Sivut

torstai 2. tammikuuta 2014


Saudi-Arabia ja CIA  Etelä-Venäjän terrori-iskujen  takana?


Kaksi Volgogradin kaupungissa tapahtunutta terrori-iskua ovat luoneet epäilyksen, että Yhdysvaltain tukemat valtiot kuten Saudi-Arabia yrittävät kostaa presidentti Putinille sen, että hän ei jättänyt Syyrian presidenttiä yksin, sanovat tarkkailijat ja analyytikot. 

Bill Van Auken kirjoitti WSWS-sivustolla (World Socialist Web Site) julkaistussa artikkelissaan, että on ollut avointa spekulointia Venäjän lehdistössä siitä, että uusimmat terrori-iskut Venäjällä ovat Yhdysvaltain Lähi-idässä tukemien hallituksien aikaansaamia kostoksi Moskovan diplomaattisesta menestyksestä Kremlin estettyä Washingtonia aloittamasta suoraa sotilaallista interventiota presidentti Bashar al-Assadin hallinnon kaatamiseksi Syyriassa. 

Ei ole epäilystäkään siitä, että Persianlahden salafistihallinnot, ensisijaisesti Saudi -Arabia, ovat tukeneet islamistista terrorismia Venäjällä, kirjoitti Kirill Benediktov Izvestija-lehdessä. 

Venäjä on nyt tarpeeksi vahva torjuakseen sellaisten hallitusten vihamieliset toimet, joissa on käytetty wahhabeja viidentenä kolonnana epävakauden aiheuttamiseksi maassamme, hän sanoi. 

Auken muistutti lisäksi, että Putin oli aiemmin varoittanut, että neljän sadan Syyriassa viime vuosina taistelleen venäläisterroristin paluu voi tuoda terrorismin maan sisälle. 

Auken totesi myös, että kaikki tämä tapahtui juuri ennen huomion kiinnittämistä talviolympialaisista käytyyn keskusteluun Putinin ja Saudi-Arabian entisen tiedustelupäällikkö Bandar bin Sultanin kesken. Bandar bin Sultan on yksi tärkeimmistä Syyrian terroristien tukijoista. 

Tiedotusvälineille vuotaneen käännöksen mukaan Bandar vaati Venäjän hallitusta lopettamaan kaiken tuen Assadin hallinnolle Syyriassa. Vastineeksi hän tarjosi yhteistä energiastrategiaa öljyn hinnan tukemiseksi ja muita vastapalveluksia. 

"Voin antaa takuun talviolympialaisten suojelemisesta Mustanmeren Sotshin kaupungissa ensi vuonna", sanoi Bandar ja lisäsi, että "olympialaisia uhkaavat tšetšeeniryhmät toimivat meidän valvonnassamme". 

Putin sanoi vastauksenaan, että Venäjä tekee massiivisen sotilaallisen iskun terroristileirejä vastaan, minkä monet analyytikot tulkitsevat tarkoittavan ??uhkaa Saudi-Arabiaa vastaan. 

Auken totesi lopuksi, että räjäytykset ovat nostaneet esiin kysymyksen siitä, että onko Saudi-Arabia tukenut Pohjois-Kaukasian terroristeja itsenäisesti tai yhteistyössä Yhdysvaltain kanssa, jotka molemmat haluavat kostaa Venäjälle tappionsa Syyrian sodassa. 

Fars News Agency / KOMINFORM

 http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13921011000361 


KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja: