Sivut

maanantai 6. tammikuuta 2014

UK govt syytetään epäsuorasti aseistaa Somalian merirosvot

Julkaistu aika: 06 tammikuu 2014 02:33
AFP Photo / Mohamed Dahir
AFP Photo / Mohamed Dahir
Raportti Britannian aseiden viennistä on herättänyt syytöksiä, että Britannia voi aseistaa Somalian merirosvot ja diktatuurien.Kansanedustajat väittävät tämä johtuu valtava määrä aseita viedään ja huono valvonta.
Kiireelliset arvostelu on käynnistetty yli, miksi jotkut 44000 aseet vietiin Itä-Afrikassa vain 15 kuukautta. Hallituksen tietojen mukaan joukossa aseet olivat 30000 rynnäkkökivääreitä, 2536 pistoolit ja 11000 kivääriä joka päätyi maissa ihmisoikeustilanne on huono, kuten Somaliassa, Egyptissä ja Sri Lankassa. Osa aseita viedään myös Venäjälle ja Etelä-Afrikkaan.
Mietinnöstä, joka oli osa laajaa tutkintaa aseviennin totesi Kansanedustajat haluavat tietää, miksi UK yritysten olisi niin suuri jemma uusia aseita, koska heillä oli jo tuhansia aseita niiden arsenaaliin ennen huhtikuuta 2012.
Kansanedustajat väitti, että valtava määrä aseita viedään tarkoitti, että oli vaikea pitää silmällä, jos ne päätyvät, kehotukset keinottelu kuningaskuntaa voidaan aseistaa merirosvot Somaliassa.
House of Commons aseviennin valvonnan komitea totesi, että Business-osasto, joka on hyväksynyt aseiden vientiä, ei arvioida perusteellisesti, missä aseet olivat menossa. Kansanedustajat myös epäili, onko Britannian vienti politiikka on saanut "oikea tasapaino asekauppa, valvontalaitteita ja taloudellisten etujemme."
"Todisteet toimitetaan meille herra Bell vaikuttaa siltä, ​​että osastolla ei ollut prosessin katsomalla kumulatiivinen määrä aseita ja ovatko nämä viennin asennettu skenaariossa maahan tarvitaan suojaa."
Johtaja vientivalvontalain järjestön klo Business osasto, Edward Bell sanoi hän ymmärsi huolet kansanedustajat annettu suuri määrä aseita, mutta hän kielsi aseet oli pudonnut vääriin käsiin.
"Ymmärrän huolen määriä ... ottaa nyt kuullut volyymit, haluaisin tehdä hieman kaivamaan sen ympärillä. Minulla ei ole huolissaan siitä, että mitään epätavallista on tapahtunut, mutta en varmasti ole tarkemmin volyymit mukana ", Bell kertoi kansanedustajat. Business-osasto on käynnistänyt sisäisen tutkinnan aseviennin.
Piratismi on edelleen suuri ongelma Somalian huolimatta kansainvälisiä pyrkimyksiä rajoittaa hyökkäyksiä. Marraskuussa viime vuoden US tuomioistuin tuomitsi kaksi Somalian merirosvot elinkautiseen vankeuteen tappaminen neljä Yhdysvaltain kansalaisia ​​laivalla jahti pois Afrikan sarven vuonna 2011.
Syyttäjät sanoivat merirosvot tarkoitus siepata amerikkalaiset ja pitää niitä lunnaita Somaliassa.
Kuitenkin sen jälkeen neljä päivää neuvotteluja Yhdysvaltain laivaston, merirosvot ampui heidän vangeiksi kuollut ja avasi tulen Yhdysvaltojen aluksia.
On ollut merkittävä merioperaatio monissa maissa ympäri Afrikan sarven ja Intian valtameren, mikä on auttanut lopettamaan hyökkäykset. Ei ole ollut onnistunut merirosvo ratsioita aluksiin, koska toukokuussa 2012.

Ei kommentteja: