Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014


"Yankees go home": Venezuela karkota 3 alkuun Yhdysvaltain diplomaatit

Julkaistu aika: 01 lokakuu 2013 10:46
Muokattu aika: 02 lokakuu 2013 10:19
Nicolas Maduro (AFP Photo / puheenjohtajakaudella)
Nicolas Maduro (AFP Photo / puheenjohtajakaudella)
Kolme Yhdysvaltain diplomaatit ovat syyttäneet Venezuelan presidentti Nicolas Maduro juonittelusta kanssa maan äärioikeisto sabotoida kansallista sähköverkkoon. Vuonna murskaavaa TV osoitteen, sosialistijohtaja kertoi diplomaattien lähteä 48 tunnin kuluessa.
Maduro, joka perunut vierailunsa YK: n yleiskokouksen viikko sitten yli määrittelemätön "Yhdysvaltain juoni", sanoi hän oli heitto kolmen amerikkalaisia ​​diplomaatteja.
"Olemme havainneet, ryhmä Yhdysvaltain suurlähetystön virkamiesten omistettu täyttävät äärioikeiston ja rahoitusta ja kannustaa kohdistuneen sabotaasin sähköjärjestelmä ja Venezuelan talous", presidentti sanoi televisioidussa puheessaan.
"Yankees mennä kotiin!" , hän sanoi Englanti, ilmoitettuaan päätöksen syrjäyttämään diplomaatteja.
"Mene pois täältä! En välitä, mitä toimia hallitus Barack Obama vie " Maduro lisäsi.
Niistä karkotettujen on asianhoitajan, Kelly Keiderling, Yhdysvaltain johtavia diplomaatin Venezuelassa puuttuessa suurlähettiläs. Caracas ja Washington eivät ole vaihtaneet suurlähettiläiden vuodesta 2010, kun silloinen nykyisen presidentin Hugo Chaves kieltäytyi hyväksymästä hiljattain nimitetty amerikkalainen lähettiläs. Kaksi muuta olivat konsuliedustajalle, David Moo, ja Elizabeth Hoffman, jotka työskentelevät suurlähetystön poliittisen osaston.
Ulkoministeri Elias Jaua sanoi myöhemmin valtion televisiossa, että karkotti amerikkalaiset oli tavannut opposition ja työväenjohtajia Kaakkois valtion Bolivar ja opposition kanssa kuvernööri Amazonas valtion, Liborio Guarulla. Hän sanoi protestin huomautus lähetettiin Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kokouksesta.
Yhdysvaltain suurlähetystö hylkäsi Venezuelan väitteet salaliitosta, sanoi matka oli "normaali diplomaattinen sitoutuminen", jossa opposition.
"Olemme täysin hylätä Venezuelan hallituksen väitteet Yhdysvaltain hallituksen osallistuminen tahansa salaliitto horjuttaa Venezuelan hallitus" suurlähetystö sanoi lausunnossaan. "Olemme myös hylätä yksittäisiä väitteitä vastaan ​​kolme jäsentä meidän suurlähetystöön."
Tiistaina Yhdysvallat ilmoitti, että kolme Venezuelan diplomaatit oli 48 tuntia aikaa poistua maasta sen vastauksena Venezuelan karkotukset.
Ulkoministeriön tiedottaja ilmoitti, että Venezuelan johtaja elinkeinoministeriö, Calixto Ortega sekä Marisol Gutierrez de Almeida, kiinnitetty maan Houston konsulaatista, ja Monica Alejandra Sánchez Morales, nykyisin kohdistettuja maan Washington suurlähetystöstä, olivat kaikki ei-toivotuksi henkilöksi .
Koska hänen valinnastaan ​​Venezuelan presidentti huhtikuussa, Maduro on puhunut useita väitetään juonittelusta hänen hallituksensa, mukaan lukien viisi yritystä hänen elämäänsä. Hänen edellinen huitaista vastaan ​​Yhdysvaltain hallitus tuli aiemmin tässä kuussa, kun hänen koneensa oli lyhyesti estetty lentäminen Puerto Rico matkalla Kiinaan.
Kuusi kuukautta sitten Maduro karkottaa kaksi Yhdysvaltain armeija pitää tuntia ennen kuin ilmoittaa Chavez kuolemasta syöpään. Myöhemmin hän syytti yksi heistä juonittelusta vallankaappaus vastaan ​​Chavez.
Oppositio sanoo Maduro, suojatti Chavez yrittää kääntää huomio pois hänen kyvyttömyydestä hallita maata luonnonvaraisten syytökset ja amerikkalaisvastaisuudesta. Viimeisten vuosien aikana Venezuela on kärsinyt sähkökatkokset ja pulaa peruselintarvikkeita ja lääkkeitä.
Oppositio sanoo rehottavaa korruptiota, huolimattomuus ja huono hallinto on syyllinen, kun taas Venezuelan hallitus sanoo maan talous kärsii sabotaasista.

Ei kommentteja: