Sivut

lauantai 11. tammikuuta 2014

Syyriasta Stateside: Uusi Al-Qaida uhka Yhdysvaltain Homeland

Post Kategoriat: Kanada
Pierre Thomas ja Jack Cloherty, ABC News | lauantai, 11 tammikuu 2014, 14:56 Peking

Syyriasta Stateside: Uusi Al-Qaida uhka Yhdysvaltain Homeland
Syyriasta Stateside: Uusi Al-Qaida uhka Yhdysvaltain Homeland (ABC News)

Kymmeniä ihmisiä Yhdysvalloissa, jotka taistelivat Syyriassa ovat palanneet kotiin ja ovat FBI valvonnan, mutta amerikkalainen virkamiehet pelkäävät, että he eivät ole löytäneet niitä kaikkia, useiden korkeiden virkamiesten kertoi ABC News haastatteluissa alussa viime lokakuussa.

Johtavien virkamiesten sanoi, että yli 50 "yhdysvaltalaisille henkilöille" - nimitys, joka kattaa sekä synnynnäinen ja luonnonvaraisena kansalaisille sekä niille, jotka ovat asuneet Yhdysvalloissa - ovat palanneet tässä taisteltuaan Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinnon Lähi Itä kansakunnan verinen sisällissota .

Yksi vanhempi terrorisminvastaisen virkamiehet menivät pidemmälle sanoen todellinen määrä palauttaa Yhdysvaltain taistelijoita Syyriasta on luokiteltu mutta on "paljon suurempi" kuin 50.

Ei kaikki, jotka ovat palanneet pidetään "jihadistien", jotka noudattavat antiamerikkalaiset väkivaltaisen ideologian ajamia myöhään al Qaidan johtaja Osama bin Laden, mutta monet ovat epäilty tällaisista sympatioita, viranomaiset sanovat.
Al-Qaida-linjassa jihad komentajat Syyriassa seuloa Yhdysvaltain uusi tulokkaat riveissä ulkomaisten taistelijoiden rekrytoida niitä puhtaalla passit, joilla on valmiudet suorittaa tulevan toiminnan Länttä vastaan, kaksi kansallista turvallisuutta virkamiehet kertoivat ABC News.
Yksi virkailijoista verrattuna että valintaprosessiin, miten Yhdysvaltain armeijan näytöt raaka värvättyjä Special Operations Forces tutkinnon kursseja.
FBI-johtaja James Comey sanoi torstaina uhka on yksi hänen "suurin huoli."
"Olen huolissani siitä, että ihmiset voivat mennä Syyriaan, kehittää uusia suhteita, oppia uusia tekniikoita ja tullut paljon vaarallisempi, ja sitten virtaa takaisin," Comey kertoi.
Edellinen arvioiden määrä amerikkalaisia ​​Syyrian konfliktiin 16, mutta tutkija Aaron Zelin at Washington Institute for Near-idän politiikan  raportin sanoi viime kuussa peräti 60 USA saattanut taistellut keskuudessa arviolta 11000 ulkomaisten taistelijoiden vuonna Syyriassa.
Vain yksi amerikkalainen, muslimi käännynnäinen Nicole Lynn Mansfield, 33, tiedetään saaneen surmansa Syyrian sota, vaikka hänen tyttärensä on vaatinut hänen äitinsä ei ollut terroristi.Mansfield osallistui mielenosoituksiin Israelia vastaan ​​Michiganissa ennen siirtymistään taistelijoiden Syyriassa.
Useat muut kertomukset amerikkalaiset kuoli Syyriassa taistelevat al-Qaida-sidoksissa vastarintaryhmien ei ole vahvistanut FBI, tiedottaja kertoi ABC News viime viikolla.
Yksi "marttyyrikuoleman" Video muka featuring uhkia vastaan ​​kotimaassaan väitetyn American surmansa al-Qaida-ryhmä, "Abu Dujana al-Amriki" pidetään todennäköisesti huijausta, jonka Assadin hallinnon, joka on aktivoitu US jihadien tuloaan salafistiryhmä ääriaineksia.
Terrorisminvastaisen virkamiehet Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja muissa Länsi-Euroopan maissa on myös yksityisesti keskustellut amerikkalaisten kumppaniensa kanssa niiden vaikeuksia tunnistaa kansalaisia ​​tai asukkaita niiden kansojen, jotka ovat kääntyneet Syyriaan.
Se on helpoin Sotatoimialueeseen ulkomaalaisten taistelijoiden päästä, koska venäläiset kohtasi kapinan Afganistanissa kolme vuosikymmentä sitten, virkamiehet sanovat, mikä tekee jäljittämisestä vapaaehtoisten matkailu erittäin haastavaa, jos ne eivät ole jo katsella luettelo.
Ryhmät ulkomaalaisia ​​sotilaita - monia hardcore islamistinen jihadien - sujauttaa Syyrian satoja kuukausittain Turkin kautta. He kohtaavat usein paikoissa, kuten lähellä Bulgarian ja raivaavat tiensä sinne, usein autolla, sanoi yksi vanhempi amerikkalainen virkamies.

ABC News Justice kirjeenvaihtaja Pierre Thomas ja tuottaja Jack Cloherty osallistuneet tämän mietinnön.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: