Sivut

lauantai 11. tammikuuta 2014

USA: n imperialismi ja Irakin sisällissotaan suistuminen

Post Kategoriat: Afganistan
Bill Van Auken | perjantai, 10 tammikuu 2014, 08:56 Peking


Vuosikymmenen jälkeen Yhdysvaltain armeijan käyneet kaksi barbaarista Piiritystilanteissa Fallujassa, Irakin kaupunki on jälleen edessään verinen aseellisissa konflikteissa. 
Armeija Irakin pääministeri Nuri al-Maliki on runsas tykistön ja panssarivaunujen päälle Fallujan laitamilla ja on jo pommitetaan ja kuoritut siviili lähiöissä, aiheuttaen tuntematon kuolonuhrien määrää.
Tuhannet ovat paenneet kaupunki pelätä henkensä, ja YK on varoittanut, että cut-off veden, elintarvikkeiden ja polttoaineen luo humanitaarinen katastrofi. Maliki on vannonut käynnistää täysimittaisen hyökkäyksen kaupunkia, ellei sen asukkaiden onnistu vakuuttamaan aseistetut kapinalliset antautumaan.
Huhtikuussa ja jälleen marras-joulukuussa 2004, Fallujassa muuttui tappaminen kenttään Yhdysvaltain miehityksen. Ilmasta se pummeled AC-130 Specter taistelukoptereita, F-16 hävittäjiä ja Apache hyökätä helikopterit.
Maahan, voima yli 10000 Yhdysvaltain joukkojen tukema tankit ja tykistö koottiin hyökätä kaupunkiin. Pommit, ohjukset ja valkoista fosforia kuoret-kemiallisten aseiden kiellettyjen Geneven yleissopimusten-oli raivokkaasti väestöstä. Sairaalat ja ambulansseja kohdennettuja.
Lopulta täysin yksi viidestä kaupungin rakennuksista tuhoutui, kun kaksi kolmasosaa siitä, mitä jäi vaurioitui. Sadattuhannet muuttuivat kodittomia pakolaisia. Ainakin 120 Yhdysvaltain joukot kuoli kaksi piiritystä, mutta ei tarkkaa laskea, kuinka monta tuhatta irakilaista sai surmansa on koskaan tehty.


Suuri osa Yhdysvaltain tiedotusvälineissä nykytilanteesta Fallujassa, Ramadi ja muualla Irakissa läntisen Anbar maakunnassa, on alkanut näkökulmasta mitä shokki ja pettymys näiden tapahtumien järjestämistä, koska valtava "uhrata" made by Yhdysvaltain miehityksen rauhoittaa alue vuosikymmen sitten. Irakin sota on jälleen kerran valaa humanitaarisen hankkeeseen, jonka tavoitteena on torjua terrorismia ja tuo demokratian Irakin kansalle.
Barbaarinen hyökkäys Fallujassa muodostivat sotarikos. Sen tavoitteet, soveltamisala ja raivokkaasti, se oli verrattavissa tahansa kollektiivisen rangaistuksen ulosmitataan natsit vastaan ​​vastustavat väestön miehitettyyn Eurooppaan. Se oli vertauskuvana rikollisen luonteen koko Yhdysvaltain sota.
Tyrkytetty päälle Amerikan ihmiset valheita olematon "joukkotuhoaseita" ja siteet Bagdadissa ja Al Qaida, sota oli harkittu teko aggression käynnistettiin edelleen Yhdysvaltain imperialististen tavoitteiden puolustaa hegemoniaa Lähi-idässä ja sen valtava energia rahastot.
Koska se ei ole turvallista tae oikeudellisen koskemattomuuden jäljellä Yhdysvaltain joukot, Obama määräsi viime heistä vetäytynyt Irakista hieman yli kaksi vuotta sitten. Irakin ihmiset kuitenkin ovat jääneet käsitellä katkeran perinnön lähes yhdeksän vuotta Yhdysvaltain sotilaallinen miehitys.
Samaan aikaan Washington pyrkimys hegemonia alueella on jatkunut, joista mainittakoon etenkin sodan kaataa Muammar Gaddafin Libyassa ja sen lietsominen ja tukea sotaa vallanvaihdos hallitusta vastaan ​​Bashar al-Assadin Syyriassa. Fallujassa ja Ramadi, seuraukset rikoksista USA: n imperialismin, historiaa ja nykypäivää, ovat tulleet yhdessä räjähtävän muodossa.
Vastakkainasettelua, esittämä valtamedian kuin taistelua al-Qaidan terroristeja, on syvät juuret lahkojen toimialojen jotka käynnistämä Yhdysvaltain sodan ja miehityksen osana tahallista hajota ja hallitse-strategiaa.
He onnistuivat pistekorroosiota Irakin suurin shiia väestön vähemmistöä vastaan ​​sunnit, kun kurdivähemmistön pohjoisessa on saatava harjoittaa alueellista itsemääräämisoikeutta, kun konflikteja rajojen ja oikeudet öljyvarat uhkaavat puhjeta sisällissotaan siellä hyvin.
Pääministeri Nuri al-Malikin, alle asennetaan Yhdysvaltain miehityksen aikana harjoittanut avoimesti lahkojen agenda, häikäilemättä huuhtelua johtava sunnien poliittisia vaikuttajia, käyttäen turvallisuusjoukot ankariin väestön Anbar ja brändäys vastustaa näitä vallan väärinkäyttöä tekoina al-Qaidan terrorismia.
Klo joulukuun lopussa, Maliki järjestelmä kosketti pois nykyisen konfliktin siirtämällä pidättämään Ahmed al-Alwany, näkyvä Sunni kansanedustajana Ramadi-tappaa veljensä ja viisi henkivartijat prosessi-ja sitten 30. joulukuuta lähettämisen turvallisuuden voimat hajottaa protesti leiri, joka oli ollut samassa kaupungissa kuukausia, tappaen ainakin 17 lisää.


Keskellä kuohuu suosittu viha, aseistetut ryhmät, mukaan lukien sekä Al-Qaida-sidoksissa islamilainen valtio Irakissa ja Levant (ISIS) ja paikallisen heimon, otti hallintaansa poliisiasemia, ajoi ulos turvallisuusjoukkojen ja perustamaan paikallisia tarkastuspisteitä, tehokkaasti haltuunotto Fallujassa ja paljon Ramadi.
Obaman hallinto on vastannut julistamalla täyden tukensa Malikin ja hoppu aseita, kuten Hellfire ohjuksia, tiedustelulennokeille ja muita laitteita varusmiespalveluksen. Se on olisivat mahdollisimman suuria paineita kongressia lopettamaan viive toimituksen Apache hyökätä helikopterit ja F-16s järjestelmää. Että tällaisia ​​aseita, käsissä hallintoa, joka on tullut yhä lahkojen ja autoritaarinen, voi pian käyttää joukkomurhan siviilejä on esittänyt mitään estettä Obaman Valkoisessa talossa.
Washington on esittänyt sotilaallista tukea välttämätöntä ajaa uhka al-Qaidan, ulkoministeri John Kerry kuvaavat niitä, jotka ovat tarttuneet Fallujahiin "vaarallisin toimijoita kyseisellä alueella." 
Tosiasia on, että tällainen tuki on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla valvontaa ja vaikutusvaltaa, että Washington aiheuttaa yhä Bagdadissa. Vaikka joukot ovat poistuneet, 1000-mies turvallisuusyksikkö Yhteistyö-Irakin Yhdysvaltain suurlähetystössä on edelleen, mukaan lukien sekä Yhdysvaltain sotilaita ja urakoitsijat. Se on onnistunut satoja sotilaallisen myyntisopimukset yhteensä yli 9 miljardia dollari lopulta lähtien miehityksen. US urakoitsijat, useimmat niistä ex-Special Operations joukot pysyvät "upotettu" Irakin joukkojen "neuvonantajia."
Mitä pitäisi uhka al-Qaida, joka on myös suurelta osin Washington omasta tahdosta. ISIS on huomattavasti vahvistunut Yhdysvaltain tukeman sodan vallanvaihdon rajan Syyriassa, jossa sitä on aseistettu ja rahoittaa Yhdysvaltain läheisin liittolaisia, erityisesti Saudi-Arabiassa.
Tekopyhyys ja kyynisyys Yhdysvaltain politiikan alueella on tiivistää kaupungin Washington irtisanomista Syyrian pommituksista ISIS joukkojen Aleppo, vaikka se ryntää enemmän ohjuksia Irakiin, jotta Maliki voi pommittaa niitä Fallujassa.


Sisällytetty tähän räikeä ristiriita on kaksikäyttötuotteiden että Washington tekee al-Qaidan, työllistävät se proxy jos se sopii on tarkoitettu-kuten Afganistanissa 1980-luvulla, ja viime aikoina Libyassa ja Syyriassa ja sitten käyttää sitä mörkö on puuttua asiaan, kuten Afganistanissa ja Irakissa kymmenen vuotta sitten ja jälleen Irakissa tänään.
Mahdollisuus, että USA: n imperialismin ehkä vielä lämmin kätensä yli tuleen se syttynyt Fallujassa on merkitty New York Times maanantaina julkaistussa artikkelissa korostetaan "yhteisiä vihollisia" yhteinen Washington ja Teheranissa Irakissa. Siinä ehdotettiin, että lähentyminen Yhdysvaltojen ja Iranin saattavat ulottua kaupat Iranin ydinohjelmasta osaksi kääntämällä Iran tulee voimana "vakaat" alueella.
Tällainen uudelleensuuntausta kuitenkin tuskin ratkaista syvä sosiaalinen, poliittinen ja luokka konflikteja repii Lähi-idässä, ja olisi vain hyväkseen Yhdysvaltain imperialismin edelleen sen laajempi pyrkimys maailmanlaajuiseen hegemonia, erityisesti vastakkainasettelua Kiinan kanssa.


Bill Van Auken  WSWS

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: