Kun Benedictus XVI ilmoitti eroavansa maailma on järkkynyt, mutta vaalien 
paavi Francis, joka tunnettiin aiemmin nimellä kardinaali Jorge Bergoglio Argentiinan, ravisteli sitä vieläkin. Koska hänen ensimmäisinä päivinä, Francis rikkoi useita Vatikaanin perinteitä - ottaa nimesi itsensä jälkeen Franciscus Assisilainen, nöyrä kannattaja huono, uusi paavi hylkäsi kaikki paavin etuoikeuksia - Popemobile, asunto jota Benedictus XVI ja muut ennen häntä sekä kieltäytyi käyttämästä punainen nahka kengät paavit yleensä kulumista ja pyysi kullattu hopea risti ja kalastajan rengas sijasta kultaisen niistä, hänestä tuli ensimmäinen paavi tehdä niin.
Paavi Francis on kuuluisa hänen vaatimattomuus - ollessaan pappi hänen kotiin Argentiina hän otti bussilla tavallisten ihmisten kanssa ja keitetyt oman aterioita. Nyt hän on symboli uudistuksia niin kaivattuja Vatikaanin ja katolisen kirkon. Kuitenkin yksi ei pitäisi odottaa joitakin radikaaleja muutoksia kuin uusi paavi on pikemminkin ulkonäön muuttamista seurakunnan, jossa ei sen ydin, poliittinen analyytikko Pavel Svyatenkov kertoi VOR.
"Kirkko on yhä sosiaalisesti suuntautunut Paavi Francis. Perinteinen katolinen konservatiivisuus on hiljattain ongelmallisena papit joutuvat puhua homoseksuaalisuudesta ja antaa naisille enemmän sananvaltaa kirkossa. Ja paavi löytänyt vastausta nämä puhelut-painopistettä huolehtimiseen noin huono, sanon tämän pitäisi olla ykkösasia kunnes maailma on vähemmän köyhä ihmisiä. Joten, Francis on muuttunut painopiste kirkon, mutta hänen oppinsa pysyi konservatiivinen. "
Uusi paavi on myös organisoitu uudelleen Roman Curia - hän alkoi Vatikaanin pankin, Istituto per le Opere di Religione, joka tunnetaan myös IOR-joka on pitkään ollut monien Euroopassa salamyhkäinen vero-ja rahanpesuun napa. Francis on tilannut tutkimuksen pankki avoimuus - joka sallisi Vatikaanin jatkaa Euro.
Francis on korvannut Vatikaanin valtiosihteeri Tarcisio Bertone sihteeristönä on toiseksi tärkein toimisto Vatikaani on vastuussa sekä kirkon ulkosuhteita muissa maissa, ja sisäisissä suhteissa eri toimistojen kirkon. Lisäksi Francis on vahvistanut neljä maaherrojen yhdeksän seurakunnat ja tämä on vasta alkua, uskoo pappi Kirill Gorbunov, tiedottaja roomalaiskatolinen arkkihiippakunnan Äiti Jumalan Moskovassa.
"Merkittävä uudistus Paavi Francis puhuu tekee kirkon vastata kaikkiin puheluihin tavallisen ihmisen - mikä tarkoittaa kaikkia sen toimielinten pitäisi muuttaa tai säätää. On toistaiseksi epäselvää, miten tämä tehdään, mutta Francis on varmasti tehnyt askelia kohti enemmän kollegiaalista lähestymistapaa ympäröivän itsensä kardinaalit-consultants.They työskentelevät jo eri asioita. "
Koska ruorissa, Francis on tavannut kymmeniä valtionpäämiehet, mukaan lukien Venäjän presidentti Vladmir Putin. Kokouksessa ei ainoastaan ​​lisätä siteet kaksi kirkkoa, vaan vahvistetaan välisiä Christian suhteita yleensä, uskoo asiantuntija uskontotieteen Alexey Yudin.
"Ennen kokousta presidentti Putinin G20 aukon Pietarissa, paavi Francis lähetti hänelle viestin meneillään olevasta sodasta Syyriassa ja totesi tämän hyvin harkittu kirjeen, jossa pyydetään rukouksen merkitystä hän puhui Venäjän presidentti kristittynä. Tämä on varsin mielenkiintoinen ympäristössä - paavin ja Venäjän presidentti kahtena kristilliset johtajat - tätä ei voida jättää huomiotta. "
Ja lopuksi arvovaltainen amerikkalainen aikakauslehti Time nimetty paavi Francis sen vuoden henkilöksi.
"Hän otti nimen nöyrä pyhimys ja sitten kehotti kirkon paranemista," Time kirjoitti ilmoituksensa. "Käyvä supertähti on valmis muuttamaan paikka, joka mittaa muutosta luvulla."
 Asiantuntijat uskovat, että vaikka Francis ei olisi myönnetty otsikko, hän oli voittaja muutenkin kuin hän onnistui palaamaan laumaansa kirkolle.