Tämä on John Robles. Kuuntelet osa 2 haastattelussa Jesselyn Radack, kansallisen turvallisuuden ja ihmisoikeuksien johtaja Government Accountability Project Yhdysvalloissa. Hän on myös oikeudellinen neuvonantaja Edward Snowden. Tämä on osa 2 pidemmän haastattelun löydät osa 1 nettisivulta voiceofrussia.com . Tämä haastattelu on käynnissä.
Robles: Jos voimme, takaisin paljastuksia nyt. Joten näyttää siltä, ​​että tämä 1,7 miljoonaa tiedostoa tarina ei myöskään ole oikeastaan ​​oikeutettu ja että siellä on käynnissä JSOC toimintaa ja tavaraa, että ehkä vaarantaa joitakin tietoja, sanoisit, että on perusteeton, eikö?
Radack: Sanoisin 1700000 määrän toteutunut tyhjästä. Itse asiassa, en tiedä, miten hallitus, Yhdysvaltain hallitus, keksi, että harkitsee he ovat myöntäneet he eivät tiedä, kuinka paljon tietoa hän otti - ykkönen. Numero kaksi - vaikka nämä tiedot siellä sattui olemaan jotain sotilaalliseen toimintaan, ei toimittaja aikoo julkaista mitään joukkojen siirtoja tai sotilaallisia suunnitelmia tai mitään sellaista. Siksi Mr. Snowden antoi nämä asiakirjat toimittajille, jotta he voisivat tarkkaan läpi niitä ja tulostaa vain mitä on yleisen edun mukaista on tietää.
Robles: Entä agenttimme nimet, aineiden nimeä ja lähteistä? Se oli toinen huolenaihe.
Radack: Jälleen, en usko niitä, ovat niitä asiakirjoja. Mutta vaikka he olivat toimittajia eivät koskaan tingi peitetoimintaan henkilöllisyydestä. Meillä on laki vastaan, että Yhdysvalloissa nimeltään Intelligence Identiteetit Protection Act. Ja vaikka USA on paljastanut nimiä peitetoimintaa Hollywoodiin, jotta he voivat tehdä elokuvia, glamorizing tiettyjä asioita: kaapata bin Laden. Ainoa henkilö on tuomittu, joka on toinen ilmiantaja John Kiriakou, joka vahvisti toimittaja nimi kiduttaja.
Robles: Ok. Olen varma, että ei ollut herra Snowden aikomusta ensimmäinen paikka ja minusta tuntuu, että se olisi toinen tapa saada hänet jonkinlainen maanpetoksesta maksua, eikö? Tarkoitan, jos hän paljasti aineita.
Radack: Jos hän altistuu tekijöille, he olisivat lisätä Intelligence identiteetit Protection Act häntä vastaan ​​nostetun syytteen. Jälleen vain kaksi ihmistä Yhdysvalloissa on tuomittu kyseisen lain nojalla koskaan. Ja Epäilen vahvasti antanut organisaatio, jonka kanssa toimittaja Glenn Greenwald kuvattu Rolling Stone-lehden siitä, miten herra Snowden oli järjestänyt nämä tiedostot, se kuulostaa kuin hän oli ulos paljastaa Yhdysvaltain valvontaa, ei paljastaa peitetoimintaa ja virasto hän käytti töihin varten.
Robles: Aivan, varmasti. No, ymmärsin, en tarkoita mitä hän sanoi, hän näki maailmassa, jossa kaikki oltiin voitti ylös ja väänsi osaksi, ja hän ei halua olla osa sitä, jos muistan sen. Ja se kuulostaa täysin laillisia ja asianmukaisia, sekä jalo paljastaa jotain, mielestäni.
Radack: Olen samaa mieltä. Ja jos tarkastellaan koko tämä skandaali, uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​Yhdysvallat on valehdellut ja valehdellut ja valehteli jopa kongressin edessä kameran, valan nojalla. Ja herra Snowdenin ei ole. Mr. Snowden on kertonut totuuden, Yhdysvaltain hallitus on valehdellut uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja joka viikko meillä on uusi huhu, meidän täytyy yrittää kumota, että Yhdysvaltain asettaa pois.
Robles: Nyt, kuuntele, sanoitte juuri erittäin mielenkiintoinen lause minuutti sitten.Ajattelin jos voisitte laajentaa sitä. Sanoit "pyydystäminen Osama bin Ladenin.
Radack: Luultavasti misspoke, sikäli kuin tiedän, että he juuri tappoi hänet.
Robles: Ok, olet misspoke siellä, ok. Koska siellä on paljon ihmisiä ihmettelevät, jos hän on todella kuollut, tarkoitan miksi oli siellä koskaan mitään todisteita, että hän oli itse surmansa. Tämä juontaa juurensa paljon ihmisiä, jotka tiesivät hänen CIA koodinimi Osman, että hän oli juuri tuonut sisään kylmän tai jotain, ja en tiedä, ok, anyway.
On sotaa, mielestäni sinun pitäisi sopia ja mielestäni olet sanonut, että viime kuukausina, toimittajia ja ilmiantajia. En tiedä, jos katseli kuulemistilaisuuksissa, että Guardian oli kohdattava ennen kuin Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti, näitkö nuo?
Radack: Kyllä, irvikuva.
Robles: Voitteko kommentoida niitä ja tämä sota toimittajia ja ilmiantajien, ota jos olisi?
Radack: Mielestäni on täysin pelottavaa minkäänlaista demokratiaa on sota ilmiantajia, joka on myös takaportti olemisen sodan toimittajien ja ottaa ihmisiä Guardian on vastattava syyllistymisen journalismi oli spektaakkeli. Se oli naurettavaa ja se oli pelottavaa, että Rusbridger oli kuvata, miten poliisi tuli ja teki hänet särkeä kiintolevyt, ikään kuin se olisi todellakin työtä tietäen, että tietoja oli majoitettu useita muita paikkoja ja vain koko ajan ... vain raskas näppäryys, että hänen on kommentoida ja vastata kysymyksiin siitä tekee täsmälleen mitä tutkivia journalisteja on tarkoitus olla tekemässä.
Robles: Aivan, pidän että lause sanoit - "sitouttaa journalismia". Kuvittelin törkeää, kun unohdin MP nimi, ja hän sanoo: "Rakastatko maa", hän kysyy. Mikä on kyse?
Radack: Aivan. Joo, tarkoitan ilmiantajien, ilmiantajien "asianajajia, toimittajia saada, että" sinä olet isänmaallinen "? Luulen, että hän kysyi, jos hän oli isänmaallinen, ja jos hän rakasti maataan. Ja tietenkin hän tekee, aivan kuten herra Snowden tekee. Arvoisa Snowden rakastaa Yhdysvalloissa, hän on isänmaallinen yksilö. Lopulta varma, että hän haluaisi palata Yhdysvaltoihin, jos olosuhteet olivat oikeassa. Hän teki mitä hän teki auttamaan USA ja tallenna se tulemasta täydellinen valvonta valtion ja yrittää hillitä paljon tätä perustuslain vastaista vakoilusta, että NSA on tehnyt omasta ihmisiä, Yhdysvalloissa ja koko maailmassa.
Robles: Nyt Jesselyn, luulet, tämä tulee kela heidät sisään ollenkaan? Ne avannut että uusi konesali Utahissa ja se tuntuu ne ovat vain laajenee. Oletko nähnyt mitään liikettä?
Radack: No, en tiedä. Että ehkä pitoon, presidentti antaa hänen näkemyksensä 17. tammikuuta. Mutta se ei lopu tähän, sillä kongressi on myös 24 laskuja, joo, noin kaksi tusinaa laskut sen edessä hillitä näitä ohjelmia ja tuomarit ovat vihdoin jälkeen estetty 12-vuotiaat lapset vihdoin kuulla näistä tapauksista ja myös soittamalla ohjelmat todennäköisesti perustuslain vastainen.
Hallitus yrittää löytää käsitellä tietojen säilyttämistä saamalla puhelinyhtiöt tehdä se.Mutta en usko, että he haluavat olla arkiston tämän tiedon. Ja en usko tuomioistuimet aio sallia ja en usko, että kongressi aikoo sallia metatietojen keräämistä ja tallentamista ohjelman jatkuvan. Joten mielestäni tulee olemaan tyhjä rakennus toivottavasti keskellä Utahin.
Robles: Toivottavasti.
Radack: Valitettavasti minun täytyy juosta.
Robles: Saanko kysyä yksi kysymys todella nopea herra Snowden? Kuten hänen laillinen neuvonantaja, mitä olet ollut neuvoo häntä? Tarkoitan, sikäli kuin pysyä Venäjällä. Mitä tapahtuu hänen kanssaan nykyisin? Miten hän tuntuu?
Radack: Luulen, että hän ymmärtää, hän oleskelee Venäjällä ja että hänen väliaikaisen turvapaikan päättyy 7 kuukautta ja hän toivoo, että tulee pidentää yhdellä vuodella tai pysyväksi turvapaikkaa, koska hän on turvassa, ja hän tietää sen.
Robles: No minä olen varma, kunhan on olemassa vaara, se uusitaan. Ja olen varma uhka hänen turvaan Yhdysvaltain hallitus ei muutu ellei ole täydellinen ja koko vallankumouksen Yhdysvalloissa ja koko hallitus vaihdetaan. Joten luulen, että hän on täällä taas. Olen melkein 100% varma, että Venäjän hallitus olisi koskaan peruuttaa hänen turvapaikka paitsi tietenkin, hän ylittää rajan.
Radack: Aivan, tietenkin. Ja olen iloinen kuullessani teidän sanovan, että. Ja Venäjän oikeusministeri Anatoli Kucherena sanoi saman asian, että he olivat iloisia, että hänet ja lopulta olen niin iloinen kuullessani, että se on jotain, joka voi jatkua, se todella heartens minua. Ja olen varma, että herra Snowden on varsin kiitollinen siitä liikaa.
 Se oli loppuun haastattelussa Jesselyn Radack, kansallisen turvallisuuden ja ihmisoikeuksien johtaja Government Accountability Project. Hän on myös oikeudellinen neuvonantaja Edward Snowden. Voit löytää edellisen osan tämän haastattelun sivuillamme osoitteessa voiceofrussia.com . Paljon kiitoksia kuunteluun ja toivotan teille parhaiten missä päin maailmaa saatat olla.