Sivut

lauantai 18. tammikuuta 2014

Paavi Benedictus "defrocked" lähes 400 pappeja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuotta

Julkaistu aika: 18 tammikuu 2014 10:41
Paavi Benedictus XVI (REUTERS / Giampiero Sposito)
Paavi Benedictus XVI (REUTERS / Giampiero Sposito)
Paavi Benedictus XVI defrocked lähes 400 pappeja raiskauksesta ja ahdistelusta lapset hänen viimeiset kaksi vuotta ennen eroamalla pään katolisen kirkon vuonna 2013, saamia asiakirjoja, Associated Press paljastaa.
Tietojen mukaan, 260 papit riistettiin kirkollisen aseman vuonna 2012 ja 124 vuonna 2012 - yli kaksinkertaistui yli 171 papit defrocked edeltävän kahden vuoden aikana.
Luvut kuvaavat ensimmäisen kerran Vatikaani on antanut tilastoja määrä papit poistetaan seksiä väärinkäytön seurauksena kirkon sisäisiä menettelyjä. Canon asianajaja kuitenkin kertoi AP todellinen tulevaisuus on todennäköisesti suurempi, sillä saadut tilastot perjantai eivät sisällä lauseiden määrä antamista hiippakunnan tuomioistuimissa.
Vatikaani aluksi syytettiin AP vääristelyä tietojen, väittäen "tieto leviää tänä iltana Associated Press näyttää perustuvan virheelliseen tulkintaan julkaisemien tietojen volyymin."
Kirkko myöhemmin teki noin kasvot, kuitenkin siten, Vatikaanin tiedottaja Rev Federico Lombardi vahvistetaan, että AP luvut olivat oikeita.
Sisäinen Vatikaanin asiakirjassa, joka sisältää tilaston useiden vuosien ajan, tarkoituksena oli auttaa Pyhä istuin puolustautumaan ennen Yhdistyneiden kansakuntien komitea Genevessä tällä viikolla.
Torstaina katolinen kirkko on julkisesti pukeutunut alas sen käsittely sukupuoleen väärinkäytöstä skandaalit ympäri maailmaa, edessä ankara kuulustelu yli sen täytäntöön YK: n yleissopimuksen lapsen oikeuksista, jonka Pyhä istuin allekirjoittivat sen vuonna 1990.
YK: n komitea tärkeimpiä ihmisoikeuksia tutkija, Sara Oviedo, oli armoton kuulusteluissa miksi loukkaava papit olivat usein siirretty eri hiippakuntaan tai maiden sijaan kiertämällä niitä poliisille.
Toinen lautakunnan jäsen, Hiranthi Wijemanne, kaikui Oviedon näkemyksistä koskien väitettyä cover-up: "Miksi ei ole pakollinen raportointi maan oikeusviranomaisille, kun rikoksia tapahtuu? ryhtymättä toimenpiteisiin syyllistyneitä on osa oikeudenmukaisuutta."
Monsignor Charles Scicluna, Vatikaanin entinen seksuaalirikokset syyttäjä, kiisti, että Pyhän istuimen yritti lakaista asioita seksuaalisen hyväksikäytön maton alle.
"Meidän ohje on aina ollut, että kansallisen oikeuden mukaan maissa, joissa kirkot toimivat, on noudatettava", hän sanoi.
Arkkipiispa Silvano Tomasi väitti kuitenkin, kirkko oli niukka oikeudellisia perusteita rangaista papiston ja kirkon jäsenten tällaisista rikoksista.
AFP Photo / Vincenzo Pinto
AFP Photo / Vincenzo Pinto

"[Papit] ovat kansalaisten omien valtioiden ja toimivaltaan kuuluvien oman maansa", hän sanoi.
Pyhä istuin on onnistuneesti väitti oikeudessa, että Vatikaani, suvereenina valtiona, on immuuni oikeusjuttuja ja paavi ei ole vastuussa teoista papiston jäsenet.
Scicluna myönsi kuitenkin, että kirkko oli "hengellinen", jos ei ole laillista toimivaltaa henkilöstönsä.
Pyhä istuin kanta kysytään vihan uhrien oikeuksia ajavat ryhmät.
"Kaksi korkea-arvoiset katolinen virkamiehet tänään pohjimmiltaan kertoi YK paneeli, joka Vatikaani on vain vähän todellista valtaa pysäyttää piispojen piilossa papiston seksuaalirikokset," Wall Street Journal viittaa Mary Caplan, ja Survivors Network näiden Väärin Pappien tai SNAP, kuten sanonta lausunnossaan.
"Olemme erittäin surullisia, että näin laaja ja voimakas kirkko byrokratiaa edelleen teeskennellä, että se on voimaton kuin omia virkamiehiä."
Asiantuntijat seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisen kirkon sanoa, että piikki defrockings voivat molemmat liittyy 2010 media vimma joka näki useita tapauksia raportoitu Euroopassa ja muualla, sekä Paavi Benedictus XVI: n aggressiivisempi harjoittamisesta, mitä hän kutsui " saasta "kirkossa.
Vuonna 2001 kardinaali Joseph Ratzinger, josta tuli Paavi Benedictus XVI vuonna 2005, järjestetään kaikille väärinkäyttötapauksia lähetetään työhuoneessaan kongregaation uskonopin Roomassa.Ruorissa CDF, hän teki tiettävästi sisälly Internet lapsiin kohdistuvia rikoksia osaksi kanonisen oikeuden, sisältyy lasten hyväksikäytön rikokset Kaikkien alle 18-vuotiaita, toteutetaan tapauskohtaisesti luopuminen vanhentumislainsäädäntöä yksittäisistä tapauksista, ja helpottanut irtisanominen rikoksentekijöille.
Valtaosassa tapauksista ei kuitenkaan koskaan mennä oikeuteen, usein vanhentumisen on päättynyt.
Keskiviikkona paavi Francis pilkattiin seksuaalinen hyväksikäyttö kuin "häpeä kirkon" hänen päivittäin massa.
"Mutta me häpeää? Niin paljon skandaaleja, että en halua mainita erikseen, mutta me kaikki tiedämme ... Tiedämme, missä ne ovat! Skandaalit jotkut, jotka veloitetaan paljon rahaa .... häpeän kirkon " , hän sanoi.
"Mutta me kaikki häpeä niitä skandaaleja, näistä epäonnistumisista papit, piispat, maallikot?", Hän jatkoi. Missä oli Jumalan Sana niissä skandaaleja, joissa oli Jumalan Sanaa nuo miehet ja ne naiset? He tekivät ei ole suhdetta Jumalaan! Heillä oli asema kirkossa, valta-asema, jopa mukavuutta. Mutta Jumalan Sanaa, ei! "
Viime kuussa paavi päätti perustaa komissiota auttamaan paavi päättää, miten parhaiten suojella lapsia seksuaaliselta väärinkäytökset papit ja tarjota apua menneisyyden uhreja.

Ei kommentteja: