Ensin näkyvän Mustanmeren laivaston willl "Novorossiysk". Pituus sukellusvene - 73 metriä, leveys - 10, suurin syvyys - 350 metriä, sukelluksissa nopeus - kaksikymmentä solmua.
mukaan julkista tietoa, alukset ovat tehokkaampia aseita ja voi iskeä risteilyohjuksia "Club-S", jotka ovat aluksella.
"ampumaetäisyyttä näistä ohjuksia on noin 300 kilometriä. Jos sukellusvene on varustettu monimutkainen" Kalibr ", alue on 1200-1500km. Tämä monimutkainen, on raportoinut Venäjän laivaston komentaja amiraali Viktor Chirkov, hyväksytään Venäjän laivaston. Joten tämän indikaattorin venäläisiä aseita verrattavissa American risteilyohjuksia "Tomahawk". Tällaisen kantaman ohjuksia voi osua tavoitteita maissa, jotka ovat kaukana ulkopuolella Mustanmeren eli jossain alueella Lähi-idässä , "varapuheenjohtaja Akatemian geopoliittiset ongelmat, kapteeni Konstantin Sivkovtotesi.
New sukellusveneet ovat ainutlaatuisia meluominaisuudet. Niiden välittömässä edeltäjänsä, sukellusvene hanke 877 "Varshavyanka" nimettiin Länsi merivoimien asiantuntijat "musta aukko" juuri siksi, että oli erittäin alhainen melutaso. Tämän indikaattorin, ne ovat selvästi parempia kuin vastaavia Länsi malleja.
Submarine Project 636,3, joka on syvästi modernisoitu versio "Varshavianka" on vieläkin alhaisempi melutasoa. Ja saatavuus kehittyneempiä kaikuluotaimen järjestelmä antaa merkittäviä paremmuus aluksia saman luokan ja jopa ydinsukellusveneille.
Uudet alukset voivat ratkaista monenlaisia ​​tehtäviä. Ensimmäinen on tappeluita sukellusveneitä. Erityisesti alueilla lähellä rannikkoa todennäköinen vihollinen eikä lähialueilla Venäjän rannikolta. Se on myös puolustuksen laivastotukikohtien, rannikko-ja merialueiden viestintään. Tänään, jännitykseen Mustallamerellä on suhteellisen alhainen, sanoi Konstantin Sivkov.
"W e saa unohtaa, että Välimeren alueella on lähellä, jolle on ominaista korkea jännitteitä. Tietyissä olosuhteissa se ​​voi levitä Mustanmeren, varsinkin jos konflikti Syyriassa ei päättynyt, vaikka on olemassa tietyt edellytykset tämän nyt. Tai jos konflikti Iranin kanssa on ratkaisematta. Tällöin pakolaisvirta, terroristit voivat levitä Mustanmeren. Eikä tule konflikti Mustanmeren ", hän sanoi. 
Asiantuntijoiden mukaan määrä kasvaa sukellusveneiden kolmen vuoden Mustanmeren välittömästi kata jopa kuusi yksikköä rannikon alueelle hyökkäyksen vihollisen aluksia.Tulevaisuudessa kokonaismäärä sukellusvene voimat Mustanmeren laivaston pitäisi olla 12-15 ei-ydinsukellusveneille. Tämä ratkaisisi kaikki ongelmat.