Afganistanin ja Yhdysvaltojen suhde on vaurioitunut presidentti Hamid Karzain kieltäytyy allekirjoittamasta kahdenvälisen turvallisuussopimuksen tekemiseksi, joka tasoittaa tietä Yhdysvaltojen sotilaallinen läsnäolo peruuttamisen jälkeen eniten ulkomaisia ​​joukkoja tänä vuonna.
Yhdysvallat on sanonut sen joukkoja ei voi jäädä ilman paljon. Niiden täydellinen lähtö Yhdysvaltain joukkojen jättäisi Afganistanin turvallisuusjoukkojen omasta taistelemaan Taleban.
Karzai vaatii, että Yhdysvallat lopettaa kaikki yksipuoliset sotilaalliset operaatiot Afganistanin alueella - muun muassa - ennen sopimuksen allekirjoittamista, koska ne aiheuttavat vältettävissä siviilin kuoleman.
"Olemme vaatineet ... ja ehdoton loppu ISAF / Naton sotilasoperaatioita koteihin ja kyliin, jotta voidaan välttää tällaiset murhat, joissa viattomia lapsia tai siviilejä ovat uhreja", presidentin tiedottaja, Aimal Faizi, sanoi ottaessaan kantaa kuolema poika.
International Security Assistance Force (ISAF) on Afganistanin Nato-johtoiset joukot. Sitä hallitsee Yhdysvaltain joukot.
tiedottaja kuvernööri eteläisen maakunnan Helmandin kertoi Reutersille, että Yhdysvaltain merijalkaväen perustuu väkivallan vaivannut maakunnan virheellisesti ammuttu poika keskiviikkona, koska näkyvyys oli huono.
"Koska sää oli pölyinen, Marine joukot perustuu olemassa luuli vihollinen ja avasi tulen. Järjestelyn seurauksena väärässä tulipalo, hän kuoli", tiedottaja, Omar Zwak, sanoi puhelimitse.
tiedottaja Naton johtamien voimaan sanoi asia tutkitaan ja kaikki mahdolliset toimenpiteet otettiin siviiliuhrien välttämiseksi.
Erikseen kaksi USA palvelun jäsenille ja siviili sai surmansa lentokoneen syöksyn Itä-Afganistanissa perjantaina, Nato-johtoiset joukot sanoi.
"Tällä hetkellä ei ole viitteitä vihollisen osallistuminen syy ilma vahinko", voima sanoi.