Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

20. helmikuuta, 11:13

Poliisit kuuluvat sniper hyökkäyksen Kiovassa, yli 20 loukkaantui

Ukrainan hallituksen vastaisia ​​mielenosoittajia pääkaupungin Itsenäisyyden aukio on "avoimesti käytetty ampuma" vastaan ​​Berkut poliisivoimien Kiovassa, haavoittaen yli 20 virkamiehet.Tämä on mukaan maan sisäministeriö, joka sanoo poliisit ovat joutuneet sniper tulipalo.

"Yli 20 lainvalvojien on loukkaantunut tähän mennessä", poliisi sanoi lausunnossaan.
Yhteenottoihin mielenosoittajien ja mellakkapoliisin raportoidaan Kiovan sydämessä.Mielenosoittajat ovat luoneet verhon savun valmistautua pahoinpitelystä. Mustaa savua roju päässä kytevä renkaiden kaduilla.
Väkijoukkoja sanotaan heittää Molotovin cocktaileja ja mukulakivillä poliisin cordons, joka vastaa kumiluoteja ja kevyt kranaatteja.
Poliisin tiedottaja sanoi sniper laukauksia ammuttiin poliisin joukot konservatoriossa rakennuksessa Independence Square, joka tunnetaan myös nimellä Maidan. Jotkut todistaja raportit väittävät, nämä olivat buck-laukausta.
Kaiutin Maidan korokkeella on sittemmin ilmoittanut, että mielenosoittajat ovat aseistettu ja valmis hyökkäys.
Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorski ja hänen kahden kollegansa Ranskasta ja Saksasta, Laurent Fabius ja Frank-Walter Steinmeier, ovat saapuneet Kiovassa ennen harvinainen kokouksessa EU: n 28: n ulkoministerit, jotka keskustelevat laajeneva konflikti Ukrainassa.
Ranskan Laurent Fabius oli mainittu Ranskan BFM kanava kuin sanomalla, että hänen lopullinen tavoite oli lopettaa väkivallan.
Ministeri kutsutaan myös palauttaa "poliittista vuoropuhelua opposition ja hallituksen."
Myöhemmin torstaina EU: n ulkopolitiikan Chiefs odotetaan kokoontuvat hätäkokouksen, jossa he raportoi neuvottelujen tuloksista Kiovassa.
Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh keskiviikkona ilmoitti "aselepo" ja alku suoria neuvotteluja opposition käytyään yksityisiä keskusteluja kolmen hallituksen vastaisia ​​johtajia.
"Perustuen kokouksen tuloksista, puolin ilmoitti aselepo ja alku neuvottelujen prosessi, jonka tavoitteena on lopettaa verenvuodatus (ja) vakauttaa tilanne maassa hyödyksi rauhan," julkilausuman lähetetty presidentin verkkosivuilla sanoi neuvottelujen jälkeen, johon kuului oppositiojohtaja Vitali Klitschko.
Lausunto, annettu aattona vierailun ulkoministerit Saksassa, Puolassa ja Ranskassa, näytti osoittavan, että mellakkapoliisi, joka tiistai-iltana eteni Kiovan Itsenäisyyden aukio ei ottaisi edelleen välittömiin toimiin hajottaa leiri mielenosoittajia .
Entinen talousministeri Arseni Yatseniuk, yksi opposition johtajat, sanoi lausunnossaan verkkosivuilla hänen Batkivshchyna (Isänmaa) puolueen: "hyökkäykseen Maidan (Independence Square), joita viranomaiset oli suunnitellut tänään ei tapahdu.
"Aselepo on julistettu. Tärkeintä on suojella ihmisten elämää", hän sanoi.
Janukovitshin antoi hänen lausuntonsa tavattuaan Yatseniuk ja kaksi muuta opposition johtajia, boxer-kääntyi-poliitikko Vitaly Klitschko ja äärioikeistolaiset nationalistisia Oleh Tyahnibok.
Oppositiojohtaja Arseni Yatsenyuk totesi, että aselepo on saavutettu neuvotteluissa jonka Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin ja opposition. Päätettiin aloittaa neuvottelut vakautus mukaan Batkivshchyna lehdistöpalvelusta.
"On positiivinen uutinen, pahoinpitely ja tullaukseen Independence Square, joka on suunniteltu ennen peruuntuu. Nyt aselepo ja alussa neuvotteluprosessin ajan, jotta tilanteen vakauttamiseksi on alkanut", sanoi Yatsenyuk.
Aiemmin kerrottiin, että Janukovitshin tapasi Arseni Yatsenyuk, Vitali Klitschko ja Oleg Tyagnibok, kokouksen tarkoituksena oli rauhanomaisen ratkaisun yhteiskunnallis-Ukrainan poliittisesta kriisistä.
Mellakat ovat jatkettiin Kiovassa tiistaina päivänä kokouksen Rada, johon oppositio vaati palauttamaan parlamentaarisen-presidentin valtiomuoto ja palauttaa perustuslain 2004.
Aggressiivinen väkijoukon yritti tulla Ukrainan parlamentti, radikaalit murtautui rakennuksen keskellä Kiovan, poltettu renkaat, kivitti poliisia.
Poliisin mukaan radikaalit käytetty ampuma ensimmäistä kertaa. Seurauksena mellakoita 26 ihmistä kuoli, 10 heistä oli lainvalvontaviranomaisia. Mukaan MIA, noin 800 ihmistä loukkaantui.
Lue lisää:
Venäjän Ääni, TASS, AFP, RIA, Reuters, RT

Ei kommentteja: