Sivut

perjantai 17. tammikuuta 2014


Egyptin nationalistit valmiita liittymään Syyrian armeijaan taistelemaan kapinallisia vastaan


Egyptin arabitasavallan demokraattinen Nasseristipuolue ja muut nationalistiset liikkeet ovat ilmoittaneet valmiudestaan ??liittyä Syyrian armeijaan taistelussa ulkomaiden tukemia ??terroristeja vastaan. 

  Egyptiläislähteet kertovat kansallismielisten liikkeiden ymmärtäneen, että se mitä tapahtuu Syyriassa, on länsimaiden juoni ja että länsi käyttää ääriryhmiä Syyriaa vastaan, raportoi al-Alam -uutistoimisto. 

  He sanovat, että tuhannet egyptiläiset eri poliittiset ryhmät ja Egyptin kansalliskaarti (Egyptian National Guard) ovat valmiina yhteistoimintaan tätä juonittelua vastaan ja liittymään Syyrian armeijaan auttaakseen presidentti Bashar al-Assadia. 

  Nasserilaisuudella on arabien nationalistinen poliittinen ideologia, joka perustuu Egyptin taannoisen presidentti Gamal Abdel Nasserin ajatuksiin. 

  Viimeisimmässä brittiläisen IHS Janes-tutkimuslaitoksen julkistamassa puolustustutkimuksessa todettiin, että noin 100 000 militanttia, jotka ovat jakautuneet tuhanteen ryhmään, taistelee Syyrian hallitusta ja kansaa vastaan. 

  IHS Janesin 16.9.2013 julkaisemissa otteissa puolustustutkimuksesta kerrottiin, että noin 10 000 militanttia taistelee al-Qaida -sidonnaisissa ryhmittymissä ja loput erillisissä sotilaallisissa joukkioissa. 

  Analyysissä todettiin myös, että suuri määrä ulkomailta lähtöisin olevia ääriaineksia toimii aktiivisesti Syyriassa. 

  Syyrialaiset ovat kärsineet tuhoisasta konfliktista vuodesta 2011 alkaen. Raporttien mukaan länsivallat ja niiden alueelliset liittolaiset - erityisesti Qatar, Saudi- Arabia ja Turkki - tukevat Syyriassa riehuvia terroristeja. 

  YK:n mukaan yli 100 000 ihmistä on saanut surmansa ja kaikkiaan 7,8 miljoonaa ihmistä on joutunut muuttamaan asuinalueiltaan väkivallan vuoksi. 

  Fars News Agency / KOMINFORM 

   http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13921025000453



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja: