Raportti, jossa sanomalehti kertoi perustuu asiakirjoihin vuotanut NSA: n entinen urakoitsijan Edward Snowden, tulee keskellä jatkuvaa kiistaa vakoilujärjestöä ohjelma kerätä puhelutiedot Internet viestinnän yksityisten kansalaisten.
Mietinnössään torstaina Washington Post sanoi, että NSA on yrittää kehittää niin sanottu "kvantti tietokone", joita voitaisiin käyttää murtaa salauksen koodit viitta arkaluonteisia tietoja.
Tällaisen tietokoneen, joka pystyisi suorittamaan useita laskutoimituksia kerralla sijasta yhtenä virtana, voi kestää vuosia kehittää, sanomalehti sanoi. Sen lisäksi, että pystyy murtamaan kaavut tarkoitus suojata yksityisiä tietoja, kuten tietokone olisi vaikutuksia sellaisilla aloilla kuten lääketieteessä, sanomalehti kertoi.
Tutkimus on osa 79.700.000 dollaria tutkimus-ohjelma nimeltään "Penetrating Hard kohteisiin", sanomalehti sanoi. Muut, valtiosta tutkijat yrittävät myös kehittää kvanttitietokoneista, ja se ei ole selvää, onko NSA ohjelma laahaa yksityisiä toimia tai on edessään.
Snowden, Venäjällä asuvien kanssa väliaikaisen turvapaikan, viime vuonna vuotanut asiakirjoja hän keräsi työskennellessään NSA. Yhdysvallat on syyttäen häntä vakoilusta, ja lisää maksuja voisi seurata.
Hänen paljastukset ovat herättäneet keskustelua siitä, miten paljon pelivaraa antaa Yhdysvaltain hallitus tiedonhankinnassa suojelemaan amerikkalaisia ​​terrorismilta, ja ovat saaneet lukuisia oikeusjuttuja.
Viime viikolla liittovaltion tuomari päätti, että NSA: n kokoelma puhelun kirjaa on laillista, kun taas toinen tuomari aiemmin joulukuussa kyseenalaisti ohjelman perustuslainmukaisuuden. Kysymys on nyt siirtyvät todennäköisemmin ennen Yhdysvaltain korkein oikeus.
Torstaina toimituskunta New York Times sanoi, että Yhdysvaltain hallitus olisi myönnettävä Snowden armahdusta tai peruste tinkiä, koska julkista arvoa paljastuksia yli National Security Agency valtava vakoiluohjelmat.
New York Times ja Guardian sanomalehti kutsui torstaina Yhdysvaltain leaker Edward Snowden myönnetään armahdusta hänen paljastuksia Yhdysvaltain hallituksen vakoilusta.
Kaksi päivälehdet erillisissä pääkirjoitukset tervehdittiin karannut tietokone asiantuntija, joka on pyytänyt turvapaikkaa Venäjältä jälkeen vuotaa kasoittain tietoa salamyhkäistä Yhdysvaltain National Security Agency ja tietojen keruuseen tekniikoita.
"Hän voi olla syyllistynyt rikokseen tehdä niin, mutta hän on tehnyt maansa suuren palveluksen," Times kirjoitti.
"On aika Yhdysvalloissa tarjota herra Snowden peruste tinkiä tai jonkinlainen armahdusta."
Britannian Guardian-lehden puolestaan ​​kehotti Washington ", jotta herra Snowden palata Yhdysvaltain arvokkaasti", jossa hänen paljastuksia paljastaen laajuus Washington elektronisten salakuuntelua kotona ja ulkomailla teko "moraalista rohkeutta."
Times kehotti Yhdysvaltain hallitusta tarjoamaan Snowden paljon, että "antaisi hänelle mahdollisuuden palata kotiin (ja) kasvot ainakin vähenee merkittävästi rangaistus."
Kansallinen turvallisuusneuvosto, presidentti Barack Obaman talon foorumi Valkoisessa talossa kansallisen ulko-ja turvallisuuspolitiikka, torstaina kieltäytyi kommentoimasta, viitaten AFP edelliseen White House lausuntoja.
Obama on sanonut tyytyväinen keskustelua NSA: n roolia hän painaa mahdollisia muutoksia sen laajat valtuudet, mutta on kieltäytynyt keskustelemaan mahdollisuudesta armahdusta tai presidentin armahduksen Snowden.
 Joulukuun puolivälissä, Valkoinen talo uudisti kysyntä karannut leaker palata kotiin odottamaan oikeudenkäyntiä.
"Meidän kantamme ei ole muuttunut siitä asiasta ollenkaan", Valkoisen talon tiedottaja Jay Carney sanoi.
"Mr Snowden syytetään vuotaa luottamuksellisina ja hänellä on edessään törkeästä maksuja täällä Yhdysvalloissa."
Venäjän Ääni, Reuters, AFP