Sivut

lauantai 18. tammikuuta 2014

NASA VAROITTAA "MAHDOLLISESTI VAARALLISTA" ASTEROID

pia17254.siTämä taiteilijan käsite osoittaa Wide-field Infrared Survey Explorer tai WISE avaruusaluksen sen kiertoradalle maapallon. Syyskuussa 2013, insinöörit yrittää tuoda tehtävän pois lepotilasta metsästää enemmän asteroidit ja komeetat projektissa nimeltä NEOWISE. (NASA / JPL-Caltech)
Uusi, "mahdollisesti vaarallinen" asteroidi on havaittu yksi NASA: n äskettäin uudelleen avaruusalusten - ja se on menossa Maan suuntaan.
Uuden asteroidi, nimeltään 2013 YP139, bongattiin NASAn lähes Maan Object Wide-field Infrared Survey Explorer (NEOWISE), ja merkitsee avaruusaluksen ensimmäinen löytö lähtien on ylösnoussut viime vuonna.
Mukaan Telegraph, asteroidi on edelleen 27 miljoonaa mailia (43000000 km) päässä Maasta, mutta joiden halkaisija on lähes puolen mailin (0,4 km, olla tarkka), vaikutus planeettamme aiheuttaisi merkittävää vahinkoa. NASA arvioi tahansa asteroidi joiden halkaisija on suurempi kuin 0,5 km voisi luoda maailmanlaajuinen seurauksia iskusta.
2013 YP139 ei aivan herättävät huolta tuolle tasolle, mutta sen kehityskaari on herättänyt huomiota NASA.
Onneksi avaruushallinnon lisäsi, että asteroidi jää Maan tällä kertaa, vaikka se lentää planeettamme etäisyydellä 300000 mailia, eli noin yhtä lähellä kuin kuu. Se ei odoteta saada yhtään lähempänä ensi vuosisadalla.


Ennen kuin menemme "talvehtimisen" NEOWISE oli löytänyt yli 34000 asteroideja 2010 ja 2011, jolloin mahdollisesti satoja löytöjä eteenpäin. Avaruusalus skannaa mitä tyypillisesti staattinen tila tausta, etsivät häiriöitä se voi seurata ja analysoida.
"Olemme iloisia saada takaisin löytää ja kuvaavat asteroideja ja komeettoja, varsinkin ne, jotka tulevat maapallon osassa",  sanoi Amy Mainzer NASA: n Jet Propulsion Laboratory, joka johtaa tehtävän mukaan Huffington Post. "Meidän infrapuna-anturit jotka tunnistavat lämpöä, voimme oppia niiden koot ja heijastamattomuuden. "

pia17566_2Tässä kuva-, röntgen-valon nähdä Chandra energian alueet 0,5-2 kiloelectron volttia (keV) ja 2-4 keV näkyy punainen ja vihreä, vastaavasti, kun taas X-ray havaitsema valo NUSTAR että korkeamman energian välillä 7-25 keV on sininen. (Kuva pistetilanne: NASA / JPL-Caltech / McGill)

Vaikka tämä NASA avaruusalus havaitsee mahdollisesti vaarallisia esineitä, mutta yhtenä viraston teleskoopit juuri otettu merkittävä kuvaa tilaa, joka on ollut kutsutaan "Hand of God."
Vaikka tutkijat eivät ole varmoja, jos muoto kuva on optinen harha, tulos kuolevan tähden 17000 valovuoden päässä on myös muodostunut kuva, joka muistuttaa kätensä X-Ray.
Mukaan tutkijat Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NUSTAR) Mission - joka tutkii mustia aukkoja, kuolee tähdet ja enemmän - tähti hiukkaset ovat vuorovaikutuksessa naapurimaiden magneettikenttiä, aiheuttaen hehkuva reaktio. Tähti on noin 12 kilometriä halkaisijaltaan ja pyörii noin seitsemän kertaa sekunnissa.
Lähde:

Ei kommentteja: