Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

18 helmikuu, 19:46

Yhdysvaltain drone operaattorit eivät tiedä, keitä he tappavat

Yhdysvaltain drone operaattorit eivät tiedä, keitä he tappavat

Pakistanin ihmisoikeusjärjestöt voivat todeta, että todellisesta laajuudesta iskujen Yhdysvaltain Droonien Pakistan, Somalia, Jemen ja Afganistanissa on paljon suurempi kuin mitä viralliset raportit sanovat. Tämä tarkoittaa, että määrä näiden iskujen uhreille (ja nämä uhrit ovat yleensä siviilejä) on myös paljon suurempi kuin yleisesti uskotaan.

On odotettavissa, että hyvin pian, kuulemiset käyttöä koskevat Droonien Yhdysvaltain tiedustelupalvelu pidetään Britanniassa. Tutkinut tätä asiaa on suunniteltu Hollannissa samoin.
Nämä kuulemiset ehkä häiriintynyt jos ei ponnisteluista jäsenten alahuoneen ja Euroopan parlamentin. Kaksi viikkoa ennen aikataulun mukaista kuulemiset "alku, tärkein todistaja - Kareem Khan Pakistanin kaupungin Rawalpindi - sieppasi tunnistamattomat ihmiset.
Vuonna 2009 Kareem talossa maakunnassa Pohjois-Waziristanissa tuhoutui American ohjukset. Tämän seurauksena Kareem poika, veli ja ystävä kuoli - vaikka ei ole näyttöä siitä, että joku heistä on koskaan ollut terroristi tai ollut mitään yhteyksiä terroristeihin.
Vuonna 2010, Kareem Khan, joiden avulla ihmisoikeusjärjestöt, antoi syytteen CIA: n asukas toimisto Pakistanissa. Hän vaati korvausta 500 dollaria miljoonaa.
5. helmikuuta 2014 Kareem Khan siepattiin Rawalpindissä 20 ihmistä poliisin ja armeijan univormut. Pakistanin lakimiehet ovat varmoja, että Mr. Khanin sieppaajat olivat agentteja Pakistanin Inter-Services Intelligence - organisaatio, joka yhdistää useita Pakistanin tiedustelupalvelun ja vastavakoilu palvelut ja on aina tiivistä yhteistyötä CIA: n kanssa. On riittävästi näyttöä siitä, että se on Pakistanin Inter-Services Intelligence, joka tarjoaa CIA tietoa "terroristeja", joiden pitäisi olla tavoitteiden American drones Pakistanissa.
Onneksi, koska se tosiasia, että tämä tarina herätti iso skandaali ja ponnistelujen ansiosta eurooppalaisten kansanedustajien Kareem Khan julkaistiin lopulta. Kuitenkin monet muut pakistanilaisia, jotka on siepattu, koska niistä oli tullut todistajia heidän viaton maa-kaverit tapetaan American ohjukset, eivät olleet yhtä onnekkaita. Brittiläinen sanomalehti The Independent kirjoittaa, että äskettäin, burials monia ihmisiä on löydetty maakunnassa Pakistanissa Balochistan. Jotkut näistä ihmisistä on tunnistettu todistajina US Droonien "hyökkäyksiä, jotka oli siepattu aiemmin.
Toimittaja Madiha Tahir, joka on tehnyt elokuvan Yhdysvaltain drones "iskut Pakistanissa, nimeltään" haavoja Waziristanissa ", kehottaa Kareem Khan keskeinen todistaja näiden hallitsematon ja tuhoisiin iskuihin. Hän sanoo, että Khan on ensimmäinen Pakistanin joka on uskaltanut antaa syytteen CIA: n ja Pakistanin tiedustelupalvelun näille toimille, joita ei voida luokitella muulla tavoin kuin rikoksia.
Ms Tahir sanoo, että kidnappaukset ihmiset ovat jo tullut usein Pakistanissa. Nämä sieppaukset järjestetään valtion, hän on vakuuttunut. Pääsääntöisesti sieppaukset tapahtuvat Balochistanissa maakunnassa, jossa separatistisia tunteita ovat laajalti levinnyt. Pakistanin perheet ovat jo pitkään protestoineet tätä käytäntöä viranomaisille.Se on Balochistanissa että burials siepattujen ihmiset ovat useimmin havaittu.Kidnappaamalla Kareem Khan, viranomaisten, armeijan ja tiedustelupalvelun yrittävät uhata vastustajat käyttämällä junnauksesta ja pitää ne hiljaa, Madiha Tahir uskoo.
Käyttö junnauksesta keinona terroristeja vastaan ​​alkoi presidentti George W. Bush, oikea tragedian jälkeen 9.11. Tuolloin monet uskoivat sen olevan tehokas toimenpide terroristeja vastaan. Vain hyvin harvat osasivat kuvitella, mitä tuloksia tämän terrorismintorjuntajärjestelmät toimenpide olisi ollut tulevaisuudessa.
Kuitenkin nyt, vaikka Yhdysvalloissa monet julkiset organisaatiot ovat yksiselitteisesti sanoa, että viranomaiset valehtelevat, kun he sanovat, että riski tappaa rauhanomaisia ​​siviilejä seurauksena Droonien "hyökkäyksiä on minimaalinen. Itse asiassa nämä hyökkäykset eivät ole mitään kuin ihmisten teloittamista ilman oikeudenkäyntiä tai kirjaa, julkiset organisaatiot sanovat.
Tunnettu amerikkalainen filosofi ja tiedottaja, professori Noam Chomsky uskoo, että itse asiassa minimoinnin sijasta terrorismin uhka Yhdysvaltain drone hyökkäykset Pakistanissa ja muissa maissa vain lisääntyvät tämän uhan. Voidaan olettaa, että sukulaiset tai ystävät tappanut ihmisiä alkaisi kostaa, professori Chomsky sanoo.
Itse asiassa ohjelma junnauksesta "hyökkäyksiä vastaan ​​terrorismista epäillyille ei sinänsä ole mitään kuin laajamittainen terrori-ohjelma, Noam Chomsky jatkuu.Tietenkään kukaan tämän ohjelman initiaattoreista on koskaan sanottu sitä niin, mutta tämä ei muuta sitä tosiasiaa, Chomsky sanoo. Asiantuntijat ovat jo pitkään sanoneet, että ohjukset "hyökkäykset tuottavat paljon enemmän terroristeja kuin todellinen määrä terroristeja tapettu seurauksena nämä hyökkäykset.
Presidentti Obama, määrä drone hyökkäyksiä vastaan ​​terrorismista epäillyille on kasvanut kymmeniä kertoja kuin se oli hänen edeltäjänsä, Bush junior. Kukaan ei voi sanoa varmasti, kuinka monta tällaista iskut ovat juuri tehty. Arvioiden mukaan eri Yhdysvalloissa ja Britanniassa organisaatioiden vuodesta 2004 oli 450-600 tällaisia ​​hyökkäyksiä. Heistä vain alle 80 käytiin George W. Bush. Toisilla oli presidentti Barack Obama ja CIA: n johtaja John Brennan, joka pidetään isä Yhdysvaltain ohjelman drone hyökkäyksiä. 
Ainakin 3000 ihmistä useassa maassa on tapettu seurauksena Yhdysvaltain drones "hyökkäyksiä. USA käyttää niitä Pakistanissa, Jemenissä, Sudanissa ja Somaliassa, vaikka virallisesti, USA ei ole tilaa sodan tahansa näistä maista.
Britannian julkisen organisaation "Bureau of Investigative Journalism" sanoo myös, että CIA valehtelee, kun se väittää, että ohjukset "hyökkäykset käytännössä tappaa ei siviilejä. Laskelmien mukaan tämän toimiston, vasta Barack Obaman presidenttikaudella, 550: stä 1200 viattomia ihmisiä on tapettu seurauksena nämä hyökkäykset vain koska he sattuivat olemaan lähellä päätavoitteet hyökkäykset - terrorismista epäillyille. Lisäksi puhuu näistä "terroristeja", mikään tuomioistuin on osoittanut, että ne olivat todella terroristeja.
Kirjoittanut kirjan nimeltään "Dirty Wars" ja elokuva samannimiseen, Yhdysvaltain toimittaja Jeremy Scahill sanoo, että luultavasti kauhein asia drone hyökkäyksiä on se, että unpiloted ajoneuvot on ohjelmoitu etsimään niiden tavoitteita ei ihmisiä, mutta ... SIM-kortteja, joiden väitetään kuuluvan terroristeja. Kuitenkin loppujen lopuksi omistaja SIM-korttia, hän terroristi vai ei, voi lainata tämä kortti tai puhelimen kanssa hänen puolisonsa, lapsi, ystävä tai joku muu, joka ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa.
Elokuva "Dirty Wars" on ehdolla tämän vuoden Oscar.
Helmikuussa Jeremy Scahill yhdessä raportoijana Guardian Glenn Greenwald, teki toisen elokuvan. Tällä kertaa se on omistettu paljastusten NSA: n entinen työntekijä Edward Snowden.
Kumpikaan drone ei sen toimijoille, joilla on istuma kilometrin päässä paikka hyökkäys, voi määrittää persoonallisuutta henkilö, joka on tilalla puhelimen SIM-kortin terrorismista epäiltyä, Jeremy Scahill sanoo. Ja tietoa näistä SIM-korttien sitä toimitetaan Yhdysvaltain NSA.
Todistajat US Droonien "iskut Pakistanissa ovat myös sanomalla, että käytännössä nämä hyökkäykset eivät näytä lainkaan, kuten tavoitteellista hyökkäyksiä piilopaikkoja terroristeille. Mitä tapahtuu todellisuudessa antaa aihetta uskoa, että todellisena tavoitteena hyökkääjät on vain uhata pakistanilaisia. Pääsääntöisesti 10-12-ohjukset yläpuolelle kyläänsä, ja alkaa liikkua piireissä taivaalla kunnes niiden toimijoiden Langley antaa jotta tuleen.
Jotkut amerikkalaiset sanomalehdet kutsua näitä hyökkäyksiä "sota junnauksesta".Kuitenkin sota yleensä sitä, että kahden konfliktin osapuolet toimivat sotilaalliset toimet.Samaan aikaan rauhanomaisen siviileille, jotka pääsääntöisesti tullut näiden iskujen uhreille, hyvin usein ei ole aseita, joiden kanssa he voisivat puolustaa itseään, vaikka he halusivat.

Ei kommentteja: