Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Ukraina aselepo epäonnistuu, mellakoijia uudistaa loukkaavaa Kiovassa, kuolleiden määrä nousee 35

Julkaistu aika: 20 helmikuu 2014 07:43 
Muokattu aika: 20 helmikuu 2014 11:12


Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014. (Reuters / David Mdzinarishvili)
Lataa video (4.54 MB)
Taistelu Kiovan Itsenäisyyden aukio on reignited kuin mellakoijia ristiriidassa turvallisuusjoukkojen keskellä sniper tulipalo. Kuolonuhrien on noussut 35, Ukrainan terveysministeriön vahvistanut.
Seuraa RT: n live-päivityksiä
Se on myös ilmoittanut, että 505 ihmistä on loukkaantunut myllerryksessä, noin 300 niistä sairaalaan.
Mellakoijia ovat saavuttaneet Rada rakennus (maan parlamentissa), kun taas poliisi on työnnetään takaisin Mariinski lähellä. Hätäevakuoinnista on julistettu ja parlamentin jäsenten ja työntekijöiden lähtevät rakennuksen.
Mielenosoittajat heittivät kiviä ja Molotovin cocktaileja poliisille torstaina aamulla Väkivaltaisuudet puhkesivat jälleen huolimatta surun päivä, joka oli ilmoitettu merkki kunnioituksesta 35 ihmistä, jotka ovat kuolleet levottomuuksia. Ambulanssit on lähetetty Maidan ja videomateriaalia näyttää useita ihmisiä kuljettaa pois paareilla. Poliisi heittää kyynelkaasua kranaatteja mielenosoittajia, mukaan Unian uutistoimisto.
Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014.  (Reuters / Vasily Fedosenko)
Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014. (Reuters / Vasily Fedosenko)

Mielenosoittajat työnsi turvallisuusjoukot pois Itsenäisyyden aukio ja takavarikoivat Oktjabrski Palace - suuri konserttisali Ukrainan pääkaupunki - ja Hotelli Ukraina. Tulitus voi kuulla koko Ukrainan pääkaupunki.
Lisäksi kymmenkunta poliisia on tiettävästi saatu kiinni mielenosoittajien Itsenäisyyden aukiolla.


Sisäministeriön Ukrainan sanoi, että ainakin 23 poliisia haavoittui by sniper tulen Itsenäisyyden aukiolla. Mielenosoittajat ovat "avoimesti käyttäen tuliaseiden vastaan ​​Berkut [Special Forces]", kirjoitti sisäministeriön selvitys.
"Loukkaantunut saavat tällä hetkellä ensiapuun", sanoi sisäministeriön.
Poliisin mukaan ampuja tulipalo sai alkunsa katolta Kiovan konservatoriossa ja kohdennettuja virkamiehet. Ukrainan oppositio väittää, että mielenosoittajat olivat myös kiinni ammuskelua.
Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014.  (Reuters / Vasily Fedosenko)
Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014. (Reuters / Vasily Fedosenko)

"Mielestäni oppositio on ylittänyt rajan. Mielestäni politiikka neuvottelujen on käyttänyt itse ", sanoi varajohtaja Alueiden puolue, Oleg Tsarev, eduskunnassa. Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin tapasi oppositiojohtajia keskiviikkoiltana jossa väliaikainen aselepo sovittiin surra uhreja massa levottomuuksia. Kovan linjan oppositioryhmästä oikeassa sektorissa hylkäsi aselevon ja kehotti sen seuraajat jatkaa loukkaavaa. Vastauksena jatkuvan väkivallan Ukrainassa, kansainvälinen yhteisö on uhannut seuraamuksia, jos molemmat osapuolet eivät palaa neuvottelupöytään.


Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014 (Reuters / Vasily Fedosenko)
Independence Square Kiovassa 20 helmikuu 2014 (Reuters / Vasily Fedosenko)

Ulkoministerit Puolasta, Ranskasta ja Saksasta oli määrä tavata Janukovitshin ja opposition johtajia torstaina, mutta jätti kaupungin yllättäen turvallisuussyistä.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vastusti väkivaltaa Kiovassa keskiviikkoiltana, varoitus"seurauksia." 

"Me seuraamme hyvin tarkkaan tilannetta, tunnustaa, että yhdessä meidän eurooppalaisten kumppanien ja kansainvälisen yhteisön tulee olemaan seurauksia, jos ihmiset askel yli linjan ",
 Obama sanoi.

Ei kommentteja: