Hän sanoo, että on tärkeää taistella saadakseen totuuden ja pitää neljännen Estate elossa Yhdysvalloissa, koska jos ne tuhoavat viimeinen pistorasiaan ihmiset ovat oppimisen totuus se aikoo saada sata kertaa pahempi.
Mitä NSA toiminnan ja voimavarojen hän puhuu uudesta NSA laitos Bluffdale, Utah ja niiden Cascade supertietokone, joka käsittelee tiedon tasolla useiden yottabytes tietoja.Mr. Madsen sanoo NSA käyttää jo biochips sekä laser-ja kristallin tyyppinen tietokoneet ja että ne ovat aina kärjessä, teknisesti ottaen. Mutta me todella haluamme NSA tietämättä Every Little Thing teemme? Se on kirjoitettu merkki edessä NSA: n Utah Data Center: "Jos sinulla ei ole mitään salattavaa sinulla ei ole mitään pelättävää", ilmeisesti oikeutta yksityisyyteen ja oikeus olla vapaa valvonta merkitse mitään NSA.
Tämä on John Robles puhun herra Wayne Madsen, päätoimittaja Wayne Madsen Report Washington DC. Tämä on osa 2 haastattelun aikana.
Robles: Mitkä maat puhuit, jotka ovat yhteistyössä NSA ja Five Eye (FVEY)?
Madsen: No aloitamme Five Eyes. Niitä kutsutaan toisen kumppanit ... Ensimmäinen osa on Yhdysvalloissa, joka on NSA. Sitten sinulla 4 muiden Five Silmät ja että on Kanada, Australia, Uusi-Seelanti ja Yhdistynyt kuningaskunta.
Sitten sinulla ei-Englanti-speaking Nato-maat, suurin osa, muodostavat tätä muiden läheisten ryhmä, joka on: Saksa, Norja, Tanska, Hollanti, Ranska, Espanja, Italia, jopa Islannista joka doesnt 't edes armeija on SIGNIT suhde kuten tiedämme joitakin Snowden asiakirjoja.
Joten, saat viisi Eyes, ja sitten se on kuin Nine Eyes, ja ne ovat hieman lähellä, ne ovat kuin saksalaiset ja ranskalaiset ja tanskalaiset. Sitten saat Neljätoista Silmät ja sitten se menee aina jopa 35 tai yli 40 maissa, jotka ovat Signals Intelligence suhde NSA.
Nyt tämä kaikki perustuu mitä heillä on tarjota, ei jokainen maa on merkittävä signaaleja tiedustelua. Otetaanpa Islannin esimerkiksi mitä ne tarjoavat? No ne antaisivat ilmeisesti jotkut kulkutiet mikroaaltouuniin kuuntelun, koska siellä on paljon mikroaaltouuni, siellä on myös osa-meri-kaapeli syötteitä, jotka menevät läpi Islannin, niin sitähän ne tarjoavat myös luultavasti syötön suoraan Islannin puhelin verkon, niin sitähän kaltaisessa maassa Islanti voi tehdä.
Mutta kun näet kaltaisessa maassa Luxemburg liian, mitä ne tarjoavat olisivat perus pääsy. Tiedämme esimerkiksi Snowden paljastukset GCHQ, Britannian NSA, painanut suoraan kytkimet Belgacom Belgian teleyrityksille.
Robles: Aivan, aivan.
Madsen: Mikä on, mitä nämä muut kumppanit tekevät, tiedämme myös, että Yhdysvallat ja Israel oli signal intelligence jakamissuhteet jonka tiedän ei ole suosittu joillekin vanhan ajastimet NSA lukea, mutta että Israelin SIGINT yksikkö oli suora pääsy raaka NSA sieppaa.
Nyt tämä on sama maa, joka häijysti hyökkäsi NSA tiedonkeruussa aluksen aikana 1967 arabien ja Israelin sota, USS Liberty, tappaen 34 Yhdysvaltain merimiehet ja muutama NSA siviilihenkilöstön. Joka ei ole unohdettu paljon vanhan ajastimet vuonna NSA. Joten luulen, että oli melkoinen järkytys heille nähdä, että Israelilla oli suora pääsy joihinkin raaka NSA tiedot.
Mutta muut maat tietenkin Itä-Euroopan maiden, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Unkari, kaikilla on signal intelligence suhde NSA.
Suomi ja Sveitsi tekevät, mikä on ristiriidassa heidän julistamaansa puolueettomuuden sekä Itävallan ja mainitsin Ruotsissa, joten nämä puolueettomat maat ovat kaikki osallistuvat.
Aasiassa on Japani, Etelä-Korea, Filippiinit, Thaimaa, Intia ja muut maat kaikilla on signal intelligence suhde NSA. Joten, lista on hyvin pitkä, se perustuu joko rajalliset tai ad hoc-suhteita. Jos on jotain meneillään jossain päin maailmaa, jossa yhtäkkiä NSA on joitakin rehu koska tietyssä tilanteessa, joka vallitsee milloin tahansa.
Se varmasti näyttää Afganistanin yhteistyössä NSA hyödyntämällä matkapuhelin kyseisessä maassa oli pelkästään Afganistanin nykyisen konfliktin ratkaisemiseksi, onko tämä suhde jatkuu, jos ja kun USA vetää joukkonsa vain arvailla.
Niin, nämä suhteet ovat tapa tulossa ja menossa. Lisäisin, jo vuonna 1970 ja 60 NSA oli suhteitaan Iraniin, mutta se oli kun Shah oli vallassa. Ja se korvattiin suhde kansantasavallan Kiinan. Niin joo, nämä suhteet tavallaan muututtava ajan mukana.
Robles: Vaikka Kiina?
Madsen: Kyllä Kiinassa. Kun NSA menettänyt kaksi kuuntelu asemia, joka pohjimmiltaan seurata Neuvostoliiton telemetria varten ydinkokeet ja ohjusten kokeet, meillä oli, NSA oli, muutamia asemia Pohjois-Iranissa. Kun he menettivät nämä, ne korvattiin kaksi asemaa Länsi-Kiinassa, Xinjiangin maakunnassa. Ovatko nämä ovat edelleen toiminnassa nyt, en ole varma, mutta ne käytetään olla.
NSA asemilla oli jopa koodia sanoja kuten tiedämme Snowdenin ilmestyksiä, tiedämme paljon näitä koodin sanoja, jotka ovat tulleet ulos, ne ovat hyvin outoa joku, joka ei ole koskaan työskennellyt NSA kuulla näihin koodisanoihin (tai kansi ehdot on täsmällisempää puhua), kaksi Kiinassa olivat Kasari ja Saugus. Onko Kasari ja Saugus ovat edelleen toiminnassa, minulla ei ole aavistustakaan. Olen ollut poissa, että pitkään.
Muistutus
Robles: Millaisia ​​takaisku Onko sinulla ollut asuu Yhdysvalloissa, koska teidän työnne ja ilmestyksiä ja mitä olette tehneet taistelemaan totuuden?
Madsen: No, se ei ole helppoa, onneksi en ole selvitystilassa kuten Jack Anderson, missä ihmiset Nixon Valkoinen talo oli määrittää, kuinka murhata hänet ja joku ehdotti: "No et voi todella saada hänet humalassa, tai laittaa jotain hänen drinkin baarissa, koska hän on mormoni, hänellä on kahdeksan lasta, hän ei juo.
Niin, ne olivat mietitään joitakin tavalla, joka voisi aiheuttaa hänen autonsa mennä pois tieltä ja se räjähtää liekkeihin ja ruumiinavaus olisi merkityksetön siinä vaiheessa, mikä mielestäni tämä on keskusteltu joidenkin Nixonin ystäviinsä siitä, miten päästä eroon Jack Anderson.
Niin, sen tulinen kuolema auto-onnettomuudessa Michael Hastings. Muistutan, että tämä on täsmälleen, miten he aikovat päästä eroon Jack Anderson. Mutta se ei ole helppoa, koska ensinnäkin, olet köyhyyden kärsineiden tekemässä tällaista journalismin, et aio päätteeksi 60 minuuttia tai MSNBC tai jollekin suuret verkostot, joten se ei ole helppoa, mutta mielestäni se on todella tarpeen säilyttää neljännen Estate elossa Yhdysvalloissa, koska jos he tuhoavat vain pistorasiaan nyt joka on Internet, niin se on menossa sata kertaa pahempi.
Ihmiset eivät tiedä, mitä on tekeillä, ja koko tarkoitus lehdistönvapaus First Amendment oli: Jefferson, Madison ja muut perustajat halusivat pitää hengissä lehdistössä kuin se oli niinä päivinä ja siihen aikaan ollut pitkälti pamfletteja.
painokone oli käytettävissä lähes kaikille ja ne olisi roll off näitä lehtisiä kaikkein un alkuperää halpamaista tietoja, kommentteja, mutta he näkivät siellä oli tarve tämän ilmaisen puheen muodossa ja he halusivat suojella sitä ja tiedän siellä on monia blogeja siellä, jotka ovat kyseenalaisia, epäilyttävä luonteeltaan, mutta mielestäni perustajat sanoisi "pitää ne kaikki elossa", anna lukijat mitkä blogit ovat legit ja mitkä eivät.
Mitä tapahtui, kun olen haastatteli Observer, oli tämä julma isku, jopa CNN oli neljä panelistit on, joista kolme oli Daily Beast, joka oli hyökännyt minua alunperin, ja ne olivat vain kutsuvan minua ulos tarinan, sanoi Olin fableist sanoen olin salaliitto mutteri, että Observer ja Guardian pitäisi hävetä haastattelemalla minua, ja tämä on CNN, tämä on mitä CNN: n tullut.
Ted Turner kertoi itse, YK muutama vuosi sitten, että jos se piti tehdä se uudestaan, hän ei olisi mennyt, jotka käsittelevät Time Warnerin ja AOL, joka tuhosi verkkoon, mutta se on liian myöhäistä .
Joten, CNN voi hyökätä minua koko päivän. Sen perustaja kertoi minulle, että "ne mokasin", niin minä otan hänen sanansa yli Wolf Blitzer tai mitään näistä klovneja CNN, otan Ted Turnerin sana yli mitään sanottavaa heillä on.
Robles: Ted Turner sanoi, että itse?
Madsen: Hän kertoi minulle, että, joo, YK: ssa. Se on mokannut. Hän sanoi, että se on ihan surkea. Hän sanoi: "Miten se on sekaisin? Älkää ymmärtäkö minua alkoi että!"
Robles: Mikä se oli, jos muistan oikein, että '91, eikö?
Madsen: Kun CNN tuli osa Time Warner?
Madsen: Se oli oikeastaan ​​sen jälkeen. Se oli itse asiassa niiden kukoistus, kun ... kun he kuuluvat Persianlahden sodan, mielestäni se oli 90-luvun puolivälissä, haluan sanoa 95 tai 6, heti Clinton pääsi läpi tästä televiestinnän Reform Act, että näimme nämä fuusioita mitkä Tietenkin Clinton on tehnyt todella enemmän tuhota vapaan lehdistön maansa kuin mikään muu viime presidentti. Sinun täytyy mennä takaisin Woodrow Wilson löytää joku niin paha kuin Bill Clinton. Mielestäni se oli sen jälkeen, '96-'97, kun näimme sulautumista.
Muistutus
Robles: pari kysymystä tässä: mainitsit alussa, Echelon. Halusin kysyä teiltä henkilökohtaisen kysymyksen, koska jotkut ystäväni, teimme pienen kokeen Facebookissa, kun kaikki tämä alkoi tulossa, meillä on nämä luettelot vanhoja Carnivore / Echelon avainsanoja ja yksi meistä lähetetty niitä Facebook-sivulla ( lähettää kaikki nämä avainsanat sitä) ja sisällä noin 7 tai 8 minuuttia asia oli noin 7000 kävijää, kun taas normaalit viestiä ei saada, että. Aiotko kertoa minulle lihansyöjä Echelon eivät enää toimi, koska se tuntuu ne todella ovat?
Madsen: No ne on parannettavaa. Katso, milloin saat uuden järjestelmän tai päivittää järjestelmään he aikovat muuttaa, että kansi aikavälillä muutenkin. Joten, nyt on nimeltään Prism,
Robles: Keystroke ...
Madsen: Joo. X-Keyscore. Koska Snowden me nyt tiedämme, mitä nämä uudet nimet ovat ja uskoisin NSA on muuttumassa niitä tai alkanut muuttaa niitä minuutin heillä oli Snowden paljastukset, en tarkoita sinua kutsuisin että "vaarantunut".
Muistan paljastaa läsnäolo NSA järjestelmää, seurataan journalistien joka kirjoitti NSA, minulle sanottiin, nimeni oli listalla ja muut, se oli nimeltään First Fruits and minuutin olen altistunut, minulle kerrottiin he muuttivat Järjestelmän nimi, kansi termi järjestelmän.Sellaista tapahtuu paljon, mutta joo ...
Ennen vanhaan, voit laittaa kaikki avainsanoja siellä, jotkut ihmiset mielestä se hidastaisi NSA kykyä seurata kaiken, koska voit vain jumittaa sen niin monta avainsanaa, mutta nämä eivät ole ihmisiä, jotka tekevät tätä, nämä ovat Varsinaisten ohjelmien, että NSA ... kehittyneempiä ohjelmia siellä, jotka ovat syömällä näitä avainsanoja. Joten, tietokoneet eivät nuku, ne eivät vaadi palkka, ne toimivat 24/7 ja ne ovat tehokkaampia joissakin tapauksissa kuin ihmisen aivoissa.
Robles: Voinko kysyä teknisiä kysymyksiä, voit kommentoida, et voi kommentoida, kuin haluat. Voitteko kommentoida koko verkon?
Madsen: Kyllä, me tiedämme, että on olemassa uusi NSA-sali vuonna Bluffdale, Utah, joka pystyy käsittelemään ... tämä on yksi näistä numeroista niin paljon nollia, unohdan kuinka monta nollaa perässäni yksi, mutta se on yottabyte tietojen ( yottabyte). Se on paljon tietoa.
Nämä eivät ole 7000-tietokoneissa nämä ovat uuden sukupolven supertietokoneisiin.NSA oli ensimmäinen käyttäjä Cray Super Computer muuten, koska he tekisivät niin paljon numero crutching yrittää rikkoa ulkomaisten salauskoodeja.
NSA on aina ollut suurin asiakas paras ja suurin ja tehokkain supertietokoneisiin, mutta nyt se ei ole koko tietokoneen (en tarkoita fyysistä kokoa ne käytetään olla melko iso) nyt se on vain kapasiteettiaan.
Joten mitä olet pois, Utah, vuonna Bluffdale, ovat paljon todella kehittyneitä seuraavan sukupolven supertietokoneisiin louhia tietoja, murtaa koodit niin edelleen ja niin edelleen.Ja minä muistan, että NSA, tämä oli yli 10 vuotta sitten, oli kiinnostunut biochips, sitova pii biologista materiaalia, koska se voisi todella ... he huomasivat, että he voisivat suorittaa laskutoimituksia paljon nopeammin ja mielestäni he ovat myös saaneet mukana laserit ja kristalli tyyppi pohjaisissa tietokoneissa. Niin, tämä on aika pitkälle edennyt kamaa, kuulostaa melkein Star Trek kamaa.
minun täytyy sanoa yksi asia NSA ja tiedän tämän olemasta olemassa, jokainen NSA johtaja kertoo kongressi: "Emme voi pysyä uhka, tarvitaan lisää voimavaroja", mikä tarkoittaa tarvitsemme lisää rahaa. Mutta NSA johtajat ovat aina hillitty kykyjään ja liioitella uhka, niin he pitävät liike, niin he saavat miljardeja dollareita he tekevät saada kaikki tämän uuden sukupolven laitteisto, ja ne ovat aina tapa kärjessä , ne eivät ole takana peli, teknologian.
Robles: Et tiedä mitään jotain kutsutaan geneettiset algoritmit sinä?
Madsen: Luulen, että joutuu joitakin state-of-the-art liiketoimintaa, että he ovat mukana. Olen ollut poissa liiketoiminnan jonkin aikaa. Olin tietoturva liiketoiminnan täysipäiväisesti vuonna 1997, joten tiedän, että olen ollut kaikenlaisia ​​parannuksia, mutta mitään, että kuulostaa futuristinen, NSA on joko auttaa rahoittamaan tutkimukseen, tai auttaa markkinoida tai valmistaa mitä tuote on.
Joten uusin paljastus on, että RSA, joka oli erittäin hienostunut 124 bittinen algoritmi, joka kaikkien mielestä on turvallista käyttää, pankit käyttäisivät tätä jopa pankkiautomaattitapahtumia ja vaikka mitä. Nyt tiedämme, että NSA leikata käsitellä RSA, että he pystyivät murtamaan RSA salauskoodeja.
Takaisin kun olen työskennellyt ihmisten kanssa RSA, takaisin 90-luvulla, se olisi ollut vain järkyttäviä tietoja, koska he sanoivat: "Katsokaa, meillä ei ole mitään tarjouksia NSA", mutta ilmeisesti myöhemmin he tekivät sen jälkeen kun yhtiö myytiin ja osti joku muu.
Joten jokainen, joka sanoo, että jotain on NSA-todiste ei luultavasti ole totta.
NSA menee Startup-yritys ja leikkaa käsitellä niitä, ja jos he eivät tee sitä niin, he odota kunnes yhtiö on onnistunut, ja sitten joku ostaa yritys ja sitten NSA leikkaa käsitellä uuden yhdistetyn yrityksen.
Robles: Kuten PGP, eikö?
Madsen: Kyllä, PGP oli hyvä sen varhaisia ​​versioita, mutta sitten myöhemmin, mitä olen kerännyt se oli vaarassa, kun tietty vapautumisen.
Robles: Se oli 6.5.8, ja sitten Network Associates osti sen.
Madsen: Joo lopussa se. Tiedän Phil Zimmerman, kun Phil Zimmermann oli yritys, hän olisi koskaan leikata paljon sellaista, mutta se mitä tapahtuu, kun yhtiö on hankkinut.
olit kuuntelemassa haastattelussa Wayne Madsen, päätoimittaja Wayne Madsen Report Washington DC. Tämä on osa 2 haastattelun aikana. Voit löytää edellisen ja seuraavissa osissa haastattelun lähitulevaisuudessa sivuillamme osoitteessa Venäjän Ääni dot com.Paljon kiitoksia kuunteluun ja toivotan teille paras missä ikinä voi olla.