Sivut

tiistai 21. tammikuuta 2014

Venäjän ulkoministeri: Ukrainan väkivaltaisuudet lietsottu suurelta osin ulkomailta
lavrov_01_sfxthumb.jpg
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi nähtyjen Ukrainan väkivaltaisuuksien olevan ''ei pieneltä osin'' organisoitu ulkomailta käsin. Hänen mukaansa on selvää, ettei yksikään EU-maa hyväksyisi nähtyä epäjärjestystä rajojensa sisäpuolella.
Lähde: RT
Toimittaja: Janus Putkonen
21.1.2014, Verkkomedia.org

 
Venäjän ulkoministeri: Ukrainan väkivaltaisuudet lietsottu suurelta osin ulkomailta
"Kuten kävikin, nämä agitaattorit eivät ole edes harkinneet Ukrainan opposition intressejä tähän mennessä heidän yrittäessään lietsoa väkivaltaa," Lavrov sanoi Moskovassa pisetyssä lehdistötilaisuudessa. "Kun jotain tällaista tapahtuu Euroopan maassa, kukaan ei kyseenalaista tarvetta taltuttaa väkivaltaa määrätietoisin ottein," hän lisäsi.
Lavrov kritisoi joitakin Euroopan maita siitä miten ne käsittelevät Ukrainan kriisiä ulkopuolisin käsin. Hän varoittaa, että puuttuminen voi aiheuttaa tilanteen luisumisen hallinnasta. Hän oli erityisen krittinen tosiasiaan, että useat Euroopan maat ovat kiirehtieet Itsenäisyyden aukiolle Kiovaan osallistumaan hallinnon vastaisiin mielenosoituksiin huolimatta siitä, että niillä on diplomaattisuhteet Ukrainan kanssa.
Lavrovin mukaan näiden valtioiden toiminta on ollut "mautonta".

 
serious-Lavrov.jpg

 
Venäjän ulkoministerin mukaan tällä hetkellä ei kuitenkaan ole nähtävissä välitöntä tarvetta Venäjälle astua kentälle tilanteen välittäjäksi, eikä sellaista pyyntöä Moskovalle ole toistaiseksi esitetty. Venäjä on kuitenkin valmis kuuntelemaan asiassa Euroopan maita kun EU-Venäjä kokous järjestetään ensi viikolla.
Lavrov sanoo Brysselin ohittaneen toistaiseksi Venäjän esityksen kolmikantaisista neuvotteluista, jotka liittyvät talouspolitiikan järjestelyihin Venäjän, Ukrainan ja EU:n kesken. "Miksei EU ole antanut selitystä? Tulee olemaan mielekiintoista kuulla mitä heillä on sanottavaa asiasta tulevassa kokouksessa," Lavrov sanoi. 

Ei kommentteja: