Sivut

perjantai 17. tammikuuta 2014

uman Rights Watch kehottaa Obama lopettaa Yhdysvaltain vakoilusta
Pe 17 tammikuu 2014 10:05 GMT
7
9
 
7
 
Related Haastattelut:
Related Näkökulmia:
Human Rights Watch on lähettänyt kirjeen Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, kehotti häntä kurissa Washington n vakoilusta toimintaa ja kunnioittaa yksityisyyden suojaa ihmisiä ympäri maailmaa.
Ahead Obaman paljon odotettua puhe 17. tammikuuta, jossa hän on ottaa käyttöön useita muutoksia Yhdysvaltain vakoiluohjelmat, Human Rights Watch lähetti kirjeen Yhdysvaltain presidentille jossa vahvistetaan erityiset uudistuksia hänelle antaa.
"Yhdysvaltain hallitus olisi tehtävä selväksi, sanoissa ja käytännössä sen sitoumuksen kunnioittaa yksityisyyden suojaa kaikkia ihmisiä, Yhdysvalloissa ja muualla", luki kirjeen, joka oli päivätty 16 tammikuu.
Kirje kehotti Obama ryhtymään toimiin, jotta kokoelma puhelin kirjaa Yhdysvaltain kansalaisia, yksityisyyden suojaamiseksi kaikkien ihmisten oikeuksien ympäri maailmaa, suojella salaus ja online-turvallisuus, ja lisätä avoimuutta Yhdysvaltain vakoiluohjelmat.
Aiemmin tässä kuussa Amnesty International lähetti myös avoimen kirjeen Obama ja kehotti häntä "laittaa ihmisoikeudet keskellä Yhdysvaltojen politiikkaa", kun ottaa käyttöön uudistuksia National Security Agency: n vakoiluohjelmat.
Obaman puheen, joka tulee enemmän kuin viikko ennen hänen State of the Union osoitteen 28. tammikuuta, on suoraa seurausta paljastusten tekemät ilmiantajan Edward Snowden että muuttanut Yhdysvaltain hallituksen suhteet sen omien kansalaisten ja muun maailman.
Snowdenin vuotoja osoitti muun muassa, miten NSA kerää puhelutiedot kaikista Yhdysvaltain kansalaisia ​​ja seuraa käyttöä yhdysvaltalaisen web-palvelimia kaikki ihmiset ympäri maailmaa.
Hänen paljastukset osoittivat myös Yhdysvaltain hallitus eavesdropped puheluihin vähintään 35 maailman johtajia, vakoilla Venäjän johto avulla Ruotsin vakoili 2010 G8-ja G20-huippukokousten Torontossa sekä 2009 Lontoon G20-huippukokouksen avulla vastaanottavan maiden hallituksille.
Viimeisimmät paljastus on osoittanut, että NSA on kerännyt lähes 200 miljoonaa tekstiviestiä päivässä ympäri maailmaa ilman lupaa, kerätä tietoja henkilöiden yhteystiedot, matkasuunnitelmat, ja Luottokorttien.
Haastattelussa Washington Post joulukuussa, Snowden sanoi hänen "tehtävä on jo suoritettu", koska hän "halusi antaa yhteiskunnalle mahdollisuuden määrittää, jos se pitäisi muuttaa itse."
ISH / ISH
 9 7
 
 23
Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: