Sivut

torstai 9. tammikuuta 2014

FARC-EP: Kolumbian konfliktin taustalla on Yhdysvaltain eduntavoittelu



Kolumbian kansan vallankumoukselliset asevoimat (The Revolutionary Armed Forces of Colombia - People's Army, FARC-EP) totesi tiistaina Washington Post -lehden paljastaneen, miten Yhdysvaltain hallituksen eduntavoittelu on yksi tärkeimmistä Kolumbian aseellisen konfliktia ylläpitävistä tekijöistä.

Lehti julkaisi 21.12.2013 raportin CIA:n, NSA:n ja Pentagonin uusimmista Kolumbian sisäisen aseellisen selkkaukseen liittyvistä peitetoimista, jotka ovat vaikuttaneet Kolumbian hallitukseen päätöksiin ja toimiin maan viimeisen kolmen hallituksen aikana, totesi FARC-EP internetissä julkistetussa lausunnossaan. 

Raportin mukaan tämä peitetoimintaohjelma on auttanut Kolumbian armeijaa tappamaan ainakin kaksikymmentä kapinallisohtajaa, kertovat yli kolmekymmentä lehden haastattelemaa Yhdysvaltain eläkkeellä olevaa Kolumbiassa työskennellyttä virkamiestä.

NSA on suorittanut myös salakuuntelu- ja tiedustelutoimintaa, jonka on rahoittanut tuntemattomana pysyttelevä miljardööri Yhdysvaltain budjettiin sisältyvän Plan Colombia -projektin yhdeksän miljardin dollarin lisäksi, totesi FARC-EP.

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos yritti lehdelle antamassaan haastelussa vähätellä asiaa ja Kolumbian puolustusministeri Juan Carlos Pinzon puolestaan sanoi, että kyseessä on osa perinteisistä sotilaallisista järjestelyistä maiden välillä.

FARC-EP huomautti, että Santosin hallitus on ollut tietoinen Kolumbian tiedustelupalvelun palveluksessa olevien henkilöiden tekemistä sieppauksista, kiristyksestä, tappouhkauksista ja hyökkäyksistä järjestön jäsenten sukulaisia kohtaan saadakseen tietoa sissien olinpaikoista.

Prensa Latina / KOMINFORM 


http://www.plenglish.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2241331&Itemid=1


Toim. huom:


Plan Colombia käynnistettiin 90-luvun lopussa näennäisesti huumeiden
valmistuksen ja salakuljetuksen torjuntaan. Poliittinen käytäntö on kuitenkin osoittanut, että koko projektin tarkoitus on ollut lähinnä Yhdysvaltain alueellisten etujen turvaaminen mm. tukemalla Kolumbian yhdysvaltalaismielisiä hallituksia.


KOMINFORM


Aiheesta enemmän mm:


http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=6332

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=5514


http://latamsolidaarisuus.wordpress.com/2007/10/26/kolumbian-yhteiskunnallisesta-kehityksesta/




KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja: