Tärkein syy tähän on jatkuva eroosio asesulkujärjestelmän, asiantuntijat sanovat.Ydinsulkusopimuksen on jatkuvasti Hakattu kuin "epäreilu", mutta se on itse asiassa yksinomainen geopoliittinen ympäristö ja sen aiheuttama ydinaseiden vastuulla kourallinen valtioita, jotka ovat pitäneet ihmiskunnan pois yhteensä wipeout.
Teoria vastavuoroisesti pelotteena ollut siellä koko ajan. Pitkä kahden vuosikymmenen jälkeen-pommi keksittiin, valtuuksia, jotka olivat sen heidän arsenaalia ajatellut sitä reilu peli, ase voit itse käyttää konfliktin sijasta pelotteena.
Kuuban Missile Crisis tuli herättelemään. Se toi kotiin vaara ydinaseiden ja johti ydinsulkujärjestelmään kuin sikisi ns "ydinasekerhoon", johon kuului Neuvostoliiton, Yhdysvaltain, Britannian, Ranskan ja Kiinan. Ydinsulkusopimuksen mukaiset, ainoat maat, jotka tehdään ja lähti ydinpommin ennen 01 tammikuu 1967 myönnettiin asema ydinvoimaa. Washington, Lontoo ja Moskova olivat ensimmäiset allekirjoittaa sopimuksen vuonna 1968, Paris ja Pekingin sitoutumaan niihin vuotta myöhemmin.Mutta kaikki allekirjoittajien noudattaneet sääntöjä.
Ne ajat ovat ohi. NPT tarkastukset ovat niin löysä ja uusia ydinasevaltoja niin paljon, ei ole laskemalla niitä enää. Intia, Pakistan, Israel ja Pohjois-Korea eivät ole koskaan edes hakeneet "ydinasekerhoon" jäsenyys. Päinvastoin, he loivat oman varjo joukkue ilman sääntöjä. Virallinen klubi kaikkine ydinaseita aiheuttaa vähemmän uhka ihmiskunnalle kuin tämä nippu neophytes. Volatiliteetti on levinnyt, vaikka Etelä-Aasiassa pelaa erillinen rooli.
"Jotkut Etelä-Aasian maissa on täysi arsenaali ydinaseita", sanoo Pjotr ​​Topychkanov , vanhempi tutkija International Security Center, Institute of maailmantalouden ja kansainvälisten suhteiden Venäjän tiedeakatemia. "Heillä on tarpeeksi ydinkärkiä ja ajoneuvoja. Heillä on vain yksi yhtä Lähi-idässä, joka on Israel. Iran ei ole ydinaseita vielä."
"Sama koskee Pohjois-Korea, joka on ase-luokan halkeamiskelpoisten ydinmateriaalien. He ovat rakentaneet ja testattu räjähteitä, mutta se on silti pitkä matka täysimittainen ydinaseita heille."
"Maat, jotka todella aiheuttavat huolta ovat Intia, Pakistan ja Kiina. Kiina ja Pakistan ovat pitkäaikainen kumppaneita, mukaan lukien ydinvoima asialistalla. Intian rajojen Kiinaa ja Pakistania ja on varmasti tietoinen tästä kumppanuudesta. Sen ei tarvitse uskoa myöskään. Were konflikti kipinä pois, se olisi kolmenvälistä ja ovat paitsi Intia ja Pakistan, mutta Intia, Pakistan ja Kiina. "
Noin 30-40 maita ovat matkalla kohti ydinvoiman asemaa. Monet heistä ovat tuumaa pois, kuten Saksa, Japani ja Kanada, jotka olisivat voineet-pommi kauan sitten - mutta ei yksinkertaisesti halua. Sunni Saudi-Arabia on vihjannut se tekee pommi hetki shia Iranin munii käsiinsä yhden.
Periaate hallitsematon ydinaseiden leviämisen laadittiin jo vuonna 1965, kun Pakistanin ulkomainen johtaja Zulfikar Ali Bhutto sanoi: "On Christian pommi, juutalainen pommi ja nyt jopa Hindu pommi. On korkea aika saimme muslimi pommi."
Ydinterrorismia on vielä toinen ongelma. Terroristit eivät voi tehdä ydinpommin. Mutta he eivät tiedä, miten pit maihin ja lopulta provosoida niitä riittämätön vastaus. Ei ole puuttunut of lyhytnäköistä poliitikot, jotka voivat ottaa sen viimeinen vaihe, esimerkiksi republikaanien senaattori Steve ostaja, joka tönäisi hallitus 9/11 jälkeen ydinaseilla Tora Bora luolia, lähettämisen sijaan työryhmän Afganistaniin.
Siinä mielessä uhka täysimittaisen ydinsodan on muuttunut uhan paikallisen ydinsodan tai jopa merkkijono niitä. Sinun ei pitäisi tuudittaa heidän näennäisestä paikkakunnalla kuitenkin, koska tarkka ydiniskulla tuntuvat maailmanlaajuisesti, sanoo PIR-keskus Internet Project Director Andrei Baklitsky .
"Ydinsodan tulee olla dramaattisia seurauksia meille kaikille, koska ydinaseet ovat joukkotuhoaseita. Ne eivät ole valikoivia. Ydinaseilla Lähi-idässä olisi kaikkein traagisin, ensinnäkin, koska se on valtava öljykenttiä, ja polttamalla öljyä kenttä on pahassa pulassa. Toiseksi tahansa lakko Lähi-idän huimasti öljyn hinnat ovat eri puolilla maailmaa ja syöstä maailmantalouden takaisin vielä pahempi talouskriisi ennen.
 Käytön seuraukset-pommi Intian ja Pakistanin konflikti olisi yhtä vakava näille tiheimmin asutuista maista, ajo miljoonien pakolaisten ulos kodeistaan ​​ja kääntämällä maatalous laskeutuu osaksi karu jätteet. "
Valitettavasti maailma on koti monille paradokseja. Laskusta huolimatta määriä ydinaseita maailmanlaajuisesti, romahtaminen kaksinapaisen maailman on tehnyt riskiä ihmisen Apocalypse käsin kosketeltava.