Sivut

maanantai 3. maaliskuuta 2014

China: the cause of Xinjiang separatism is rooted overseas - expert - News - World - The Voice of Russia: News, Breaking news, Politics, Economics, Business, Russia, International current events, Expert opinion, podcasts, Video

Kiina: syy Xinjiangin separatismia on juurtunut ulkomailla - asiantuntija - News - World - Venäjän Ääni: News, Breaking News, politiikka, talous, liiketoiminta, Venäjä, International ajankohtaisista tapahtumista, As03 maaliskuu 2014, 19:06

Kiina: syy Xinjiangin separatismia on juurtunut ulkomailla - asiantuntija

Kiina: syy Xinjiangin separatismia on juurtunut ulkomailla - asiantuntija

Kiinan ja koko maailma on järkyttynyt tappava veitsi verilöylyn alkunsa Etelä-Kiinassa. Lauantai-iltana, ryhmä veitsen heiluttavan terroristit puukotettiin kuoliaaksi 29 ihmistä ja haavoittui 130 toiset rautatieasema Kunming, pääkaupunki Yunnanin maakunnassa.

YK: n turvallisuusneuvosto on tuominnut jyrkästi Kunming hyökkäyksen ja vaati, että vastuussa olevat rangaistaan ​​sen ensimmäinen tällainen julkilausuma Kiinassa.
Peking-pohjainen Global Times on kutsunut lauantain verilöyly "Kiinan 9/11". Tutkijoilta paikalle ovat löytäneet todisteita siitä, että separatistit alkaen Xinjiang-uiguurien voisi olla kyse.
Ainakin kymmenen hyökkääjät aseinaan pitkät veitset ja kirveet ja yllään musta naamarit ja samanlaiset vaatteet hyökkäsi ihmisiä umpimähkäisesti on tungosta asemalla.
Poliisi ammuttu neljä hyökkääjiä. Yksi oli kiinni elävänä. Oli kaksi naista joukossa terrorismilta alle 30.
Xinjiang separatismia on päänvaivaa Kiinan ja uhkaavan turvallisuuttaan, sanoi Jakov Berger, tutkijana Institute of Kaukoidän Venäjän tiedeakatemian.
"Xinjiang separatismia on juurtunut ulkomailla. Viime vuosina näki useita suuria terrori-iskuja, mukaan lukien Xinjiangin ja muiden uiguurien hallitsema alueilla. He kaikki tapahtui taustaa vasten monimutkainen etnisten suhteiden että terroristit ovat nopeita hyödyntää. Kunming on keskellä Yunnanin maakunnassa, joka on koti monille etnisiä yhteisöjä. Jälkimmäinen seikka olisi voinut myös väliä. Useimmat terroriteot ovat havainnollinen ja pyrkii polttoaineen etnisiin jännitteisiin ", Berger sanoi.
Jotkut analyytikot uskovat, että Kunming kuin kohtaus hyökkäys voisi olla viesti Pekingiin, että uiguurien separatismia on ramified maanalainen verkosto kattaa koko Kiinan. Toiset, varovaisempi arvioissaan, väittävät, että separatistit luultavasti vain haluavat kaikkien ajatella, että ne ovat kaikkialla.
"Olen samaa mieltä, että separatistit ovat valmiita osoittamaan kykyään toimia sekä Xinjiangin ja muilla alueilla Kiinassa. Eilinen verilöyly olisi pidettävä sellaista itsensä esittelyä. Silti, en yliarvioivat potentiaalia. Kiinan johto ei kursailla heidän kanssaan jälkeen käväisy niin, mutta kostavat kanssa ankarimmat ja päättäväisiä toimenpiteitä, ei väliä mitä ns Western taistelijat Kiinan ihmisoikeuksiin sanoa, "Mihail Khodarenok, päätoimittaja -päällikkö Military-Industrial Messenger sanomalehti, kertoi Venäjän Ääni.
Kiinan johto ei pitäisi neuvotella Xinjiangin separatistien, vain tiukat toimenpiteet lainsäädäntöä on sovellettava, Venäjän Institute for Strategic Studies asiantuntija Azhdar Kurtov sanoi. Varsinkin kun ne ovat voimakkaasti integroitu "Itä-Turkestanin Islamic Movement", kun taas liikkeen johtajat asuvat ulkomailla. Asiantuntija ei sulje pois mahdollisuutta, että jotkin ulkoiset voimat ovat mukana Kunming verilöylyn.
"Kiina on geopoliittinen kilpailijoita. Ne aiheuttavat vakavia haasteita sen sisäistä vakautta, mikä yrittää heikentää heidän kilpailijansa. Siksi Xinjiangin separatistien luottaa laajaan kansainväliseen terrorismin verkkoon. Se on oma ulkomaiset tytäryhtiöt. Sen johtajat ovat hyvin usein löytyy kehittyneissä länsimaissa, Länsi tiedotusvälineet heille foorumin, propagandaa. Pohjimmiltaan se on hiljaista tukea separatismia Kiinassa. Tämä on tekemiset maissa, jotka taistelevat terrorismia sana, mutta ei teoissa. "
Seuraavat tuhoisa terrori-isku Kunming asemalla, Venäjän presidentti Vladimir Putin on tukenut Kiinan kansalle. Vuonna sähkeen surunvalittelut hän antoi sanat myötätuntoa ja tukea perheille ja ystäville uhrien ja toivoi pikaista paranemista loukkaantunut. Venäjän johtaja kutsutaan terrori-iskun "katalan rikoksen" ja ilmaisi halukkuutensa jatkaa yhteistyötä Kiinan kanssa terrorismin torjunnassa kaikin mahdollisin tavoin.
Kiina , terrori-isku , Xinjiangin uiguurien alueella , separatismia , murhat , Maailmaiantuntijamielipide, podcasteja, video

Ei kommentteja: