Sivut

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

US hyökkää Israelin ministeri "loukkaavaa" huomautuksia Kerry
Tue 14 tammikuu 2014 17:16 GMT
58
1240
 
70
 
Related Haastattelut:
Related Näkökulmia:
Yhdysvallat on haukkui Israelin ministeri Military asioiden Moshe Ya'alon tehdä "loukkaavaa ja sopimatonta" kommentteja valtiosihteeri John Kerry.
Israelin tiedotusvälineet kertoivat aiemmin, että kokouksen aikana suljettujen ovien takana Ya'alon nimeltään Kerry pyrkimyksiä Israelin ja palestiinalaisten rauhan "messiaaninen ja pakko."
Vuonna voimakasta vastakaikua keskiviikkona, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki sanoi, että huomautukset ovat "hyökkäävä ja sopimatonta varsinkin kun kaikki mitä USA tekee tukemaan Israelin turvallisuustarpeet."
"Sihteeri Kerry ja hänen tiiminsä kuten General (John) Allen ovat työskennelleet yötä päivää yrittää edistää turvaamaan rauhaa Israelille koska sihteerin syvästi huolissaan Israelin tulevaisuudesta", hän lisäsi.
"Kysymykseen hänen motiivinsa ja vääristää hänen ehdotuksensa ei ole meidän odottaa puolustusministeri läheinen liittolainen", Psaki sanoi.
Mukaan israelilainen sanomalehti Yedioth Ahronoth, Israelin ministeri sanoi Kerry, "joka on tullut meille määrätietoista ja toimii ulos käsittämätön pakkomielle ja messiaaninen tunne, ei voi opettaa minulle yhtään mitään konfliktia palestiinalaisten kanssa."
"Ainoa asia, joka voi pelastaa meidät on jos Kerry voittaa Nobelin ja jättää meidät rauhaan," Ya'alon oli sanonut, paperi.
Viime viikkoina Obaman hallinto on yrittänyt tökätä israelilaisten ja palestiinalaisten rauhansopimuksen puitteissa.
Viimeisimmät Yhdysvaltain pyrkimys pitkän vaikeasti "rauhansopimuksen" Israelin ja Palestiinan välillä on osoittanut juurikaan tapahtunut edistystä sen jälkeen alkuun Yhdysvaltain diplomaatti elvytettiin suorat neuvottelut heinäkuu 2013 jälkeen kolmen vuoden odotuksen.
Aiemmin tässä kuussa Kerry saapui Tel Aviv ja heti lähti al-Quds (Jerusalem) välittäjänä neuvotteluissa, joilla pyritään luomaan Palestiinan valtion Israelin rinnalle.
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu syyttää palestiinalaisten johtajia ei sitoutunut neuvotteluihin.
Kuitenkin Palestiinan viranomaiset sanovat, että Israel on kieltäytynyt lopettamaan siirtokuntien rakentaminen miehitetyille alueille on yksi kompastuskivenä Yhdysvaltain välittämät suorat neuvottelut.
AGB / AGB

Ei kommentteja: