuvonantajaansa toimivat Afrikan sarven kansakunnan Somaliassa. Tämä ei ole mikään yllätys anti-imperialistit, jotka ovat seuranneet tilannetta maan sisällä kahden viime vuosikymmenen aikana.
Vaikka Yhdysvaltain merijalkaväen joutuivat vetäytymään Somaliasta aikana 1993-94, ne ovat säilyttäneet läsnäolo kautta Central Intelligence Agency (CIA) ja Special Forces monta seuraavina vuosina. CIA ylläpitää toimiston pääkaupunkiin Mogadishuun ja drone-aseman olemassa Somalian jotka on sovitettu yhteen samankaltaisia ​​toimia koko Afrikan sarven alueella ulos Intian valtameren saaria Seychellit.
Yli 20000 joukot miehittävät Somalian kanssa täyden taloudellisen, älykkyys, diplomaattisia ja sotilaallista tukea Washington. Afrikkalainen unionin operaatio Somaliassa (AMISOM) työskentelee pääosin joukot Uganda, Burundi, Djibouti ja Sierra Leonessa, valtiot, jotka ovat läheisesti Yhdysvaltojen ja Britannian.
Käynnissä irrallinen konfliktit Keski-ja Itä-Afrikassa antaa perustelut syventämisen sotilaallisen osallistumista Yhdysvaltojen ja muiden imperialististen valtioiden ja niiden liittolaisia. Kenian Defense Forces, jossa on useita tuhansia joukkoja Etelä-Somaliassa, kerrottiin suorittaa ilmapommitukset alueista alueella, jossa Al-Shabaab islamilainen vastarinta organisaatio on emäksistä. (BBC, tammikuu 10)
Nämä toimet jatkuu anti-imperialistisen ulkopolitiikan hyväksyy enemmistön Afrikkalainen unionin jäsenmaat. Aito riippumattomuus Afrikka ei voi tapahtua niin kauan kuin eri sotilas laitteiden välillä kansallisvaltioiden ohjataan ja ohjannut vaatimuksiin imperialismin.
Interventioiden imperialististen valtioiden Afrikassa ja muualla maailmassa ei kuvasta niiden vahvuus, mutta niiden heikkouksia. Kriisi maailmankapitalismin tarjoaa hyvin vähän vaihtoehtoja sotaa ulkomailla ja lisätä taloudellista hyväksikäyttöä ja alistamista omien rajojensa sisäpuolella.


Mr. Abayomi Azikiwe,  Editor, Pan-Afrikkalainen News Wire, on yksi usein osallistujien neljäs Media.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: