"Emme ole vielä saaneet mitään valituksia Snowden tai hänen edustajansa. Mutta jos saamme tällaisen, harkitsemme sitä aikanaan", hän sanoi.
Anatoli Kucherena, merkittävä venäläinen edustava lakimies Snowdenin etuja Venäjällä, kertoi Interfax hän aikoo pyytää Venäjän ja Yhdysvaltojen lainvalvontaviranomaisten tarkistaa raportteja uhkia Snowdenin fyysistä poistamista ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin suojellakseen häntä.
"On todellisia uhkia hänen elämänsä siellä, että todella on olemassa," Snowdenin asianajaja Anatoli Kucherena kertoi Venäjän valtion ylläpitämissä Vesti 24 liikkuvan uutiskanava.
"Nämä lausunnot vaativat fyysistä kostamaan Edward Snowden" Kucherena sanoi.
"Kysymme sekä Venäjän ja Yhdysvaltojen lainvalvontaviranomaisten tarkistaa kaikki nämä uhat, ja jos tarvetta on, arvioida niitä oikeudelliselta kannalta ja varmistaa hänen turvallisuutta" Kucherena sanoi.
Snowden on henkivartijat varmistetaan hänen turvallisuutensa Venäjällä, Kucherena sanoi.
"Nämä kuuluvat yksityisten turvallisuuspalvelujen virasto, mutta puhumme turvaamispalveluista valtioneuvoston tasolla", hän sanoi. Snowdenin US oikeudellinen neuvonantaja Ben Wizner olisi samanaikaisesti toteutettava asiaankuuluvat toimenpiteet Yhdysvalloissa, hän sanoi.
"suoraan uhattu fyysisen korjaavan osa joidenkin eläkkeellä olevien jäsenten Amerikan erityispalvelut ovat tulossa yhä useammin myöhässä", Kucherena sanoi.
"Se on mennyt niin pitkälle kuin jotkut upseerit toiminut aikaisemmin erikoisjoukot ovat sanoneet he ovat valmiita tappamaan Edward", hän sanoi. Kucherena huomautti, ettei Snowden eikä hänen puolustuksen asianajajat eivät ole vieläkään saanut virallista syytteen häntä vastaan.
"Samaan aikaan, Yhdysvaltain presidentti äskettäisen lausunnon suunnitelmista NSA: n uudistuksen tarkoituksena on rajoittaa erityispalvelujen" puuttumista ihmisten yksityiselämään ja salakuuntelu ystävällinen valtionpäämiesten n keskustelut osoittavat, että Snowden oli oikeassa ja hänen tekonsa perusteltua " Kucherena sanoi.
edustaja Mike Rogers ja senaattori Dianne Feinstein, joka puski vastaava älykkyyttä valiokuntien Yhdysvaltain kongressin ehdotti sunnuntaina, että karannut National Security Agency: n urakoitsijan Edward Snowden oli tehnyt yhteistyötä Venäjän tiedustelupalvelun. Tämä tulee siitä huolimatta nimenomaisen lausuman mukaan Venäjän johtaja Vladimir Putin, joka korosti viime joulukuussa, että Moskova ei ollut kosketuksissa leaker ennen hänen turvapaikkahakemuksen heinäkuussa 2013.
kaksi USA: n lainsäätäjät - Rep Mike Rogers Michiganin ja senaattori Dianne Feinstein Kalifornian - väitetään aiemmin, että pakenevat ilmiantaja, joka puhalsi kansi pois Yhdysvaltain dragnet vakoiluohjelmat, ei ollut toiminut yksin paljastaa salaisuuksia Yhdysvaltain tiedustelupalvelun kaivurilaitteen .
Ne väittivät, että "kaikkea miten hän valmis lähtemään, hänen reitin lähtö ja kuinka hän nopeasti päätyi Moskovaan" oli osoitus linkin, jonka väitetään välillä oli Snowden ja Venäjän ennen hänen paljastuksia ja seuraavaa lentoa Yhdysvalloista.
lainsäätäjät tarjonnut mitään konkreettista näyttöä, että Mr. Snowden oli auttanut Moskovassa. Samaan aikaan, vanhempi FBI virkamies sanoi sunnuntaina virasto uskoi yhä ilmiantajan toimi yksin hänen päätöksensä paljastaa NSA tekonsa yleisölle.
Puhuessaan merkittävä lehdistötilaisuudessa 19. joulukuuta, presidentti Putin väitti, että Venäjän salaiset agentit eivät "kanssa Snowden operatiivisessa merkityksessä."
"Emme ole koskaan työskennelleet hänen kanssaan kannalta [älykkyyttä] toimintaa", hän sanoi lehdistötilaisuudessa kokouksissa yli tuhat paikallisten ja ulkomaisten myyntipisteistä. "Emme accosting häntä kysymyksillä edustustot hänen entisen työnantajansa juoksi Venäjällä."
Toisessa lausumassa Venäjän johtaja myönsi hän ei ollut "täysin vähät" ​​in maailmankuulu leaker joka on tullut keulakuva kansalaisoikeuksien aktivismia.
"Voin myöntää, että hän ei ole mielenkiinnoton minulle. Mielestäni on kiitos herra Snowden, että paljon on muuttunut jotenkin mielissä miljoonia ihmisiä, mukaan lukien mielissä tärkeitä nykyajan poliittisia vaikuttajia", Putin sanoi.
Ja silti hän tunnusti hän ei ollut koskaan tavannut NSA: n entinen urakoitsijan henkilökohtaisesti. "Ei, en ole itse perehtynyt Mr. Snowden, enkä ole koskaan tavannut häntä. Minulla on paljon rutiinia tehdä."
Takaisin kotona, Snowden on syytetty varkaudesta, "luvaton viestintä maanpuolustusta tietoa" ja "tahallinen viestintä luottamuksellisten viestinnän tiedustelutiedon luvaton henkilö." Kahdessa viimeksi mainitussa tapauksessa oli asetettu 1917 Vakoilu Act. Kukin näistä väitetyistä rikoksista on rangaistava Yhdysvaltain kymmenen vuoden vankeustuomio.