Saksan Der Spiegel-lehti on yksi sen tuoreimmat artikkelit mainitsee asiakirja se on nähnyt, millaista tuoteluettelon, paljastaa, että NSA jako nimeltään Advanced Network Technology (ANT) on burrowed tiensä lähes kaikki palomuurit tekemät johtavat tietokonevalmistajat ja ohjelmistokehittäjille.
Asiakirja osoittaa, että NSA on räätälöity Access Operations (TAO) yksikkö asennetaan piilotettu käyttötapoja erilaisia ​​laitteita Applelta, Cisco Systems, Dell, Huawei, Juniper, Maxtor, Samsung, Seagate ja Western Digital, mm.
Jos TAO: n hakkerointi menetelmät eivät riitä, ANT "master puuseppiä" astui heidän erikoistyökaluja, läpitunkeva verkon laitteet, seuranta matkapuhelimia ja tietokoneita ja siirto tai jopa muuttaa tietoja. Näitä työkaluja, tai "implantit" (NSA ammattikieltä sana), ovat mahdollistaneet NSA perustaa maailmanlaajuinen peitellyn toimivan verkoston rinnalla Internet.
50-sivuinen lista näyttää postimyynnistä luettelo, yksi, jota muut NSA työntekijät voivat tilata teknologioita ANT divisioonan napauttamalla tavoitteensa tietoihin. Se jopa luetellaan hinnat näille sähköisen break-työkaluissa, joiden kustannukset vaihtelevat vapaasti 250,000 dollaria, Der Spiegel kertoo.
Yksi näistä break-työkaluissa on nimeltään "FEEDTROUGH." Tämä haittaohjelma on mahdollista salakuljettaa NSA vakooja "implantit" osaksi suurkoneliiketoiminta ja pitää ne "hengissä" minkä tahansa uudestisyntynyt tai ohjelmiston päivityksen, joka tarjoaa NSA kanssa pysyvää läsnäoloa tietoverkkoihin. Luettelo todetaan, että FEEDTROUGH "on otettu käyttöön monissa kohdealustoihin."
Istutettu ANT kehittäjät ns BIOS - ohjelmiston sijaitsee tietokoneen emolevy, joka on ensimmäinen asia ladata, kun tietokone on päällä - haitallisen koodin edelleen näkymätön virustorjunta ja muut turvaohjelmat. Tietokone "tartunnan" tällä tavalla toimii normaalisti kuin mitään ei olisi tapahtunut ja vaikka sen kiintolevy poistetaan ja uusi käyttöjärjestelmä on asennettu, ANT haittaohjelma toimii jatkossakin varmistaa, että uudet vakoiluohjelmat voivat jälleen lastata, mikä on oletetaan olevan puhdas tietokone.ANT kehittäjät kutsuvat tätä "Persistence".
Jotkut ANT ohjelmat hyökätä firmware kiintolevyt valmistanut Western Digital, Seagate, Maxtor ja Samsung, kun taas toiset suuntautuvat Internet-reitittimet on ammattikäyttöön tarkoitettu tai laitteiston palomuurit tarkoitus suojata yrityksen verkkoja verkkohyökkäykset. Useimmat ohjelmat ovat asennettavissa etäisesti Internetin kautta, mutta jotkut "digitaalinen aseita" vaativat suora hyökkäys loppukäyttäjälaitteeseen - niin sanottu "kielto" (toinen NSA ammattikieltä sana).
Der Spiegel: n kertomus perustuu paljastusten NSA: n entinen urakoitsijan Edward Snowden.
Apple, Cisco Systems, Dell, Huawei ja muut yritykset ovat vastanneet julkisesti ilmaisi huolensa väitetty "takaovia" ja väittävät, että he eivät ole koskaan yhteistyötä NSA.
Apple julkaisi julkilausuman sanomalla se ei ollut koskaan työskennellyt NSA luoda takaoven kaikkien sen tuotteiden ja oli ollut tietämätön NSA ohjelman iPhone-puhelimiin.
Samaan aikaan Apple oli yksi yhdeksästä tech jättiläisten mainittu lähteinä NSA: n tietojen kerääminen ohjelman, Prism, joka oli ensimmäinen raportoitu takaisin kesäkuussa Guardian ja The Washington Post.
Lue lisää: