Sivut

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Syyrian oppositio elävät viimeiset päivänsä: Glenn
Ulkomaiset tukema militantit taistelevat hallituksen Syyrian presidentti Bashar al-Assad elävät viimeiset päivänsä, analyytikko kertoo Press TV haastattelussa.
"Mielestäni Syyrian opposition kokonaisuudessaan on pohjimmiltaan sen viime jaloissa," Mark Glenn sanoi sunnuntaina.
"Rahaa ja johtajuutta ja suuntaa, joka tarjotaan Yhdysvaltojen ja muiden toimijoiden, pohjimmiltaan on poistettu. Ja siksi näemme nyt keskustan hajoamassa ", hän lisäsi.
Kuitenkin Glenn totesi, että vahingoittivat Syyrian militantit ei pidä aliarvioida.
"Ei pidä unohtaa, kuka oli vastuussa horjuttaa Syyrian jo kolmen vuoden ajan. Se on ollut aivan sama [ns] FSA (Vapaa Syyrian armeija) ryhmiä ja vielä heillä todella on otsaa syyttää joidenkin muiden kilpailevien ryhmä tuo epävakautta ja väkivaltaa Syyriassa ", sanoi analyytikko.
Glenn totesi myös, että Saudi-Arabia on koko ajan sekoittaen ongelmia Syyriassa puolesta Israelin hallinnon.
"Saudi-Arabia on tietenkin välttämätön lenkki tässä kaikessa. Israel ei voi suoraan rahoittaa ja kouluttaa näihin ryhmiin. Niillä on oltava välikäsi tehdä se.Saudi-Arabia on luonnollisesti raivoissaan kehityksestä, jota tapahtuu Syyriassa, "hän lisäsi.
Lauantaina 36 al-Qaida-sidoksissa militantteja ilmoitettiin saaneen surmansa yhteenotoissa vastaperustetun militantti ryhmä Syyriassa.
Syyria ovat tarttuneet tappava kriisi vuodesta 2011. Raporttien mukaan länsivaltojen ja niiden alueellisten liittolaiset - erityisesti Qatar, Saudi-Arabia ja Turkki - tukevat militantteja toimivat maan sisällä.
KA / HGH / SS

Ei kommentteja: