On useita kuukausia jo, että Berliinin ja Washington jatkavat vuoropuhelua valmisteluun tällaisen sopimuksen. Aloitettua keskustelua heti julkaisusarja, joka ilmestyi median aloitteesta ex-työntekijä Yhdysvaltain tiedustelupalvelun Edward Snowden ja oli omistettu asteikolla CIA: n toimintaa Saksan alueella.
Sopimuksen työt kieltämisestä keskinäisen vakoilusta kiristyi lokakuussa sen jälkeen, kun tuli tietoon, että Yhdysvaltain National Security Agency (NSA) olisi voinut hyödyntää Saksan liittokansleri Angela Merkel ja muut saksalaiset huippupoliitikot. Süddeutsche Zeitung toteaa, että muodollisesti, neuvottelut amerikkalaisen osapuolen jatkaa, mutta Saksan hallitus on lähes mitään mahdollisuuksia allekirjoittaa sopimus Washington varmistaa kieltäytynyt kahdenvälisistä vakoilusta. Lehden mukaan, Yhdysvaltojen puolella jopa luopuu velvollisuus olla salakuuntelulaite, johon osallistuivat Saksan ministerikabinetin ja virkamiesten tulevaisuudessa.
"Amerikkalaiset ovat pettäneet meidät", - korkea-arvoinen lähde hallituksen Saksan liittotasavallan sanoi sanomalehti. Ilmoittamat Süddeutsche Zeitung, muun muassa Washington kieltäytyy ilmoittaa saksalaisten kumppanien kun Salakuuntelu, että kansleri matkapuhelin alkoi.
USA ei myöskään anna tietoa, onko muita saksalaiset poliitikot olivat esineitä valvonta.
Washington kieltäytyy täyttää liittovaltion valtiomuodon suojelu Saksan ja myöntää Saksan asiantuntijoita alueelle Yhdysvaltain suurlähetystö Berliinissä, mistä ehkä valvonnan liittopäivien ja toimisto liittokanslerin oli tehty, sanomalehti toteaa.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman katsaus Yhdysvaltain seurantaohjelmia on "lähes valmis" vain päivää ennen hänen on määrä ilmoittaa uudistuksia, Valkoinen talo sanoi maanantaina. "Hän viimeistelee työnsä ja tulee tekemään niin seuraavien päivien, ennakoiden puhuu siitä työstä perjantaina", sanoi tiedottaja Jay Carney. "Joten emme ole aivan totesi vielä, että prosessi, mutta on päässyt lähelle."
Obama on punnitus muutoksia suositellut tarkastuslautakunnalle viime kuussa ja pitää puheen hänen päätelmät perjantaina oikeusministeriö.
Paneeli suositti ulottuu yksityisyyden suojaa vastaan ​​laajaa valvontaa kuin Yhdysvaltojen kansalaisia, muuttaa politiikan valvonnan ulkomaiset johtajat ja tehdä muutoksia National Security Agency massa kokoelma Yhdysvaltain puhelin kirjaa.
Viime viikolla Obama tapasi keskeisten sidosryhmien kuten tiedustelupalvelu ja kongressin jäsenten.
Tiistaina, senaatin lakivaliokunnan järjestää kuulemistilaisuuksia asiaa.
Tarkastelu on taustalla paljastukset kesäkuusta lähtien entinen NSA urakoitsijan Edward Snowden noin massa kokoelma puhelin-ja internet-tietoja herättänyt suuttumusta Yhdysvaltain liittolaisten ulkomailta ja lainsäätäjät ja vapaudenkannattajat kotona.
Revelations että NSA oli osunut matkapuhelimia maailman johtajat, mukaan lukien Saksan liittokansleri Angela Merkel, edelleen vaurioitunut Yhdysvaltain suhteita tärkeimpiä liittolaisia.
Obama tapasi Espanjan pääministeri Mariano Rajoy Valkoisessa talossa maanantaina ja Espanjan johtaja kertoi hänen hallituksensa oli ollut yhteydessä Yhdysvaltain viranomaiset ja "katsoi, että selitykset olivat tyydyttäviä."
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama odotetaan ilmoittavan muutoksia rajoittaa Yhdysvaltain vakoilee ulkomaiset johtajat, mutta ei todennäköisesti muuta kiistanalainen National Security Agency ohjelma kerää massat raakadatan puheluista amerikkalaisista.
Obama voi ulottua yksityisyyden suojan koskemaan ei-amerikkalaiset, kun raporttien mukaan NSA vakoili siviilejä ystävällisten maiden herättänyt suuttumusta eri puolilla maailmaa. Presidentti todennäköisesti myös nimittää yksityisyyden puolestapuhuja väittää edessä salamyhkäinen Foreign Intelligence Surveillance Court, joka hyväksyy pyynnöt valvontaa.
Hän tapaa myös tällä viikolla jäsenten kanssa tech yhteisö, joka on vaikuttanut NSA: n jano tietoja. NSA arviointilautakunta koolle puheenjohtaja ilmoittaa myös havaintonsa tällä viikolla.
Finanssivalvonnan tuomioistuimet ovat olleet keskellä NSA keskustelua, koska ne ovat vastuussa hyväksymisestä seurantaohjelmia ja koska niillä on myös kirjaa hyväksymisestä maston suurin osa pyynnöistä, käyttöön yksityisyyden puolestapuhuja näiden kuulemisten avulla voitaisiin minimoida vakoilusta joka jatkuu Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa.
Monet näistä muutoksista voi olla tulossa seurauksena presidentti Obaman NSA arviointilautakunta, joka on asetettu vapauttaa sen havainnot ja ehdotukset tällä viikolla.Tämä paneeli perustettiin ensisijaisena tavoitteena on tunnistaa tiettyjen osien NSA jotka ovat liian pitkälle rajoja, jotta presidentti voi toteuttaa tarvittavat muutokset.
Obama ja hänen avustajansa ovat keskittyneet kulissien takana tällä viikolla viimeistely tarkastelun vakooja ohjelmien ja valmistautuu presidentin Puheessa kansalle.Yksityisyyttä ja kansalaisvapauksia aktivistien sekä ylimmän johdon teknologiayhtiö, kehottavat presidentti hyväksymään laajat uudistukset hillitä NSA: n kokoelma puhelun metatietojen ja henkilökohtaisten tietojen online-käyttäjille.
 Yhdysvaltain puolustus-ja tiedustelupalvelut ovat väittäneet, että tällaiset tiedot ovat tarpeen, jotta yleisö turvassa. Mutta Valkoinen talo neuvottelukunnan raportti julkaistiin joulukuussa ei löytänyt näyttöä siitä, että kyseiset tiedot oli estänyt mitään terrori-iskuja.
Kaikki nämä muutokset on tulossa seurauksena NSA: n entinen urakoitsijan Edward Snowden, joka on jatkanut vuotaa luokiteltu Yhdysvaltain asiakirjoja, jotka ovat paljastaneet lukuisia NSA vakoiluohjelmat, jotka ovat vähintäänkin kyseenalaisia. Vaikka Yhdysvallat sanoo, että se suojaa ilmiantajia, monet Yhdysvaltain hallitus ovat jatkaneet nähdäksesi Snowden vihollisena, pakottaa hänet turvaan ulkomaille.
Venäjän Ääni, theverge.com, itnews.com.au, Washington Post, DPA, RIA
Read more: http://voiceofrussia.com/news/2014_01_14/US-does-not-want-to-give-up-surveillance-of-Germany-media-7976/