Sivut

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Probe: Oliko CIA vakoilla Yhdysvaltain senaatissa?

McClatchy Washington Bureau 04 maaliskuu 2014 
 - CIA ylitarkastajan kanslia on pyytänyt oikeusministeriön tutkimaan väitteet väärinkäytöksistä on vakoilujärjestöä yhteydessä vielä-to-be julkaissut senaatin Intelligence komitean raportin CIA: n salaisiin vankiloihin ja kuulustelut ohjelma, McClatchy on oppinut.
Rikollinen asian voi liittyä mitä useat osaavat ihmiset sanoivat oli CIA seuranta tietokoneiden käyttämä senaatin avustajansa valmistelemaan tutkimuksen. Seuranta voi rikkoneet välisen komitean ja toimisto.
Kehitys merkitsee ennennäkemättömän jakautuminen välisissä suhteissa CIA ja sen kongressin valvojina keskellä satunnaisia ​​suljettujen ovien kiista 6300-sivuisen raportin viraston käyttöön waterboarding ja ankara kuulustelutekniikoita epäiltyjä terroristeja salaisia ​​ulkomailla vankiloissa. Raportissa sanotaan olevan polttava syyte ohjelman. CIA on kiistänyt joitakin raportteja havainnoista.
Valkoisen talon virkamiehet ovat tiiviisti seurata katkera taistelu, McClatchy tutkimuksessa todettiin. Mutta ne eivät ole suoraan puuttunut, ehkä koska he ovat sotkeutuneet oman vihanpito valiokunnan kanssa, vastustavat antautumista huippusalaisia ​​asiakirjoja, jotka CIA vakuutti kuuluivat viranomaisen salassapito ja lähetetään Valkoiseen taloon.
McClatchy havainnot perustuvat tiedot löytyvät virallisiin asiakirjoihin ja tarjoaa ihmisille tietoa riidan jota käydään seitsemännen kerroksen johtotason CIA: n päämajassa Langley, Va, ja valiokunnan korkean turvallisuuden työtiloja Capitol Hill.
Ihmisiä, jotka puhui McClatchy pyysi ei yksilöidä, koska vihanpito liittyy erittäin luokitellut asiat ja kuljettaa valtavia seurauksia kongressin valvonnasta toimeenpanovallan.
CIA ja komitea kieltäytyi kommentoimasta.
Caitlin Hayden, tiedottaja kansallisen turvallisuusneuvoston laski keskustelemaan asiasta ja viittasi kysymyksiä CIA ja oikeusministeriö.
Vuonna Kysymys on nyt siitä jokin osa valiokunnan mietinnön, joka kesti noin neljä vuotta säveltää ja maksaa $ 40 miljoonaa ei koskaan näe päivänvaloa.
Raportissa eritellään, miten CIA harhaan Bushin hallinto ja kongressi siitä käytöstä kuulustelutekniikoita että monet asiantuntijat pitävät kidutusta mukaan julkisia lausuntoja valiokunnan jäsenille. Se osoittaa myös, jäsenet ovat sanoneet, miten tekniikat eivät toimittaneet älykkyyttä, joka johti CIA piilopaikkaan Pakistanissa, jossa Osama bin Laden kuoli 2011 ratsian Navy SEAL.
Komitea päätti aiemmin tänä vuonna, että CIA seurataan tietokoneet - mahdollisissa rikkoo sopimusta vastaan ​​näin - että virasto oli tarjonnut Tiedustelukomitea henkilöstön turvallisen huoneen CIA päämajassa että virasto vaati he käyttävät tarkistaa miljoonia sivuja huippusalainen raportteja, kaapelit ja muut asiakirjat, mukaan ihmiset tuntevat.
Senaattori Ron Wyden, D-Oregon, paneelin jäsen, ilmeisesti viittasi seurantaan, kun hän pyysi CIA: n johtaja John Brennan klo 29 tammikuu kuulemisessa, jos säännöksiä liittovaltion Computer petosten ja väärinkäytösten Act "sovelletaan CIA? Mielestäni on vastata kyllä ​​tai ei. "
Brennan vastasi, että hänen olisi palattava Wyden jälkeen tutkii "mitä laissa edellyttää juuri ja se on soveltuvuus CIA: n viranomaisille."
Laki tekee rikollinen teko, että joku tarkoituksella käyttää tietokonetta ilman lupaa tai mennä pidemmälle kuin niiden sallitaan pääsy.
Ihmiset tuntevat ongelman sanoi, että se ei ollut selvää, oliko seuranta rikkonut lakia tai hallinnollisiin määräyksiin.
Senaattori Mark Udall, D-Colo., Joka on johtanut vaatii CIA jotta selonteon julkistamisen, myös näyttivät viittaavan seuranta kirjeessä hän lähetti tiistaina presidentti Barack Obama.
"Kuten tiedätte, CIA on äskettäin ennennäkemättömän kanteen valiokunnan suhteessa sisäisiin CIA tarkastelu ja pidän näitä toimenpiteitä olevan uskomattoman huolestuttavaa, että valiokunnan valvontatehtävässä ja demokratiaamme", Udall kirjoitti. "On tärkeää, että valiokunta voi tehdä sen valvonnasta työtä - vastaa meidän perusperiaatteena vallanjaon - ilman CIA poseeraa esteitä tai esteitä kuin se on tänään."
Udall myös kehotti Obama riisua CIA valvoa kuinka paljon senaatin raportin olisi julkistettava.Raportissa on edelleen luokitellut lähes 15 kuukauden kuluttua hyväksymä raati asiakirja ja luovuttivat sen viraston ennakkotutkinnassa.
"Uskon, että luokituksen alentamista komitean Tutkimus on ensiarvoisen tärkeää ja että päätökset siitä, mitä pitäisi tai luokitusta ei voida poistaa tästä asiasta ei pitäisi siirtää CIA, mutta käsittelee suoraan White House", Udall kirjoitti.
Udall on johtanut kourallinen lainsäätäjät painamalla vapauttamaan kertomuksen päätelmät, jotka komitean jäsenet ovat julkisesti sanonut osoittavat, että CIA harhaan Bushin hallinto ja kongressi noin älykkyyttä saatu vedellä-lennolle ja muut kuulustelutekniikoita. Tiistaina, Hayden sanoi "Jonkin aikaa, Valkoinen talo on tehnyt selväksi Senaatin Select komitean Intelligence että tulosten yhteenveto ja johtopäätökset lopullisen ... kertomus olisi kumottava, ja tarvittaessa asianmukaiset redaktiot tarpeen suojella kansallisen turvallisuuden. "
Konflikti valiokunnan tutkimusten lisäsi viime vuoden lopulla, kun komitea havaitsi, että CIA: n sisäinen tarkastelu, jolla varmistetaan, että joissakin valiokuntien havaintoja oli pidätetty senaatin tutkijoita.
Kirjeessään Obama, Udall sanoi sisäinen raportti ei vain vahvistavat näkökohtia valiokunnan tutkimusten, mutta "tunnustaa merkittäviä virheitä ja virheitä aikana tehtyjä CIA-ohjelman."
"On tärkeää, että ymmärrämme, miten ja miksi sisältö CIA: n sisäisen arvioinnin ristiriidassa CIA: n virallinen 27 kesäkuu 2013, vastaus komitea", hän lisäsi.
Virasto on vähätelty merkitys asiakirjan Se luonnehti kokoelma yhteenvetoja luottamuksellisten asiakirjojen sijaan raportille.
KORJAUS: aiempi versio tämän tarinan sisälsi virheellisen ajankohdan kuulemistilaisuuden, jossa senaattori Wyden pyysi CIA: n johtaja Brennan onko liittovaltion tietorikoksia lakia sovelletaan CIA.
Sähköposti: jlanday@mcclatchydc.com, mtaylor@mcclatchydc.com, awatkins@mcclatchydc.com, Twitter: @ jonathanlanday, @ marisaataylor, @ alimariewatkins

Read more here: http://www.mcclatchydc.com/2014/03/04/220161/cia-monitoring-of-senate-computers.html#storylink=cpy

Ei kommentteja: