Sivut

torstai 16. tammikuuta 2014


Hoang Sa merivoimien 1,1974: Battle vain 30 minuuttia

Naval War Paracel 1974 ) -  "Häivy pois, mutta emme vielä kuulla HQ-10 gun alukset, kunnes illansuussa, valot vilkkuu yhä luoteja horisontissa ... Tiedän, joukkuetoverit pysy taistelee edelleen aluksen lähetettäväksi tukea, Kiinan ohella. "
Hänen mekaanikko sertifiointi Ha tarjoillaan taistelulaiva kun Japani Levät
Hänen mekaanikko sertifiointi Ha tarjoillaan taistelulaiva kun Japani Levät - Kuva: Progress
3 Japanin alukset soittaa Levät
40 vuotta on kulunut, Mr. Tran Van Ha (61 vuotias) sanoi hän on unohtanut monia asioita. Etsi tavata hänet välillä elävä elämä kylässä kaaos kierroksen (Gia Rai alueella, Bac Lieu provinssi), jälkeen ohimenevää varovaisesti, hänen silmänsä syttyivät, kun hän kuuli mainintaa Hoang Sa.
Sitten, kun hän nosti riipaiseva eeppinen hetki 20-vuotias mekaanikko, joka kääntyy sotilas taistelussa suojella kotimaa saaria, jotka kenties historia ei unohda veden säilyttäminen.
Mr. Ha on mekaanikko otti Corvette Nhat Tao (HQ-10) kiivaita taisteluita ja selviytyi kertoa kunniakas hetkiä joukkueen mukana aluksia makaa meri itse rakkaus isänmaata kohtaan.
"Päivän Tet, Saigon tulossa takaisin pitkästä aikaa matkustaa merellä, olemme erittäin innoissamme", hän muistelee Ha. Japanilainen satama Da Nang Tao korjata sähköjärjestelmä koneen 2. Muut veljekset maissa kyytiin ostaa lahjoja kotiin valmisteluun, etu lähettää rahaa sukulaisille ylös ... Sitten Tet tilattiin kaikille ryntäsi takaisin junaan Paracel Kiinan aggressiota.
Mr. Ha on onnellinen elämä perheeni kanssa, olen Round kylä (Bac Lieu)
Mr. Ha on onnellinen elämä perheeni kanssa, olen Round kylä (Bac Lieu) - Kuva: Progress
"Japanilaiset alukset toiminta-alue on Levät Paracel alas Ca Mau vesillä. Noina aikoina mereen partioveneillä aikoina emme kohdata Kiinan alukset loukkaavan Paracel vesillä, kertaa olemme ajoivat heidät kaikki lähteä. " Siis vielä kerran Paracel komennon, hän ajatteli nuori mekaanikko Kiinan alukset ajoivat pois tavalliseen tapaan.
"Kuuntele jahdata tilauksia aluksen Kiinan veljekset aluksella oli hyvin innoissaan, erittäin hyvällä tuulella. Mielestäni tämä on viimeinen sotaretkelle vuotta, sitten takaisin Saigon toivottaa Tet ... Itse asiassa, kun jaetaan maa ja psykologian sekä minun muut veljekset aluksilla riippumatta North - ensimmäinen vuosi, meidän kohde rikkoo ulkomaisella aluksella yksin ... ", hän muistelee Ha.
Levät Japanin alukset pois, kun vain 2 out of 3 aktiivista moottorit, muokannut yksikkö 2 edelleen kesken.
19.1 Aamulla HQ-10 on kohdennettu lähestymistapa 4 kiinalaiset sotalaivat ovat tervetulleita taistelemaan. Aluksella mekaanikkona oli 5 henkilöä. Mr. Ha on siirretty suoraan puhelimitse lähettämään komennon aluksen. Kuten konehuoneessa, hän ei suoraan todistamassa Ha taistelun ulkopuolella. Mutta hän oli asemaa "syöttöliikenteen" viestintä laivalla, joten hän ymmärtää, mitä tapahtui. Kun ensimmäinen kierrosta osua kohteeseen kammion komentaja vihollisen aluksia, veneet Nhat Tao jatkoi kaatamalla tulen vihollisen aluksia. Tilanne kuitenkin paheni, kun vastaanotetaan 1 tunneli kone osui. Niinpä ainoa alus ainoa toimiva yksikkö 3.
Noin 10 minuutin saatuaan puhelin Wei kapteeni Van Tha uhrinsa komennon kammioon.Uutiset levisi että alus erittäin ahdistavaa. Kiina jatkaa taisteluaan komennossa Fleet sijainen, kapteeni Nguyen Thanh Tri. Alla konehuoneessa, hän näki Ha puolestaan ​​3 joukkuetoverin uhraus. Mr. Ha ei ollut hänen tai luodit fragmentit myös monet ihmiset harjattu ohi, edelleen pitää tietojärjestelmiin laivoilla.
"Viimeinen uutinen saan on komento" eteenpäin 3 ", Unit 3 jatkoi eteenpäin, kunnes kova törmäys, kun alus kännissä. Mielestäni tällä kertaa meidän alus on törmännyt Kiinan aluksen.Sittemmin alus täysin käsistä käytämme. Propulsiojärjestelmät, puhelinkeskustelut eivät ole enää aktiivisia. Vain polttamalla, sinun uhrata paljon, mutta tänä syksynä, muut osoittaa suoraan eteenpäin vihollisen aluksia että ampua ", hän muistutti Ha.
Taistelu kesti lisää
Kun alus ei ole enää aktiivinen enää, tietoliikennejärjestelmät myös katkaista, tällä kertaa, sijainen Nguyen Thanh Tri Fleet komentoalus pakeni pelastaa ihmishenkiä veljet. "Tri Fleet sijainen loukkaantui vakavasti. Aluksi hän kieltäytyi poistua aluksesta. Mutta veljemme päättänyt vakuuttaa hänelle, koska ilman häntä emme ole alas ystäviä "Ha sanoi.
Mukaan Ha, todella Soton taistelu Japanin aluksia Kiinan alukset eivät pääty tähän. Hän muistutti, että kun armeija kuljetusalus japanilaiset ystävät Levät laivastapurun 2 Kiinan sotalaivoja ilmestyi tukea, mutta alus joutui jättämään kaksi maalia Japanin Levät laiva yhtäkkiä avasi tulen uudestaan. Ne, jotka olivat vakavasti loukkaantunut junan jatkui tulen Kiinan sotalaivoja johti heidät takaisin paljon. "Vasta illalla, kun ystävämme kaukana vielä kuulla tulitus HQ-10, kunnes uppoavan laivan", sanoi Ha sääli.
Vaikkakaan ei enää ajamaa Kiinan alukset, mutta sotilaat pakeni Japanin aluksen piti kääntyä levät tekee meren sodat haudattu kuolleita tovereita verenhukka loukkaantumisen takia, niin uupunut usean päivän tuuliajolla merellä. Laivasto on myös varapuheenjohtaja Tri mereen."Meidän täytyy vapauttaa kipua joukkuetoverinsa erotettu ystäviä", sanoi Ha eloisa. Ystäviä, on vielä monta veljeä loukkaantui verenvuotoa niin paljon kalaa. "Neljän päivän jälkeen tuuliajolla, laiva olemme hollantilainen kauppa-alus pelastettiin, mutta jos emme voisi yhtä hyvin olla preyed kala," Ha sanoi.
Kun japanilaiset sotilaat kouluttaa Hollantilainen kauppa-alus Levät laitetaan maahan, festivaali myös pitkään poissa. Mr. Ha käsiteltiin, loukkaantui 3 kuukauden huoltoseisokki nimittäin olla koneistaja on laivastotukikohta Ben Luc (Long). Muutaman kuukauden kuluttua yhdistymisen."Battle of Paracelsaaret on ainoa peli, kun olen palvellut Etelä-Vietnam laivasto. Minulla oli mahdollisuus taistella Kiinan hyökkäystä. Meidän toverit ovat uhranneet niin rohkeasti, "Ha hänen silmänsä kumpuaa tunteita.
Hän sanoi myöhemmin, puhumattakaan monta taistelua enää. Harvat ihmiset tiesivät hän oli aluksella Japani Levät taistelua suojella Hoang Sa, vaikka hänen lapsensa eivät tienneet, lukuun ottamatta muutamia ihmisiä kotikaupungissaan Long.
Vuoden 1975 jälkeen hän pyyhkäisi Ha Bac sijasta toimeentulon kylässä ympyrän. "Japanilaiset ihmiset kyytiin selvisi, että vuonna Levät koskaan menettänyt kosketuksen toisiinsa. Vain muistaa vuosittain festivaali on 27 vuotta veljesten yhteinen uhri taistelussa pelastaa Paracels.En sanonut niin, mutta et tiedä, mistä löytää taloa suitsuttaa ... "Ha eloisa.
(Thanh Nien)
 artikkeli, video, valokuva maksuosuudet tällä foorumilla, lähetäbanbientap@trandaiquang.net

Ei kommentteja: