Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Brasilian Rousseff YK: US seuranta "loukkaus"

Julkaistu aika: 24 syyskuu 2013 14:00
Muokattu aika: 26 syyskuu 2013 12:04
Brasilian presidentti Dilma Rousseff puhuu Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) yleiskokouksen 24. syyskuuta 2013 New Yorkissa. (AFP Photo / Spencer Platt)
Brasilian presidentti Dilma Rousseff puhuu Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) yleiskokouksen 24. syyskuuta 2013 New Yorkissa. (AFP Photo / Spencer Platt)
Brasilian presidentti Dilma Rousseff lambasted US vakoilee maansa tiistain YK: n huippukokouksessa, kutsuen sitä "kansainvälisen oikeuden vastainen." Lisäksi hän varoitti, että NSA valvonta paljasti kesäkuusta lähtien, uhkaa sananvapautta ja demokratiaa.
"Sekaantuu siten elämässä ja muiden valtioiden asioihin on kansainvälisen oikeuden vastainen ja sellaisena se on loukkaus periaatteista, joita olisi muutoin määrätä välisiä suhteita maihin, etenkin ystävämaan", Rousseff sanoi.
"Ilman oikeutta yksityisyyteen, ei ole mitään todellista sananvapautta tai mielipiteen," Rousseff kertoi kokoontuminen maailman johtajat. "Ja siksi ei ole varsinaista demokratiaa", hän lisäsi arvostelee sitä, että Brasilia oli kohdennettu USA. "maan itsemääräämisoikeutta voi koskaan vakuuttaa itsensä vahingoksi toisen maan suvereniteetin," hän lisäsi. Rousseff meni ehdottamaan monenvälisen, kansainvälinen hallinto kehys tarkkailemaan USA valvonnan toimenpide. "Meidän on luotava monenvälisiä mekanismeja maailmassa wide web ", hän sanoi. 



Rousseff sanoi, että USA: n väitteet vakoilusta Brasilian ja muiden YK: n jäsenmaiden olivat"kestämätön" , lisäten, että "Brasilia osaa suojella itseään" , ja että maa on "elää rauhassa naapureidemme kanssa jo yli 140 vuotta." 
Brasilian kohdistamisesta US seurantakäytäntöjen kysytään Rousseff hallitus ilmoittaa, että se aikoo toteuttaa sekä lainsäädännön ja teknologian tarkoituksena on suojella itseään ja sen yrityksiä laittomasta telekuuntelun. 
Viikko sitten Rousseff peruttu lähestyvästä valtiovierailulla Washington, määrä järjestää lokakuussa, koska suuttumusta yli vakoilusta paljastuksia. Rousseff on todennut hän haluaa anteeksipyynnön Obama ja Yhdysvalloissa. paljastuksia että Yhdysvaltain National Security Agency on kuuntelua Rouseff oma puheluita ja sähköposteja, niiden lisäksi, jotka hänen avustajansa ja virkamiehet valtion määräysvallassa öljyn ja kaasun yritys Petrobras, ovat saaneet paheksuntaa Brasiliassa. 
Rousseff edeltäjä kuin Brasilian presidentti Lula da Silva sanoi aiemmin tässä kuussa, että Obama olisi"henkilökohtaisesti anteeksi maailman." Lula syytti Yhdysvaltoja "ajattelematta, että se voi ohjata maailmanlaajuisen viestinnän ja jättää suvereniteettia muiden maiden" haastattelussa Intian Englanti-kieli päivittäin Hindu, julkaistiin 10 syyskuu. 

Latinalainen Amerikka ilmaisee laajaa suuttumusta Yhdysvaltain toimintaa


Yhdysvaltain suhteita kaikissa Latinalaisen Amerikan äskettäin huonot. Lisäksi Brasiliassa, Meksikossa, Boliviassa ja Venezuelassa ovat kaikki ilmaisseet viha Yhdysvaltain over NSA: n valvonta maidensa tänä vuonna. Bolivia on ollut erityisen katkera. "Haluan ilmoittaa, että me valmistelemme syytteen Barack Obama tuomita häntä rikoksista ihmisyyttä vastaan", presidentti Morales kertoi perjantaina Bolivian kaupungissa Santa Cruz. Hän merkkituotteiden Yhdysvaltain presidentti kuin "rikollinen" , joka oli rikkonut kansainvälistä oikeutta. Heinäkuun alussa kone kuljettaa Morales Moskovasta Bolivian pääkaupungin La Paz, oli arestissa 13 tuntia Itävallassa, kun se oli kielletty Euroopan ilmatilassa, koska US epäilykset se kantoi karannut Edward Snowden, NSA: n entinen urakoitsija, joka on ollut vastuussa suurimmasta vuotojen suhteen NSA vakoilee käytäntöjä kesäkuusta lähtien.  


Venezuela kirjoitti YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon lopussa viime viikolla ja pyysi, että hän ryhtyä toimiin vastauksena näennäinen kieltäminen Yhdysvaltain viisumin joidenkin jäsenten Venezuelan valtuuskunta, joka oli tarkoitus osallistua YK: n yleiskokoukseen New York. presidentti Nicolas Maduro sanoi, että kieltäminen tuntui tarkoitus "luoda logistisia esteitä estää" vierailu, ja lisäksi vaatinut YK: n "vaatimusta, että hallitus Yhdysvaltain noudattaa kansainvälisiä velvoitteitaan" isäntänä 68. YK: n yleiskokouksen . Jännitys välillä Venezuelan ja Yhdysvaltain nousi torstaina, kun Venezuelan ulkoministeri Elias Jaua, kertoi tiedotusvälineille, että USA olisi kieltänyt kone kuljettaa Maduro astumisesta sen ilmatilaan. Lentokone oli matkalla Kiinaan. Washington myöhemmin myönnetty hyväksyntä, jossa todetaan, että Venezuelan pyyntöä ei ollut toimitettu asianmukaisesti. Jaua tuomitsi liikkua "hyökkäyksestä."

Ei kommentteja: