Tämä on John Robles. Kuuntelet osa 1 haastattelussa Jesselyn Radack, kansallisen turvallisuuden ja ihmisoikeuksien johtaja Government Accountability Project. Hän on myös oikeudellinen neuvonantaja Edward Snowden. Voit löytää seuraavan osan tämän haastattelun sivuillamme osoitteessa Venäjän Ääni dot com.
Robles: Hei, Jesselyn, se on ilo saada puhua kanssasi.
Radack: Kiitos, että minulle.
Robles: Kuule, haluaisin saada tietoa, mitä voit kertoa meille ilmoitettu 1,7 miljoonaa tiedostoa, että Edward Snowden on sanottu, jotka liittyvät nykyisten ja parhaillaan Yhdysvaltain sotilasoperaatioita.
Radack: No, mitattuna 1,7 miljoonaa numero, olen nähnyt, että pari kertaa ja se on lähtöisin hallituksen. Ja sikäli kuin tiedän herra Snowden mukaan toimittajia, jotka saivat asiakirjat, määrä on todella 55000. En ole varma, jos se viittaa 55000 sivuja tai tiedostoja, mutta luku on paljon alle 1,7 miljoonaa euroa. Ja tämä on ensimmäinen kerta kun olen kuullut, että 1,7 miljoonaa liittyvät sotilaallisiin asiakirjoihin, käynnissä oleva sotilasoperaatio, JSOC (Joint Special Operations Command) ja asioita, joita luonto.
Robles: Näen. Oletko tietoinen sisällön loput tiedostot ja voit antaa meille jonkinlaisen arvion ehkä mahdollisista vahingoista, jos kaikki julkaistiin?
Radack: En ole tietoinen sisällön loput tiedostot ja en ole huolissani aiheuttamista vahingoista, koska asiakirjat olivat kaikki annettiin kunnioitettavan toimittajia täällä Yhdysvalloissa, joka on huolellisesti kirjoittavat näitä artikkeleita ja ylläpidosta hallituksen hyväksyttäväksi ennen niiden julkaisemista.
Yksi toimittajien Barton Gellman sanoi hän juoksi jokainen tarina hallituksen ja melko paljon otti mitä hallitus halusi poistaa.
Niin, se ei vaikuta siltä, ​​että on olemassa todellinen vahinko kansallisen turvallisuuden.
Aina he puhuvat sitä, he puhuvat siellä voisi olla tai voi olla tai olisi futuuri "ehkä" haittaa, mutta toistaiseksi ei ole haittaa ja paljastukset ovat tulossa ulos nyt 6 kuukautta.
Robles: Oikea. He ovat olleet noloa mielestäni, mutta vaikuttaa kansallista turvallisuutta .. Olen itse ole nähnyt mitään, mikä aiheuttaa kenenkään menettää henkensä tai mitään sellaista, mutta hämmennystä, sanoisin - joo .. En tiennyt, että he olivat kaikki on seulottu hallitus itse?
Radack: Useimmat toimittajat, sikäli kuin tiedän, kutsua hallitus ennen he kirjoittavat tarinoita ja kertoa hallitukselle, mitä he kirjoittavat ja pyytää hallitusta reagoimaan ja jos hallitus näkee jotain, että se ehdottomasti ajattelee aiheuttaisi vahinkoa he neuvotella toimittaja ja Barton Gellman, joka on ollut yksi suurimmista toimittajien julkaisemalla näitä asioita, sanoo hän ei ole koskaan jäänyt mitään, että hallitus vastusti.
Robles: Miten sinusta tuntuu, että suhteen neljäs valtiomahti? Luuletko, että se on oikein, että hallitus Tutkiessaan kaiken?
Radack: Minulle Mielestäni aiemmin toimittajat ovat auttaneet liikaa kunnioituksesta hallituksen väitteet kansallisen turvallisuuden haittaa, mutta Yhdysvaltain hallitus on menettänyt paljon uskottavuutta "itku susi kun todellisuudessa on ollut runsaasti artikkeleita, esimerkiksi warrantless Salakuuntelu artikkeli 2005, jonka hallitus pyysi New York Times pitää minkä se teki yli vuosi sitten julkaistu. Ja ei ollut eroa, se ei pidä mitään, mutta haittaa muuta kuin NSA: n mainetta. Ja todisteet sanoivat osallistumisesta laittomaan valvontaan.
Robles: Oletko nähnyt mitään pahaa tehnyt Mr. Snowdenin paljastukset ollenkaan?
Radack: Olen nähnyt mitään vahinkoa hänen paljastuksia. Hallitus on sanonut: "No, nämä tekniikat ovat nyt tiedossa terroristeille, he tietävät, että olemme vakoilee heitä".
Mutta voin vakuuttaa kaikille, että terroristit jo tiesi, että Yhdysvallat oli vakoilee heitä. En ole nähnyt mitään tietoja (betoni todistusvoimaa tiedot), joka osoittaa aiheutuvia haittoja Mr. Snowden.
Robles: Olit tekemisissä ..
Radack: Olin oikeusministeriö ja olin oikeudellinen etiikka neuvonantajana. Ennen Guantanamo tuli ottelua, olin mukana tapauksessa ensimmäinen henkilö vangittiin sodan Afganistanissa ja että henkilö sattui olemaan amerikkalainen. Ja koska hänen asiansa, että osittain innoittamana Yhdysvaltain hallitusta luomaan mustan aukon joka tunnetaan myös Guantanamon, tai Gitmo, jotta sen ei tarvitsisi yrittää syytetään väitetty terroristien todellinen todellinen tuomioistuimessa.
Robles: Haluaisin kysyä teidän mielipiteenne Guantanamossa, koska se oli 12. vuosipäivää eilen hetken, mutta sinulle sisäpiirin Yhdysvaltain hallitus, en tiedä, jos olet valmis antamaan lausunto tai sano mitään raportoitiin salaista yhteistyötä al-Qaida, joka oli tietenkin alkaneet taistella Neuvostoliitto Afganistanissa, entä nykyinen salaisesta yhteistyöstä Al Qaidan ja USA: n hallitus ja terroristiryhmien? Voitteko kommentoida tätä ollenkaan?
Radack: En ole enää hallituksen kanssa, en voi kommentoida tätä.
Tiedän vuosien varrella on ollut erilaisia ​​sopimuksia esimerkiksi jolloin Yhdysvalloissa asti 9-11 (4 kuukautta ennen 9-11) oli tukenut Taleban. Ja sitten noin 4 kuukautta ennen 9-11 lakkasi tukemasta Taleban. Mutta muuten en tiedä siitä yhteispelistä, en voi kommentoida tätä.
Robles: Onko mielestänne mielenkiintoista, että Taleban aikovat tulla takaisin valtaan Afganistanissa. Ja suurin tulos lähes 13-vuoden miehityksen on 40 kertainen oopiumin tuotanto Afganistanissa?
Radack: Kyllä, huomaan, että ironista ja traaginen ja jotain, joka olisi voitu välttää, jos Yhdysvallat ei olisi ollut niin sodanlietsoja jälkeen 9-11 ja se tarkoittaa täysin turhaa ja hyödytöntä sotia, että he ovat vain tehneet predikaatti menossa sotaan eli terrorismi, enemmän uhka ei vähemmän.
Robles: Mitä sanoisit ... esimerkiksi Irakiin veteraanit, esimerkiksi Fallujassa vain laski al-Qaida, tarkoitan paljon Yhdysvaltain veteraanit ovat todella vihaisia, koska he antoivat henkensä, he vaarantavat henkensä, he näkivät heidän toverinsa kuolla Fallujassa ja nyt se kaikki tuntuu tavallaan turhaa. Haluatko kommentoida tätä?
Radack: Mielestäni ne ovat oikeus olla vihaisia, koska he valehtelivat sodaksi, jossa he palvelivat kuuliaisesti ja sai tiettyjä tuloksia, mutta Irakin sota oli sota, joka perustuu valheisiin. Ja nyt näemme hedelmää näiden valheiden tulevat kantamaan. Ymmärrän miesten ja naisten yhtenäinen, kun he vaaransivat henkensä ja joissakin tapauksissa antoivat henkensä perustuu valheeseen ...
Vain muistutus kuuntelet haastattelussa Jesselyn Radack.
Robles: Ja kukaan ei koskaan voida asettaa syytteeseen tai vastuuseen näiden valheita, he?
Radack: Ei, kukaan ei ole, tai on, syytetään valehtelee maalle saadakseen meidät hyökkäyksen ja Irakin miehitys. Ketään ei rangaista kaikkia massan laittoman vastaiseksi valvontaa, joka on jatkunut Yhdysvaltain että NSA, joka on vakoilee Yhdysvaltain ja koko maailman. Kukaan ovat tilivelvollisia, itse asiassa ainoa ihminen jolle Yhdysvallat on ilmaissut kiinnostuksensa rankaisee on herra Snowden.
Robles: Aivan, ja jokainen ilmiantaja, joka on yrittänyt paljastaa lainvastaisuudesta.Takaisin herra Snowden jos voisimme. Koska olet hänen neuvonantaja ja ymmärrän olit täällä Moskovassa ei kauan sitten olit osa ryhmää, joka myönsi hänelle palkinnon työstään. Voitteko kertoa meille, että vähän?
Radack: Toki. Menin osana Sam Adams Associates Rehellisyys Intelligence esittää, että hyvin tehdystä hänelle.
Hän oli hieno, se oli lokakuussa. Hän näytti olevan hyvin ja acclimating uuteen kotiinsa Venäjällä ja oli kiitollinen, että minulla turvapaikkaa Venäjältä ja hän oli venäjän oppimista ja lukemisen Venäjän historian, yrittää tunkea sisään uuteen kotiinsa.
Hän näytti hieno ja hyvin ja minä kommunikoida hänen kanssaan säännöllisesti ja hän on edelleen hyvin. Ja se oli erittäin mukava matka pystyä tekemään ja nähdä hänet henkilökohtaisesti ja tavata hänet henkilökohtaisesti. Hän on ihana, älykäs, maadoitettu, visionääri yksilön ja uskon, että olemme kaikki kiitollisia, että hänellä on turvallinen turvapaikka nyt Venäjällä, jossa hän on suojattu paljon ihmisiä, jotka haluaisivat vahingoittaa häntä.
Robles: Mitä, että en tiedä, jos voisitte kommentoida, mielestäni on, että vain pari maailman maat voisivat suojella häntä, eikö? Mielestäni yksi on Venäjällä, toinen on Kiina. Miksi hän yrittää saada Brasiliaan? Voitko selittää sen? Koska se oli paljon ihmiset ihmettelevät, mitä oli tekeillä .
Radack: Luulen, että hän ei yrittänyt päästä Brasiliaan, hän kirjoitti kirjeitä sekä Saksassa ja Brasiliaan, avoimet kirjeet yleisölle lukea.
Ja mielestäni Yhdysvaltain tahallaan virheellisesti näiden kirjeiden olevan vetoomuksia turvapaikan vastineeksi tietoja, joita ne ehdottomasti eivät.
Kuka tahansa heidän omin silmin voi lukea kirjeet, ne ovat julkisia ja missään ei ole kirjain ei hän sano "Haluan turvapaikka-ja vastineeksi minä annan sinulle tietoa". Mitään sellaista. Mielestäni Yhdysvaltain hallitus maalattu se, että tavalla, jotta yrittää järkyttää Venäjälle pohjimmiltaan ja tehdä niistä järkyttynyt hänen kanssaan.
Robles: He tekivät erittäin hyvää työtä todella koska se raportit meillä oli, se oli mitä oli tekeillä kaikkialla, että hän oli itse valmis vaihtamaan tätä tietoa Saksan parlamentin (Bundestag) ja Brasilian hallitus, jotta ne voivat antaa hänet turvapaikkaan.
Radack: Tämä ei ole tarkka. Ja kirjaimet ... En ole perehtynyt tarpeeksi kanssa Internet-yhteys, mutta kirjaimet ainakin täällä Amerikassa ja ympäri Eurooppaa ovat julkisia ja kuka tahansa voi lukea niitä.
Useimmat ihmiset eivät ole vaivautuneet lukemaan niitä, koska ne vain ovat kuulleet vaihto. Ja luulen, että syy, miksi he maalattiin tällä tapaa Yhdysvaltain hallitus oli numero yksi: Venäjä pahastua ja kakkonen, niin että amerikkalaiset poliitikot voisivat kutsua häntä petturiksi. Koska hän tarjoutuu myymään tai kaupallista tietoa vastineeksi turvapaikkaa. Ja siksi he voivat syyttää häntä on petturi ja sitouttaa maanpetoksesta.
Se oli puhtaasti hallituksen oman mukavuuden yrittää lokeroida hänet Vakoilu Act laki, jonka hän on nostettu syyte, laki, joka on tarkoitus mennä sen jälkeen vakoojia, ei ilmiantajien joka on täysin sopimatonta Mr. Snowden.
Robles: Mutta se on ihana sinun on sanoa, aion toistaa, että aion saada sen siellä ja olla rehellinen teille, olen internetissä paljon, mielestäni olen aika " kanssa käyrä "Useimmissa asioita ja nämä kirjeet eivät olleet saatavilla täällä, voin kertoa teille, että.Tiedän paljon tavaraa varsinkin kun hänen paljastuksia tuli ulos, meidän Internet täällä näyttää toimivan hyvin oudosti, e-mail ja kaikenlaista tavaraa. Se ei ole sitä mitä se oli vielä vuosi sitten.
 Radack: Pyydän anteeksi Venäjän kansalle jostain väärää tietoa, että Yhdysvaltain propaganda on aiheuttanut, koska jälleen, he vain ulos yrittää tehdä mitään, he voivat maalata Mr. Snowden petturiksi ja joku syyllistynyt maanpetokseen ja kuka olisi asetettava syytteeseen vakoilusta. Ja samaan aikaan he tekevät mitä tahansa puuttua hänen suhteensa Venäjän hallituksen ja niin pyydän anteeksi Venäjän kansalle siitä.
Robles: Uskomatonta, en usko, se kannattaa tehdä. Se ei ole sinun vastuullasi, mutta kiitos. Ja olen varma, Venäjän kansa rakastaa sinua sanomalla, että.
Se oli lopussa osa 1 haastattelussa Jesselyn Radack, kansallisen turvallisuuden ja ihmisoikeuksien johtaja Government Accountability Project. Hän on myös oikeudellinen neuvonantaja Edward Snowden. Paljon kiitoksia kuunteluun ja toivotan teille parhaiten missä päin maailmaa saatat olla.