Frank ottamista tulee ylihuomenna Obama supistettu ulottumattomissa massan US National Security Agency puhelin valvonta pyyhkäisee, mutta sanoi irtotavarana tietojen kerääminen menisi suojella Amerikkaan terroristeja.
Perjantain kauan odotettu puhe, jonka tarkoituksena on kukistamiseksi kansainvälisen raivo yli laajaa salakuuntelua paljastui Edward Snowden, Obama sanoi myös hän oli pysähtynyt vakooja hanat ystävällisissä maailman johtajia.
Mutta Obama kertoi Saksan television ZDF: n heute-lehdessä, että tiedonkeruussa ulkomaisia ​​hallituksia jatkuu.
"Meidän tiedustelupalvelut, kuten Saksan tiedustelupalvelut, ja jokainen tiedustelupalvelu siellä, on jatkossakin kiinnostunut hallituksen aikeita maissa ympäri maailmaa. Se ei tule muuttaa", hän kertoi Saksan television ZDF: n heute-lehdessä.
"Eikä ole järkeä ottaa tiedustelupalvelun jos olet vain asioita, joita voit lukea New York Timesin tai Der Spiegel." Totuus on, että määritelmän työtä älykkyys on selvittää : No, mitä ihmiset ajattelee?Mitä he tekevät? ", Hän sanoi.
Kuitenkin, Obama sanoi, että hän ei antaisi valvonnan vahingoittaa hänen suhdetta "ystävyys ja luottamus" Merkel.
"En tarvitse enkä halua vahingoittaa, että suhteeseen valvontamekanismi että jotenkin estäisi tällaista viestintää ja uskon, että meillä on", hän sanoi. "Ja niin mitä voin sanoa on: niin kauan koska olen presidentti Yhdysvalloissa, Saksan liittokansleri ei tarvitse huolehtia tästä ", hän lisäsi.
Obama lupasi perjantaina, että hänen maansa National Security Agency (NSA) ei rutiininomaisesti vakoilla johtajia Amerikan lähimmät liittolaiset, seurata maailmanlaajuista raivoa paljastukset massiivinen sähköisten salakuuntelu.
Saksa on suuttunut kuullessaan, että NSA oli suorittamassa laajaa vakoilusta, myös kuuntelee Merkelin matkapuhelimeen conversations.The NSA väitteet erityisen haitallisten Saksassa johtuu herkkyys massa valtion vakoilee kansalaisia ​​Stasi salaisen poliisin entisessä kommunistiseen Itä.
suhteet Yhdysvaltojen ja Saksan ovat nyt jopa pahempi kuin ne olivat kymmenen vuotta sitten, kun USA hyökkäsi Irakiin, liittolainen liittokansleri Angela Merkel sanoi torstaina.
Philipp Missfelder, joka on ulkopolitiikan tiedottaja parlamentaarisen murto kristillisdemokraattinen puolue, joista Ms Merkel on johtaja, vaatii, että Saksa olisi estää pääsy USA tietokanta kansainvälisiä tilitapahtumia ellei USA lupaa lopettaa vakoilee Saksa.Mr. Missfelder, joka on myös Saksan hallituksen koordinaattori siteet Yhdysvaltoihin, odottaa nyt, että Yhdysvallat vahvistaa lopulla vakoilusta lähitulevaisuudessa.
Itse väliset neuvottelut Yhdysvaltojen ja Saksan yli tämän "ei-vakoilusta deal" alkoi jo viime vuonna, kun todettiin, että USA oli seurattava liittokansleri Merkelin matkapuhelimeen. Mutta neuvottelut ovat nyt romahduksen partaalla, koska USA on edelleen kieltäytyy vahvistaa, että se lopettaa salakuuntelusta Saksan alkuun poliitikkoja.
Aina viime, 2003, vuosi, jolloin USA hyökkäsi Irakiin ja Saksassa ei takaisin Tässä vaiheessa on pidetty siistein piste historiassa Yhdysvaltojen ja Saksan suhteita. Mutta salakuuntelu skandaali on tuottanut jopa suurempi chill, Philipp Missfelder uskoo.
Mr. Missfelder kommentit tuli yksi päivä ennen Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman lupaus aloittaa uudistuksen Yhdysvaltain National Security Agency. Kuitenkin, kuten Reutersin tarkkailijat uskovat, tämä uudistus ei todennäköisesti ole kovin radikaali.
Jos neuvottelut "no vakoilusta" sopimusta epäonnistuvat, Berliini olisi tuettava keskeyttämisestä käsitellä clinched jälkimainingeissa syyskuun 11. 2001 tapahtuneiden terroritekojen joka antaa Yhdysvaltojen pääsy SWIFT, maailmanlaajuisen rahoituskriisin tietokanta, Philipp Missfelder sanoi.
Viime vuonna Euroopan parlamentti äänesti keskeyttää SWIFT-sopimus, koska huoli siitä, että Yhdysvallat oli vakoilla tietokanta taloudellista hyötyä. Kuitenkin äänestys oli symbolinen ja ole sitova.
Saksan kolme vaatimusta, että Yhdysvallat ovat sopimuksen olla vakoilla toisiaan, pää salakuuntelun poliitikkojen ja yleinen sopimus siitä, miten Yhdysvaltain käsittelee tietoja, että se on jo kerätty seurauksena tämän vakoilusta.
kuitenkin Missfelder uskoo, että transatlanttisen vapaakauppa juttu ei pitäisi tarkistaa, koska tämä vakoilusta skandaali. Saksa katsoo edelleen Yhdysvaltoja olla sen ystävä, hän sanoo.
Philipp Missfelder lisäsi, että monet saksalaiset ovat puristuksiin toiveensa tuleva vierailu liittokansleri Merkel Yhdysvaltoihin. Kuitenkin nyt, "nämä toiveet ovat olleet pettyneitä".
Lue lisää: