"Syyrian Kokoomus ilmoittaa, että he vetäytyvät heidän läsnäolostaan ​​Genevessä 2 ellei Ban Ki-moon vetäytyy Iranin kutsun:" Twitter viesti sanoi lainaten Kokoomuksen tiedottaja Louay Safi.
YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi sunnuntaina hän oli kutsunut Iranin osallistumaan Syyrian rauhanneuvottelut tammikuun 22 Montreux, Sveitsi ja että Teheran oli luvannut pelata "myönteinen ja rakentava rooli", jos sitä pyydettiin osallistumaan .
Yli 100000 ihmistä on saanut surmansa ja yli kaksi miljoonaa on paennut Syyriaan aikana lähes kolme vuotta kestänyt sisällissota.
Yhdysvallat sanoi sunnuntaina YK kutsun Iranille osallistua Syyrian rauhanneuvottelut 22 tammikuu olisi peruutettava, ellei Teheran julkisesti toteaa tukevansa 2012 sopimuksen, jolla perustetaan siirtymäkauden hallitus Syyriassa.
"Jos Iran ei täysin ja julkisesti hyväksymään Geneven kommunikea, kutsu on peruutettava," ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki sanoi lausunnossaan.
Yhdysvallat on jo pitkään sanonut, että Iran ei saa osallistua neuvotteluihin Sveitsissä 22 tammikuu, kunnes se toteaa tukevansa kesäkuu 2012 sopimuksen poliittisen siirtymävaiheen Syyriassa.
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry johtaa Yhdysvaltain valtuuskuntaa neuvotteluissa.


Yksi Syyrian opposition ryhmä, kokoomus äänesti lauantai-iltana hyväksi osallistumista Geneven-2 kansainvälisen konferenssin ratkaistavaksi Syyriassa, koalition lehdistöpalvelu raportteja.
73 osallistujaa 58 äänesti osallistua konferenssiin johtuu Montreux, Sveitsi 22. tammikuuta.
edustajat sotilaallisten ryhmittymien keskuudessa Syyrian oppositio taistelevat hallituksen joukot sisällä Syyria on tarkoitus sisällyttää valtuuskunnan Geneveen-2 rauhanneuvottelut. Tämä oli ilmoittanut tiedottaja Kokoomuksen Syyrian Revolutionary ja opposition, Luay Safi kello lehdistötilaisuudessa Istanbulissa tänään.
Hän sanoi, että taistelijat varmasti sisällytetään ryhmään neuvottelijat. Niiden rooli ei ole vielä selvää, mutta he osallistu neuvotteluihin ja päätöksentekoon.
Safi lisäsi, että kokoomuksen johtajat tapaavat jälleen lähitulevaisuudessa keskustella eri asioista osallistumiseen liittyvien rauhankonferenssin. Ne yhteyttä sotilasjohtajille keskustella valtuuskunnan kokoonpanoa.
58 jäsenet Kokoomuksen Syyrian Revolutionary ja oppositio ovat äänestäneet osallistuvat Genevessä 2 konferenssi, SNC: n lehdistöpalvelu ilmoitti.
Toinen 14 jäsentä äänesti vastaan, kaksi jäsentä pidättäytyi äänestämästä ja yksi äänestyslippu oli tyhjä, lehdistöpalvelu toteaa.