Sivut

perjantai 7. maaliskuuta 2014


"Viisumikiellot, varojen jäädyttäminen on seuraava": Europe ilmoitti kolmivaiheinen pakotteita Venäjää vastaan

Julkaistu aika: 06 maaliskuu 2014 17:30
Muokattu aika: 06 maaliskuu 2014 19:25
AFP Photo / Dominique Faget
AFP Photo / Dominique Faget
EU: n johtajat ovat uhanneet Venäjän seuraamuksia, joihin voi sisältyä viisumikiellot, varojen jäädyttämisen ja erilaisia ​​taloudellisia rajoituksia, ellei se käy suoria neuvotteluja vallankaappaus varustetut Ukrainan hallitus.
Ensimmäisenä askeleena EU on keskeyttänyt G8-huippukokouksen valmistelut ja viisumivapauden Venäjän kanssa.
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy, torstaina varoitti, että jos Moskova ei hallita de-tilanteen kärjistymiseen Ukrainassa, se "vakavasti suhteita EU: n ja Venäjän välillä."
"Jos ei ole jännityksen laukaisemiseksi, EU päättää lisätoimenpiteitä, kuten viisumirajoitukset, varojen jäädyttäminen ja peruuttaminen EU-Venäjä-huippukokouksessa", Rompuy sanoi lehdistötilaisuudessa lainaama Interfax.
Britannian pääministeri David Cameron uhkasi, että varojen jäädyttäminen ja määrittelemätön matkustuskiellot voitaisiin määrätä Venäjä "melko nopeasti", ellei edistystä vuoropuhelua Ukrainan kanssa.
Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi, että uusia taloudellisia Venäjän vastaisia ​​ovat myös mahdollisia.
Ranskan presidentti Francois Hollande puhuu aikana lehdistötilaisuudessa 6. maaliskuuta 2014 Brysselissä.  (AFP Photo / Alain Jocard)
Ranskan presidentti Francois Hollande puhuu aikana lehdistötilaisuudessa 6. maaliskuuta 2014 Brysselissä. (AFP Photo / Alain Jocard)

Mukaan Cameron, niille olisi askel-kolme seuraamukset ja voisi tehdä "kauaskantoisia seurauksia, kuten monilla talouden aloilla."
Puolan pääministeri Donald Tusk sanoi, ettei ollut "mitään innostusta" Euroopassa pakotteita Venäjää, mutta siirto oli "väistämätön".
Saksan liittokansleri Angela Merkel myös puhallettu kansanäänestyksen liittymisestä Venäjän federaatio ilmoitti Krimin parlamentissa torstaina, kun "sääntöjenvastaiseksi ja Ukrainan perustuslaki."
Seuraavat hätäkokouksen Euroopan johtajien Brysselissä, Merkel sanoi, että he "tuomitsevat rikkoo Ukrainan itsemääräämisoikeutta osalta Krim," ja "harkita sen alueellista koskemattomuutta on tärkeää."
EU: n johtajat kehottivat välitöntä vetäytymistä, mitä he uskovat ovat Venäjän joukot estävät sotilaskohteita Krimillä. Kaikki joukot eivät kuulu Ukrainan asevoimien tulee laskemaan aseensa, Merkel sanoi.
Ukraina pitäisi myös saada ensimmäinen osa EU: n taloudellista apua nopeasti, Saksan liittokansleri uskoo. EU aikoo lähettää 610 miljoonaan euroon Kiovaan lähitulevaisuudessa, joka myöhemmin seuraa tukipaketin 1 miljardi euroa.
Nopea allekirjoittaminen poliittinen osuus EU: n assosiaatiosopimus Ukrainan kanssa on myös ensisijainen tehtävä Euroopan johtajat, mukaan Merkel. Kauppaan liittyvät osa käsitellään tarkemmin ottaen huomioon läheiset taloudelliset siteet Kiovan ja Moskovan, hän sanoi.
Britannian pääministeri David Cameron (L) puhuu Saksan liittokansleri Angela Merkel, koska ne tapasivat ennen Euroopan johtajien hätäkokous Ukrainasta ja Brysselissä 6. maaliskuuta 2014.  (AFP Photo / Yves Herman)
Britannian pääministeri David Cameron (L) puhuu Saksan liittokansleri Angela Merkel, koska ne tapasivat ennen Euroopan johtajien hätäkokous Ukrainasta ja Brysselissä 6. maaliskuuta 2014. (AFP Photo / Yves Herman)

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama torstaina myös puhui Ukrainan tilannetta, jossa alkaa "väliset suorat neuvottelut Venäjän ja Ukrainan kanssa osallistumisen kansainvälisen yhteisön" Itar-Tass raportoi.
Puhuminen Valkoisessa talossa, Obama sanoi ratkaisu kriisiin olisi "otettava huomioon Venäjän edut" , mutta vaarin suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta Ukrainan. Ehdotettu kansanäänestys Krimillä liittymään Venäjän rikkoisi kansainvälistä oikeutta, hän lisäsi.
Aiemmin torstaina Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Aleksandr Lukashevich sanoi , että Moskova reagoivat kaikkia pyrkimyksiä vaikeuttaa prosessi saada viisumeja Venäjän kansalaisille, jotka matkustavat Euroopan maihin.
"Pitäisikö konsuliedustustot jonkin EU-maiden siirtyä kohti tiettyjä kiristyminen viisumihakemuksen oikeudenkäynnissä, me heti reagoida tähän", hän sanoi.
Hän lisäsi, että Venäjä oli " yllättynyt "EU: n päätöstä jäädyttää neuvottelut viisumivapautta Venäjän kanssa.
"On tietenkin politisoitunut, hajottavista ja perätön lähestymistapaa, joka menee vastoin nykyisiä sopimuksia Venäjän ja EU: n yksinkertaistamista edelleen sääntöjen keskinäisen kansalaisten matkat,"Lukashevich painotti.
Venäjän presidentti Vladimir Putin kehotti maailman johtajia harkitsemaan "seurauksia" pakotteita Venäjää vastaan ​​tiistaina. "Uskon, että nykymaailmassa, jossa kaikki liittyy kaikkeen ja riippuvaisia ​​toisistaan, on mahdollista aiheuttaa vahinkoa toiseen maahan, mutta tämä on keskinäistä vaurioita ja on syytä pitää tämä mielessä, " Putin sanoi.

Samaan aikaan, Krimin pääministeri Sergei Aksyonov, sanoi olevansa ymmällään uhkia pakotteiden tulossa lännestä osalta tilanne Krimillä.
"Asumme täällä, voimme valita tulevaisuutemme omilla - Mistä lähtien on ollut rangaistavaa sanktioita? Mikä se on, poliittinen vaino? Lvov, militäärirustinki takavarikoitiin, syyttäjät ja poliisi heitettiin ulos ja alueviranomaiset olivat itsenäiseksi julistautuneen - eikä kukaan määrännyt mitään sanktiota " Aksyonov kertoi toimittajille median konferenssissa.
Sergey Aksyonov puheenjohtaja Krimin ministerineuvosto lähellä Krimin parlamentin 28. helmikuuta 2014.  (RIA Novosti / Andrey Stenin)
Sergey Aksyonov puheenjohtaja Krimin ministerineuvosto lähellä Krimin parlamentin 28. helmikuuta 2014. (RIA Novosti / Andrey Stenin)

"Heti kun venäläiset ensimmäistä kertaa keskittyi puolustavat etuja - eikä vain venäläisiä, ukrainalaisia ​​elää täällä myös, jokainen sai levoton ja alkoi puhua seuraamuksia. Älä neuvomme Amerikassa tai Saksa miten käsitellä itsehallintoalueilta ja kertoa ihmisille, mitä tehdä? Tämä on omissa nimissään, koska on oikeus Crimeans itsemääräämiseen, " Aksyonov painotti.
Krimin viranomaiset ovat tuominneet itsenäiseksi julistautuneen valtion Kiovassa ja julisti, että kaikki Ukrainan lainvalvontaviranomaisten ja armeijan käyttöön niemimaalla on otettava tilauksia niistä.Krimin viranomaiset ovat pyytäneet Venäjää antamaan apua, jotta rauha ja järjestys alueelle.
Crimeans alkoi protestoivat jälkeen uusi Kiovan viranomaiset ottivat lain poistamisesta käyttää muita kieliä virallisiin tarkoituksiin Ukrainassa. Yli puolet Krimin väestöstä on venäläisiä ja käyttää vain tätä kieltä viestinnässä.
Monet yksiköt kansalliset asevoimat ovat alkaneet liittyä kanssa pro-Venäjän Krimin hallituksen ja paikalliset asukkaat järjestivät itsepuolustuksemme oikeistolainen radikaaleja. Äskettäin komentaja Ukrainan laivaston ja useimmat sotilaallisen asemissa niemimaalla otti uuden valoja.
Alle Venäjän ja Ukrainan Partition perustamissopimuksen määritettäessä kohtalo sotilastukikohtien ja alusten Krimillä - allekirjoitettiin vuonna 1997 ja pidentynyt 2010 - Venäjä saa olla enintään 25000 joukkoja , 24 tykistöjärjestelmien (joiden kaliiperi on pienempi kuin 100 mm), 132 panssaroituja ajoneuvoja, ja 22 sotilaskoneita, niemimaalla alueella. Venäjän Mustanmeren laivaston on lupa jäädä Krimin vuoteen 2042 asti. Moskova vuosittain kirjoittaa pois +97.750.000dollari Kiovan velkaa oikeus käyttää Ukrainan vesillä ja radiotaajuuksia, ja kompensoida Mustanmeren laivaston ympäristövaikutuksia.
Osallistujat ralli Krimin Yevpatoria ilmaista tukensa Venäjälle 5. maaliskuuta 2014.  (RIA Novosti / Andrey Stenin)
Osallistujat ralli Krimin Yevpatoria ilmaista tukensa Venäjälle 5. maaliskuuta 2014. (RIA Novosti / Andrey Stenin)

Ei kommentteja: