Ei kaksi päivää, mutta vain kaksi tuntia jaetaan nyt yhteistyökumppaneitaan keskustelemaan keskeisistä kysymyksistä välisen vuorovaikutuksen Venäjän ja Euroopan unionin. Moskovan ja Brysselin ovat sopineet, että huomioon yksityiskohtia lukuisia yhteisiä hankkeita voisi odottaa, ja he tarvitsivat keskittyä kysymysten strategisen kumppanuuden.
asia on tietenkin, huolta taloudesta ja erityisesti - energian, kaupan, kansainvälisten velvoitteiden ja naapuruussuhteiden politiikkaa. On epätodennäköistä, että Venäjän presidentin ja eurooppalaisille kollegoilleen pystyy välttämään keskustelua Ukrainan tilanteesta valossa viime kuukauden tapahtumia. Asia on, että Euroopan unioni vastustaa Moskovan integrointitoimien Euraasian alueella, asiantuntija Institute of Europe Vladislav Belov sanoo.
"Puhumme Tulliliitto Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin ja luomisen vuonna 2015 Euraasian talousliiton. puitteissa vielä jäässä uusi perussopimus Venäjän ja EU, Bryssel ei hyväksy tällaista kehitystä tapahtumia, varmistaen Moskovassa Euraasian vektorin ristiriidassa etuja Euroopan unionin ja ei kuulu kahdenvälisiä suhteita. Venäjän puolella, puolestaan ​​vaatii, että integraation prosesseja entisen Neuvostoliiton palvelevat molempia osapuolia. "
Useimmat nykyiset ristiriidat kumppanit johdetut täysin eri mieltä. Ilmeisesti se ei ole sattumaa, että tappion jälkeen "EuroMaidan n" kannattajat Ukrainassa ja ulkomailla, jotka olivat kaikin keinoin yrittää vetää tämän maan osaksi "Euroopan Paradise" ristiriidassa alkeis logiikka ja taloudellisten etujen ukrainalaisia, vuoropuhelu viisumivapauden Venäjän ja EU: n on pysähtynyt jälleen. Tässä on mitä poliittinen analyytikko Aleksei Kuznetsovkertoi Venäjän Ääni asiasta.
"Näemme haluttomuus EU edetä tähän suuntaan poliittisista syistä. Ja tämä kysymys on olennainen, se avaa tien yhteisten tilaa Venäjän ja EU: n, joka julkistettiin vuosia sitten. Nykyisen este muodossa viisumijärjestelmän on vaikea odottaa edelleen kehittämiseen humanitaarisen yhteystiedot, intensiivisen tieteellisen tutkimuksen ja todellisia siteitä pienten ja keskisuurten yritysten. EU tulee vetämällä jalkaamme jälleen. "
liittyviä kysymyksiä yrityksistä syrjivät venäläisten yritysten puitteissa kolmannen energiapaketin ei lopullisesti ratkaistu vielä. Ei kaikki on sujunut ongelmitta Venäjän ja EU: n jälkeen entisen äskettäin WTO: hon. Niinpä Euroopan maat mennä niiden protektionistinen politiikka suhteessa omaan tuottajille ja vastustaa vastaavia toimenpiteitä osa Moskovassa. Kumppanimme eivät ole myös tullut keskinäistä yksimielisyyteen liittyvät Euroopan komission vaatimusta tarkistaa oikeusperusta South Stream-kaasuputken rakentamisen. Euroopan virkamiehet uskovat, että Venäjän kanssa tehdyt kahdenväliset sopimukset Itävallan, Bulgarian, Unkarin, Kreikka, Slovenia, Kroatia ja Serbia rikkovat EU: n lainsäädäntöä. Klo välin he unohtavat, että hallitustenvälinen sopimuksia kansainvälisen oikeuden edelle kaikissa Euroopan lainsäädäntöä. Nykyisessä poliittisessa yhteydessä näyttää olevan kohtuuttoman edes muistaa luomiseen ohjuspuolustusjärjestelmä Euroopassa. Tässä suhteessa kehitys ei ole edes huutoetäisyydellä.
On kuitenkin reaalitalouteen, joka seisoo takana nämä ole kovin optimistinen trendejä. Ja asiat eivät ole niin huonosti tällä alalla. Kaupan liikevaihto Venäjän ja EU: n on arvioitu satoja miljardeja dollareita ja ei ole objektiivisia syitä voimakkaaseen vaihteluun, erityisesti negatiivinen puoli. Kymmeniä miljoonia asukkaita Old World on päivittäinen tarve Venäjän energiavaroja, ja tämä seikka ei voi helposti arkistoida varastoon. Joten, ei Moskovassa eikä Brysselin hyötyvät toimii vahingoksi rakentaneet molempia osapuolia hyödyttävää tasapaino ja kauaskantoisia yhteisten suunnitelmien vuoksi nykyistä poliittista eroja, vaikkakin perusluonteesta.