Yangon, Myanmar (AP) - buddhalainen mob rampaged kautta kaupunki eristetty nurkassa Myanmar, hakkerointi musliminaisten ja lasten veitset, kyläläinen ja oikeuksien ryhmä raportoi torstaina, sanoen siellä voisi olla enemmän kuin tusina kuolemia.
Valtion virkamies sanoi tilanne oli jännittynyt, mutta kiisti kaikki kuolemantapaukset.
Myanmar, pääasiassa buddhalainen kansakunta on 60 miljoonaa ihmistä, on painiskelevat uskontokuntien välistä väkivaltaa lähes kaksi vuotta. Yli 240 ihmistä on saanut surmansa ja toinen 140000, enimmäkseen muslimeja, joutuvat pakenemaan kodeistaan.
Chris Lewa of Arakan Project, asianajo ryhmä, joka on dokumentoida väärinkäytöksiä jäseniä vastaan ​​Rohinyga muslimivähemmistön yli vuosikymmenen, sanoi väkivalta tapahtui tiistaina Pohjois Rakhine tilassa.
Lewa sanoi jännitteet ovat rakentaneet alueella viime kuussa, kun munkit buddhalainen ääriliike tunnetaan 969 kiersi alueen ja antoi saarnat kaiuttimella kannata karkottamista kaikkien Rohinygya.
Asukas joka puhui kunnon nimettömänä, koska hän pelkäsi kostotoimia sanoi aluksi purkaus seurasi löytö kolmen elimen ojaan lähellä Du Char Yar Tan kylä useiden polttopuut keräilijöille.
Uskoen he olivat ryhmä kahdeksan rohingya kadonneiden jälkeen vangittuina viranomaisten päivää aiemmin, he hälytti ystäviä ja naapureita, jotka palasivat niiden kännyköiden ottaa kuvia, mies sanoi, joka työskentelee vapaaehtoisena Englanti opettaja.
Sinä yönä, viisi poliisia meni kylään takavarikoida puhelimet ja tarkista perhe luettelot, mutta yleisö päällä virkamiehet, pelaajan ja jahtaa ne pois, hän sanoi.Poliisi palautti 2 am, sanoi yksi heidän miehistään oli kadonnut, hän sanoi.
Joka laukaisi turvallisuus tehoisku.
Sotilaita ja poliiseja ympäröi kylässä, hajottaa ovet ja ryöstelyä karjan ja muita arvoesineitä, Englanti opettaja sanoi. Lähes kaikki miehet pakenivat jättäen naiset, lapset ja vanhukset takana, hän sanoi.
Lewa sanoi hänen lähteiden mukaan rohingya naiset ja lapset oli murtauduttu kuoliaaksi, mutta numerot vaihtelivat suuresti. Jotkut laittaa veronsa niinkin alhainen kuin 10, toiset kymmeniä.
Että jotkut uhrit oli ilmeisesti puukotti veitsillä, ei ammuttu tai lyöty, "osoittivat selvästi verilöyly syyllistyivät (buddhalainen) Rakhine kyläläiset, eikä poliisin tai armeijan" Arakan Project kirjoitti tiedotustilaisuudessa torstaina.
Englanti opettaja, joka puhui puhelimitse, sanoi 17 naista ja viisi lasta tapettiin.
Jännitteet on raportoitu päiviä, mutta saada tietoja on vaikea. Pohjois Rakhine - asuu 80 prosenttia maan 1000000 rohingya - kulkee pitkin Bengalinlahden ja katkaistaan ​​muusta maan vuorijono.
Rakhine valtion tiedottaja Win Myaing sanoi poliisi oli ympäröi kylässä, koska he etsivät poliisi, joka katosi, mutta että hän ei ollut tietoinen siitä, että kukaan oli tapettu.
Khin Maung Than, muslimi, joka asuu naapurikylän, sanoi hän vieraili Du Char Yar Tan ja nähnyt mitään todisteita väkivaltaa tai kuolemia siellä.
MYÖS HUFFPOST:
Myanmar Buddhalaiset Burn Down moskeija
1  of  16
AP