Sivut

perjantai 17. tammikuuta 2014

SALAPERÄINEN ROCK VIEREEN ILMESTYY MARS ROVER OPPORTUNITY

192673main_pia10077-browse.siNASA Mars Exploration Rover Opportunity käyttää sen eteen hazard-Indentification kameran kuvaamaan tätä laajakulma otetaan huomioon sen Robottikäsivarren laajennetaan rock kirkas-äänisen kerroksen sisällä Victoria kraatteri. Kuva pistetilanne: NASA / JPL-Caltech

Kummallisen näköinen vähän rock salaperäisesti ilmestyi edessä Opportunity Rover tammikuun alussa kuin Rover, odottamassa ulos Marsin talvi, ei ole siirtynyt, sillä marraskuun lopussa, mukaan NASA.
Rock ilmestyi yhtäkkiä valokuvia ottanut Opportunity Mars Roverin Sol (Marsin päivä) 3540 tai 8 tammikuu Maan aikaa, mukaan NASAn  verkkosivuilla .
Valokuvat aiemmin otettu Sol 3536 osoitti jälkeäkään kiven. Ruumis oli nimeltään "Pinnacle Island", mukaan Opportunity n Pancam tietokanta kuvaukset.
valtakirja
Löytö herätti keskustelua bloggaajia eri ehdotuksia rockin alkuperää.
Joukossa joitakin villeimpiä ehdotuksia oli teoria, että se on meteoriitti, ja se kirjaimellisesti putosi taivaalta ja laskeutui vieressä rover mukaan tie Endeavor blogi. Tai että kallio on pala ejecta - pala Marsin kivi, joka purkaa täällä jälkeen puhalletaan ulos maahan meteoroidinen vaikutus.
Vaikka uskottavia teorioita sanoi kallio oli jotain potki kasvoi Opportunity sen Sol 3540 puolestaan ​​mukaan Midnight Planeetat blogi. 7. tammikuuta Rover kääntyi uusi tavoite - "Cape Elizabeth", joka olisi kiven alla "Pinnacle Island."
BdsAwDCCEAA27h1
Tällä hetkellä Rover on  "Solander Point"  on vanteen Endeavour kraatteri, ylläpitää suotuisa pohjoissuunnassa kallistuu parantaa energian tuotantoaan, koska se odottaa ulos Marsin talven mukaan NASA.


Tammikuussa 2004 NASA: n hengen Roverin Opportunity ja Spirit laskeutui vastakkaisilla puolilla Red Planet. Henki toimi vuoteen 2010 asti, jolloin se juuttui hiekkaan, ja myöhemmin pysähtyi kommunikoida Mission Control.
Opportunity on elänyt yli sen prime kolmen kuukauden tehtävänsä ja on kerännyt arvokasta tietoa lähes 10 vuotta.
Rover on varustettu tehokkaita työkaluja tutkia Marsin maaperässä, jossa voi olla vihjeitä ohi veden aktiivisuus Marsissa. Vuosikymmen sitten Opportunity todellakin löytää hematiitti planeetan pieninä concretions lempinimeltään  "mustikoita."  Tämä antoi joitakin ensimmäisen todisteita nestemäisen veden punaisella planeetalla.

mars-1
Kuva lähellä Mars Rover Opportunity Sol 3528 ottanut Opportunity panoraamakamera. Kuva pistetilanne: NASA

mars-2
Kuva lähellä Mars Rover Opportunity Sol 3540 ottanut Opportunity panoraamakamera. Kuva pistetilanne: NASA
Lähde:


Sinulle suositeltuja

Ei kommentteja: