Sivut

perjantai 17. tammikuuta 2014

ArtikkelitYmpäristöTerveys- 17 tammikuu 2014

Edible_palm_Oil2Natasha Longo
Palmuöljy minkäänlaisia, olipa se hedelmiä tai ydin ei hyödytä Maan tai ihmisten terveydelle. Markkinointi Gurut takana suurin palmuöljyn valmistajia maailmassa ei koskaan anna sinulle koko tarinan. Itse asiassa, he yrittävät pettää kansainvälisten hallitusten joka käänteessä väärillä tiedoilla ja vääristelty tietoja. Palmu hedelmät öljy tai palmunydinöljyjä eivät ole terveellisiä lainkaan ja useimmat terveysriskejä liittyy joiden käsittely hyvin vähän on ilmoitettu.  palmuöljyn käyttö on pilviin viime vuosina, ja 50 miljoonaa tonnia vuonna 2010 , se on eniten käytetty kasviöljy.Vaikka kuluttajille Intiassa, Kiinassa ja Indonesiassa suoraan ostaa raaka palmuöljy ruoanlaittoon ja paistamiseen, kehittyneillä markkinoilla monet eivät tiedä, että palmuöljyä käytetään noin puolet kaikista pakattuja elintarvikkeita, henkilökohtaiseen hygieniaan ja puhdistusaineita.
Palmuöljy dramaattinen kasvu on tapahtunut hyvästä syystä. Palmuöljyn on tällä hetkellä tehokkain kasviöljy sato maailmassa. Vaikka yksi hehtaari maata voi tuottaa vain 0,38 tonnia vuodessa soijaöljyä, 0,48 tonnia auringonkukkaöljyä, ja 0,67 tonnia rypsiöljyä, että sama hehtaaria voi tuottaa yli 3,7 tonnia palmuöljyä.
Korkea tuotto ja alhainen maa vaatimuksia, niin tee palmuöljyn halvin kasviöljy markkinoilla. Palmuöljy on myös monipuolinen, koska se on helposti käytettävissä leivontaan, paistamiseen, saippuat, kosmetiikka, ja biopolttoaineiden.Sen sijaan useimmat muut kasviöljyt vaativat hydrogrenoimalla ruokaa käyttötarkoituksiin.
Huomaa, että palmu hedelmät öljy-ja palmuydinöljystä ovat täysin erilaisia ​​öljyjä hyvin erilaisia ​​ravintosisältöjen. Palmu hedelmät öljy on usein väitetty olevan erittäin ravitsevaa ja sisältää noin yhtä paljon tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä öljyjä. Palmuydinöljystä on valmistettu ydin, tai siementen palmuhedelmään sisältää huomattavasti enemmän tyydyttyneitä rasvoja. Molemmat ovat ongelmallisia terveydelle johtui pääasiassa käsittelyyn. Kuitenkin kestävyys on myös suuri ongelma. Tässä ovat 3 syistä sinun pitäisi pysyä poissa tahansa palmuöljyä.
# 1) Kestävä kehitys
Koska massiivinen maailmanlaajuinen vastareaktio koskevat trooppisten ekosysteemien, kaikki suuret palmuöljyn yhtiö on nyt käyttää sanaa "kestävä" yrittää Greenwash niiden riehuvat sademetsien.
Unilever:  "Kautta  kestävän  maatalouden ohjelma, olemme työskennelleet kohti  kestävää  viljelyä öljypalmut yli kymmenen vuotta. "
Kellogg:  "... kaikki palmuöljyn käytämme nykyään on 100 prosenttia  kestävästi hankittu yhdistämällä GreenPalm todistukset, massa tasapaino ja erotellaan,  kestävästi  kasvanut tarjontaa. "
Nestle:  "... sitoutunut jäljitettävissä  kestävän  palmuöljyn .... vuoden 2012 loppuun mennessä, saamme aikaan yhteensä 80% RSPO-sertifioitu  kestävän  palmuöljyn. "
Ja lista jatkuu läpi useita muita valmistajia, jotka käyttävät maailman "kestävä", ikään kuin se on menossa pois muodista.
Roundtable for Sustainable Palm Oil on luotu vastaamaan valtavia kysymyksiä metsäkatoa, maa nappaa ja ilmaston lämpeneminen vuonna 2004. Mutta ongelma on, se loi suurin palmuöljyn tuottajien ja piti asettaa maailmanlaajuinen standardi ja todistus palmuöljy on kasvanut kestävästi. Se on kuin saada rikollisia mukana poliisin menettely asettaa standardit rikollisten kiinni saamiseksi.

Vieraanvaraisin ilmasto sijaitsevat 20 astetta päiväntasaajalta, samalla alueella, jossa trooppiset sademetsät kukoistaa ja runsaasti hiiltä soiden runsaasti. Indonesiassa ja Malesiassa yksin käsittävät yli 10 prosenttia maailman jäljellä olevista trooppisista sademetsistä, mutta jotkut ennustavat, että jos nykyinen suuntaus jatkuu, Indonesian elossa sademetsien lähes kokonaan katoaa vuoteen 2022 mennessä. Metsäkato on havaittavissa erityisesti Borneon, saaren yli kaksi kertaa Saksan kokoinen.
Lisäksi metsäkadon, palmuöljyn laajentuminen on johtanut maankäytön riitoja alkuperäiskantoihin, usein kivien istutus omistajat holding valtion tukien vastaan ​​syntyperäisten asukkaiden perinteisiä maanomistus. Ja jos palmuöljyn kulutus jatkaa kasvuaan, jopa 15 miljoonaa uutta hehtaaria, mikä vastaa viisi kertaa Belgian kokoinen, tarvitaan vuoteen 2050 mennessä ja että olettaen, että palmuöljyn käyttö biodieselin raaka-aineena ei oteta pois seurauksena suotuisammat säännöt Euroopan unionissa ja muualla.
Vähintään puolet maailman villi orangutans ovat kadonneet viimeisten 20 vuoden aikana; biologisesti elinkelpoisia populaatioiden Oranki on vähentää radikaalisti koko ja lukumäärä, ja 80 prosenttia oranki elinympäristö on joko harvaan asutuilla ja tuhoutui täysin. Suuntaus ei osoita laantumisen: hallituksen kartat suunniteltujen maankäytön näytä lisää samaa, on yhä mittakaavassa.
Malesiassa,  suon metsiä hävitetty , ja katoamassa metsistä vaarantaa elinympäristö "kääpiö norsu - pienin elefantti Earth - puuleopardien, pitkän laskelmoiva tapiiri ja monia harvinaisia ​​lintuja."
Koska sana leviää siitä tuhoa palmuöljyn viljely voi aiheuttaa, ihmiset ovat alkaneet tehdä ilmoitusta ja yritykset ovat alkaneet tehdä muutoksia. Palmuöljyn on vielä lapsenkengissään, ja mukaan Worldwatch Institute , palmuöljyn kestävän kehityksen kriteerit ovat edelleen kiistanalaisia.
Tutustu  saynotopalmoil.com  saada täyden näkökulman siihen, mitä tapahtuu kaikkialla maailmassa, koska palmuöljyä.
Mutta katsotaanpa kumoaa kysymys kestävyyttä ja puhutaanpa terveys. # 2) haitallisia terveysvaikutuksia

Palmu hedelmät öljy-ja palmuydinöljystä ovat runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja, noin 50% ja 80% vastaavasti ja esteröity glyserolia. Öljy palmu antaa nimensä tyydyttynyt rasvahappo palmitiinihappo, josta se sisältää 44% koostumuksen mukaan. Mukaan Maailman terveysjärjestön, todisteita on "vakuuttava", että kulutus Palmitaattihapon lisää riskiä sairastua sydän-ja verisuonitaudit, asettamalla se samaan näyttöön luokkaan kuin transrasvahappoja.
Mukaan raportin  Journal of Clinical Investigation , rotille syötettiin ruokavaliossa 20% palmitiinihappoa ja 80% hiilihydraatteja pitkiä aikoja osoitti muutoksia keskushermostossa (CNS) valvonta insuliinin eritystä, ja tukahduttaminen kehon luonnollista Ruokahalua signaaleja leptiini ja insuliini (avain hormonit mukana painonhallinta). Tulokset todettiin, että monet vahingollisia vaikutuksia rasvaisen ruokavalion, erityisesti niitä rikastettua palmitiinihappo, ovat keskushermoston välittämää mikä vähentää insuliinin toimintaa. CNS vastustuskyky leptiinin ja insuliinin vaarantaa kyky molemmat hormonit säädellä ravinnon ja kehon painoa, kun läsnä on ruokavalion korkea tyydyttynyttä rasvaa / palmitiinihappo, myöhemmin johtaa liikalihavuuteen.
Kaksi meta-analyysissä ovat tutkineet vaikutusta palmitiinihapon seerumin kolesterolia. Vuonna 1997 tutkimus perustuu 134 Kliinisissä tutkimuksissa British Tutkijat päättelivät, että verrattuna hiilihydraatteja, palmitiinihapolla nostaa veren kolesterolitasoa (Clarke et al. 1997). Vuonna 2003 hollantilainen tutkijat toteutettiin meta-analyysi 35 kliinisessä tutkimuksessa (Mensink et l. 2003) ja tutkitaan, mitä monet asiantuntijat pitävät paras indikaattori sydäntautien riski: suhde kokonaiskolesterolin ja HDL-kolesterolin Institute of Medicine, tiedeakatemian 2002). Palmitiinihapon lisääntynyt suhde kokonaiskolesterolin ja HDL-kolesterolin enemmän kuin muut tyydyttyneet rasvahapot, kuten lauriinihappo ja myristiinihappo, jotka ovat runsaasti palmunydinöljy. Palmuöljy lisää suhde kokonaiskolesterolin ja HDL-kolesteroli yli keskimääräinen Yhdysvaltain tai Britannian rasvaa (Jensen et al. 1999; Keys et al. 1957). Tämä havainto osoittaa, että mitattuna veren kolesteroli, palmuöljy on hieman enemmän haittaa kuin keskimääräinen Yhdysvaltain ruokavalion rasvan ja paljon haitallisempia kuin muut öljyt kuten oliiviöljy ja jopa soija ja rypsi, jotka ovat itse myrkyllisiä.
Tutkimuksessa julkaistiin vuonna 1999 numerossa "Plant Foods for Human Nutrition," kolme Nigerian biokemian tutkijoille ylistää joitakin ravinteita tuoretta palmuöljyn, mutta huomauttaa, että öljy hapettunut valtio voi uhata fysiologiset ja biokemialliset toiminnot elin. He myöntävät, että valmistajat jalostettuja elintarvikkeita hapettua palmuöljyn tuotteitaan eri ruoanlaittoa varten, mikä tarkoittaa, että suuri osa palmuöljyn kuluttajat syövät on hapettunut tilassa. Vaaroista hapettuneen palmuöljyä sisältävät organotoxicity sydämen, munuaisten, maksan ja keuhkot sekä lisääntymistoksisuutta, tutkijat väittävät. Lisäksi he toteavat, hapetettu palmuöljyn saattaa lisätä vapaiden rasvahappojen, fosfolipidien ja serebrosidit.
Ongelma palmu hedelmät öljy ei ole niinkään sen tyydyttynyttä rasvaa, koska tiedämme, kookosöljy on runsaasti, että ja se on yksi terveellisin öljyjen maapallolla. Kuitenkin kookosöljy ei tukahduttaa elimistön luonnollinen ruokahalua vähentävä signaaleja leptiini ja insuliini. Se on triglyseridi rakenne palmuöljyä, joka luo mahdollisia kielteisiä terveysvaikutuksia toisin kuin kookosöljy joiden rakenne todella edistää terveyttä. Kookosöljy sisältää myös paljon suurempia määriä myristiinihap, lauriini ja kapriinihappo jotka ovat suhteellisen poissa palmuöljyä. Vaikka kookosöljy sisältää myös palmitiinihappo, suhde on paljon pienempi (noin 9 kertaa pienempi) ja kookosöljy n tyydyttynyttä rasvaa profiili on paljon tasapainoisempi kuin palmuöljyä. Terveyttä edistävät vaikutukset kookosöljy ylittää palmuöljy on erittäin suurella marginaalilla.
# 3) Processing
Paraskaan palmuöljyt läpi ulottuva lämmitys-ja käsittely tekee niistä huonompia terveellistä öljyjä, kuten virgin kookosöljy tai  jään painetaan oliiviöljyjä .
Virgin kookosöljy on peräisin maidosta saadaan tuoreista kookosta, eikä välttämättä kopra, prosesseilla kuten käyminen, erotus-ja entsyymin toimintaa, vaikka jotkut kookos öljyjä voidaan myös purkaa käyttäen näistä menetelmistä ytimen tai lihaa. Huolellisuutta käyttää mitään tai vähemmän lämpöä kuin mahdollista louhinta tästä öljystä. Tuotettu tällä tavalla, tämä öljy maistuu ja tuoksuu paras ja on täynnä antioksidantteja ja keskipitkän ketjun rasvahappoja. Se on myös merkittävä ehkäistä mikrobeja. Orgaaniset kookos öljyt uutetaan kookospähkinöitä saatu palmujen esittää ainoastaan ​​orgaanisen lannan ja synteettisiä lannoitteita, hyönteismyrkkyjä jne., ja ilman osallistumista kemiallisia sen uuttamalla tai käsittely.
Palmuöljy toisaalta myös puhdistetut, puhtaita orgaanisia tai neitsyt, menee läpi perusteellisen prosessoinnin.Useimmat pienimuotoinen palmuöljyn jalostaja ei ole kapasiteettia tuottaa höyryä sterilointia. Siksi puidaan hedelmät keitetään vedessä. Koko nippuina, jotka sisältävät spikelets imevät paljon vettä kypsennyksen. Suuren mittakaavan käyttää high-höyryä lämmittää hedelmä korkeammissa lämpötiloissa menettämättä niin paljon vettä. Siksi useimmat pienimuotoinen toiminta pui nippuina ennen hedelmät ovat kypsiä, kun korkea paine sterilointijärjestelmät pui nippuina lämmityksen jälkeen löysää hedelmiä.
Sterilointi tai ruoanlaittoon tarkoittaa käyttöä korkean lämpötilan märkä-lämpökäsittely löysä hedelmiä. Ruoanlaitto normaalisti käyttää kuumaa vettä; sterilointi käyttää paineistettua höyryä. Lämpökäsittely tuhoaa entsyymejä ja pidätyksiä hydrolyysin ja itsehapettumista, olennaisesti muuteta ravintoarvo hedelmän osatekijät niiden luonnollisessa tilassa.
Lämmön jähmettyy proteiineja, joissa öljy-, joissa solut mikroskooppisesti hajallaan. Vain kuumuudelle mekanismeja on mahdollista osittain häiritä öljyä sisältävät solut mesocarp ja jotta öljy voidaan helposti vapautetaan.
Kosteus käyttöön höyry toimii kemiallisesti murtaa kumit ja hartsit. Kumit ja hartsit aiheuttaa öljyn vaahdon paistamisen aikana. Tärkkelys läsnä hedelmien hydrolysoituvat ja poistetaan.
Kun öljyt on painettu sen täytyy käydä läpi selvennystä ja kuivaus. Tärkein kohta selvennystä on erottaa öljy sen mukana kulkeutuneen epäpuhtauksia.
Neste tulee ulos lehdistö on sekoitus palmuöljy, vesi, solu roskat, kuitu-materiaalia ja "ei-rasvainen kiintoaineita". Kuuma vesi on siis lisätään painamalla lähtö seos ohut se. Laimennettu seos seulan läpi poistaa karkea. Suojattu seosta keitetään yhden tai kahden tunnin ajan ja sitten sen annettiin laskeutua painovoiman vaikutuksesta suuri säiliö niin, että palmuöljyn, on vettä kevyempää, erottaa ja nousevat pintaan. Jotta kasvavasta FFA kautta autokatalyyttinen hydrolyysin öljyä, kosteuspitoisuus öljy on alennettava 0,15-0,25 prosenttia.
Uudelleen lämmitys Dekantoitu öljyä ruoanlaitto potin ja huolellisesti salaamiselta kuivattu öljyn tahansa engrained lika poistaa jääneen kosteuden.
Suuren mittakaavan tehtaat puhdistettua ja kuivattua öljyä siirretään säiliöön varastointia ennen lähettämistä tehtaalta.Koska määrä öljyn hapettumista kasvaa varastointilämpötila öljy pidetään normaalisti noin 50C, käyttäen kuumaa vettä tai pienpainehöyryjärjestelmään-lämmityskierukoita, jähmettymisen estämiseksi ja fraktioitumista. Rautajäänteiden varastotankista voi ilmetä, jos säiliö ei vuorattu sopivalla suojaavalla pinnoitteella.
Pienimuotoinen tehtaiden yksinkertaisesti pakata kuivattuja öljyä käytetty öljy säiliö tai muovista rummut ja säilytä rummut ympäristön lämpötilassa.
Kiehuva / sterilointia ja öljyn puhdistus käsittely palmuhedelmään olennaisesti tekee lopputuotteen ravitsemuksellisesti puutteellisia monissa voimakkaita ravinteita kotoisin palmuhedelmään itse.
Palm Fruit Oil vs. Kookosöljy 
Palmuöljy uutetaan hedelmälihaan. Sitä ei pidä sekoittaa kookosöljy, joka on peräisin ytimen tai liha kookospalmu (Cocos Nucifera).
Kun kookospähkinöitä käytetään, se on huomattavasti helppo korvata ne. Kookos puita voi kasvaa melkein mitä tahansa maaperän jopa hiekkamaassa vuonna merenrannat. Lisää niin, he elävät ja kantaa hedelmää jopa yli kuusikymmentä vuotta. Sitä pidetään "kolmen sukupolven puu", joka voi tukea viljelijä, lapsia ja lapsenlapsiaan. Kookosöljy pidetään uusiutuvana luonnonvarana, joita voidaan kasvattaa uudelleen toisin kuin fossiilisten ja mineraalien raaka-aineiden, kuten raakaöljyn, hiilet, malmien jne. joiden esiintyminen on rajallinen ja rajallinen.
Kylmäpuristettua, kakkuna-puristettu tai sentrifugoidaan menetelmiä talteen öljyä kuiva tai tuore kookos ja voidaan käyttää sekä hienostunut ja puhdistamaton lajikkeita. Kaikki menetelmät voivat luoda suhteellisen terveellisiä öljyjä, toisin palmuöljy lajikkeita. Kookosöljy on erittäin vakaa rasvaa ja ei mene eltaantunut. Jos haluat enemmän lieviä ja herkkä kookosöljy, lingotaan öljyt varsinkin neitsyt lajikkeet ovat parhaita, koska ne ovat vähemmän todennäköisesti altistuvat lämmölle uuton aikana. Palmu hedelmät öljy voi mennä läpi lingotaan uuttamalla ilman huomattavia lämmitys ja jalostus ensin.
Kookosöljy ei mene läpi laajan sterilointi ja uudelleen lämmitys prosessien yleinen palmu hedelmät öljy valmistus. Öljyn voidaan tehokkaasti uutettu sen kasvipohjaisia ​​lähde (siemeniä, pähkinöitä jne.), se on kuumennettava jossain määrin, jotta öljy virtaa vapaasti, mutta korkeita lämpötiloja ei tulisi käyttää. Samoin, öljy voidaan uuttaa painamalla vain siemenistä tai pähkinöistä tai muista kasveissa lähde öljypitoisuus on yli 30%. Mutta kun hedelmät on keitetty tai steriloitu ennen painamalla prosessi tapahtuu, se vaikuttaa eheyden ravinteiden itse, erityisesti silloin, kun öljy on uutettu hedelmiä ja lihaa eikä siementen itse.
Tämä muuttaa ravinteiden meikkiä, entsyymejä ja öljyn ominaisuuksien käsittelyn jälkeen. Kaiken kaikkiaan on enemmän riskejä ja haittoja sekä terveyden ja kestävän kehityksen näkökulmasta saada tai määrällisesti palmu hedelmät öljy terveyttä edistävänä öljyä, varsinkin kun vertaamalla sitä kookosöljyä.
Lähde:

Ei kommentteja: