Sivut

lauantai 18. tammikuuta 2014

Assad: Wahhabi-ideologia uhkaa koko maailmaa

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on varoittanut, että Saudi-Arabian johtava poliittinen ja uskonnollinen ideologia on "uhka koko maailmalle", kertoi Syyrian valtion televisio torstaina. 

Tavatessaan Damaskoksessa Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarifin presidentti Assad sanoi, että Saudi-Arabian johtava äärikonservatiivinen takfiriperustainen wahhabismi-ideologia on keskeinen aseistettujen terroristijoukkioiden tukija ja että sen pohjalta Saudi-Arabia toimittaa aseita ja ulkomaisia palkkasotilaita Syyriaan ja muillekin kriisialueille. 

Presidentti Assad varoitti tavatessaan Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarifin, että wahhabi-ideologia on uhka koko maailmalle, ei vain alueellisesti 

"Syyrialaiset ja alueen muutkin kansat tietävät, miten tärkeää on wahhabismin torjuminen ja kaikkien osallistuminen taisteluun tämän tuhoisan ideologian hävittämiseksi juurineen", sanoi Assad. 

Assad tapasi Zarifin viikkoa ennen Geneven Syyria 2-rauhankonferenssia, jossa tavoitteena on konfliktin lopettaminen Syyriassa. Maan lähes kolmen vuotta kestäneiden levottomuuksien aikana on saanut surmansa 130 000 ihmistä. 

Zarif, jonka alueellisiin vierailuihin sisältyvät myös Jordania ja Libanon, kertoi tekevänsä tapaamisissaan koordinoivaa työtä rauhan ja turvallisuuden palauttamiseksi Syyriaan. 

Fars News Agency / KOMINFORM 

http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13921026000253 


KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja: