Sivut

keskiviikko 15. tammikuuta 2014



Oikeus- ja vastuulauseke

Tämä sopimus on laadittu englanniksi (US). Jos jokin tämän sopimuksen käännösversio on ristiriidassa englanninkielisen version kanssa, englanninkielistä versiota pidetään virallisena versiona. Huomaa, että osio 17 sisältää muutoksia Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevia käyttäjiä koskeviin yleisiin ehtoihin.
Viimeisin muutospäivä: 15. marraskuuta 2013.

Oikeus- ja vastuulauseke

Oikeus- ja vastuulauseke (jäljempänä "lauseke" tai "ehdot") perustuu Facebook-periaatteisiin, ja se ohjaa yhteyksiämme käyttäjiin ja muihin Facebookin kanssa toimiviin tahoihin. Käyttämällä Facebookia sitoudut noudattamaan tätä lauseketta ja siihen tehtäviä muutoksia jäljempänä olevan kohdan 14 mukaisesti. Tämän asiakirjan lopussa on resursseja, jotka auttavat ymmärtämään Facebookin toimintaa.
  1. Yksityisyys

    Käyttäjän yksityisyys on meille erittäin tärkeää. Olemme laatineet Tietojen käyttöä koskevat käytännöt, jotka sisältävät tärkeitä päätöksiä siitä, kuinka voit käyttää Facebookia jakamiseen ja kuinka me keräämme ja käytämme tuottamaasi tietoa ja sisältöä. Kehotamme sinua lukemaan Tietojen käyttöä koskevat käytännöt ja hyödyntämään niitä, jotta voit tehdä hyvin perusteltuja päätöksiä.
     
  2. Tuottamasi sisällön ja tiedon jakaminen

    Kaikki Facebookiin lisäämäsi tiedot ja sisältö ovat omaisuuttasi, ja voit hallita niiden jakamistapaa yksityisyysasetuksilla ja sovellusasetuksilla. Tämän lisäksi
    1. annat meille tekijänoikeussuojan alaisen sisällön, kuten kuvien ja videoiden (tekijänoikeussisältö), osalta seuraavat nimenomaiset luvat valitsemiesiyksityisyysasetusten ja sovellusasetusten mukaisesti: annat meille ei-yksinomaisen, siirrettävän, alilisensoitavan, maksuttoman, maailmanlaajuisen luvan (tekijänoikeuslupa) käyttää mitä tahansa tekijänoikeussisältöä, jonka julkaiset Facebookissa tai Facebookin yhteydessä. Tämä tekijänoikeuslupa päättyy, kun poistat tekijänoikeussisällön tai käyttäjätilisi, ja jollei sisältöäsi ole jaettu muiden sellaisten käyttäjien kanssa, jotka eivät ole poistaneet sisältöä.
    2. Kun poistat tekijänoikeussisällön, se poistetaan samaan tapaan kuin tyhjentäessäsi tietokoneen roskakorin. Pyydämme kuitenkin ottamaan huomioon, että sisältö voi säilyä varmuuskopioissa kohtuullisen ajan (vaikka se ei ole tällöin muiden saatavilla).
    3. Kun käytät sovellusta, se voi pyytää lupaa käyttää sekä sinun sisältöäsi ja tietojasi että muiden asioita kanssasi jakaneiden sisältöä ja tietoja. Vaadimme, että sovellukset kunnioittavat yksityisyyttäsi, ja kyseisen sovelluksen kanssa tekemäsi sopimus määrittää, miten sovellus voi käyttää, tallentaa ja siirtää kyseisiä tietoja ja sisältöä. (Lisätietoja sovellusalustasta, mukaan lukien ohjeet siitä, miten määritetään, mitä tietoja muut käyttäjät voivat jakaa sovellusten kanssa, on tietojenkäyttökäytännössä ja sovellusalustan sivulla.)
    4. Kun julkaiset tietoja tai sisältöä ja valitset asetukseksi Julkinen, se tarkoittaa, että sallit kaikkien, mukaan luettuna Facebookin ulkopuolisten tahojen, nähdä ja käyttää kyseisiä tietoja sekä yhdistää ne sinuun (esim. nimesi ja profiilikuvasi).
    5. Arvostamme Facebookiin liittyvää antamaasi palautetta ja muita ehdotuksia, mutta pyydämme huomaamaan, että voimme käyttää niitä ilman velvoitetta suorittaa niistä korvauksia (ja vastaavasti käyttäjällä ei ole velvoitetta antaa palautetta tai muita ehdotuksia).
       
  3. Turvallisuus

    Pyrimme pitämään Facebookin mahdollisimman turvallisena, mutta emme voi taata sitä. Tarvitsemme apua, jotta voimme pitää Facebookin turvallisena. Tähän apuun sisältyvät seuraavat sitoumukset:
    1. Et julkaise Facebookissa luvatonta kaupallista viestintää (esimerkiksi roskapostia).
    2. Et kerää käyttäjien tietoja tai sisältöä tai muulla tavoin käytä Facebookia automaattisilla keinoilla (esimerkiksi keräys-botit, robotit, hakuagentit tai keräimet) ilman etukäteen myöntämäämme lupaa.
    3. Et ryhdy harjoittamaan laitonta verkostomarkkinointia, kuten pyramidimarkkinointia, Facebookissa.
    4. Et lataa viruksia tai muuta haitallista ohjelmistokoodia.
    5. Et yritä hankkia sisäänkirjautumistietoja tai käyttää toiselle henkilölle kuuluvaa käyttäjätiliä.
    6. Et kiusaa, uhkaile tai ahdistele muita käyttäjiä.
    7. Et julkaise sisältöä, joka on vihapuhetta tai luonteeltaan uhkaavaa tai pornografista; joka yllyttää väkivaltaan; joka sisältää alastomuutta tai yksityiskohtaista tai tarpeetonta väkivaltaa.
    8. Et kehitä sovellusta tai käytä kolmannen osapuolen sovellusta, joka sisältää alkoholiin tai seuranhakuun liittyvää sisältöä tai muuten aikuisille suunnattua sisältöä (mukaan luettuna mainokset) ilman asianmukaisia ikärajoituksia.
    9. Noudatat asettamiamme Mainonnan ohjeistuksia ja kaikkia soveltuvia lakeja, jos julkistat tai järjestät kilpailuja, ilmaisjakeluja tai arvontoja ("mainontatoimia") Facebookissa.
    10. Et käytä Facebookia laittomaan, harhaanjohtavaan, vihamieliseen tai syrjivään toimintaan.
    11. Et harjoita toimintaa, joka voi estää, ylikuormittaa tai haitata Facebookin oikeanlaista toimintaa tai ulkoasua, esimerkiksi palvelunestohyökkäyksiä tai sivun toteutukseen tai muihin Facebookin toimintoihin puuttuvaa toimintaa.
    12. Et edesauta tai rohkaise tämän lausekkeen tai toimintakäytäntöjemme vastaista toimintaa.
       
  4. Rekisteröinti ja käyttäjätilin turvallisuus

    Facebook-käyttäjät luovuttavat käyttöömme oikeat nimensä ja tietonsa, ja tarvitsemme sinun apuasi tämän käytännön säilyttämisessä. Tässä on esimerkkejä toimista, joihin voit sitoutua rekisteröitymisen ja käyttäjätilisi turvallisuuden säilyttämisen osalta:
    1. Et anna Facebookiin valheellisia henkilötietoja tai luo käyttäjätiliä luvatta muille henkilöille kuin itsellesi.
    2. Et luo useampaa kuin yhtä henkilökohtaista käyttäjätiliä.
    3. Et luo uutta käyttäjätiliä ilman lupaa, mikäli poistamme käyttäjätilisi käytöstä.
    4. Et yritä hyötyä henkilökohtaisesta aikajanastasi taloudellisesti, vaan käytät Facebook-sivua sellaisiin tarkoituksiin.
    5. Et käytä Facebookia, jos olet alle 13-vuotias.
    6. Et käytä Facebookia, jos olet tuomittu seksuaalirikollinen.
    7. Varmistat, että yhteystietosi ovat oikeita ja ajantasaisia.
    8. Et kerro salasanaasi (tai jos olet kehittäjä, sala-avaintasi) muille, anna muiden käyttää käyttäjätiliäsi tai tehdä muita toimia, jotka voivat vaarantaa käyttäjätilisi turvallisuuden.
    9. Et siirrä käyttäjätiliäsi (mukaan luettuna mahdollisesti hallinnoimasi sivut ja sovellukset) toisen henkilön käyttöön ilman kirjallista lupaamme.
    10. Kun valitset käyttäjätilillesi tai sivullesi käyttäjätunnuksen tai vastaavan tunnisteen, varaamme oikeuden poistaa sen tai ottaa sen haltuun, jos katsomme sen olevan epäasianmukainen (esimerkiksi tilanteessa, jossa tavaramerkin omistaja valittaa käyttäjänimestä, joka ei liity läheisesti käyttäjän oikeaan nimeen).
       
  5. Muiden henkilöiden oikeuksien suojeleminen

    Kunnioitamme muiden oikeuksia ja edellytämme sinun tekevän samoin.
    1. Et julkaise Facebookissa sisältöä tai ryhdy sellaisiin toimiin, jotka loukkaavat tai rikkovat jonkun muun oikeuksia tai rikkovat lakia muuten.
    2. Voimme poistaa Facebookissa julkaisemasi tiedot tai sisällön, mikäli katsomme niiden loukkaavan tätä lauseketta tai periaatteitamme.
    3. Annamme sinulle välineet, jotka auttavat sinua suojaamaan immateriaalioikeutesi. Katso lisätietoja Immateriaalioikeuksien loukkauksia koskevien ilmoitusten tekeminen -sivulta.
    4. Jos poistamme sisältösi toisen osapuolen tekijänoikeuksien rikkomisen vuoksi ja uskot poistamisen olleen erehdys, annamme sinulle tilaisuuden esittää valituksen.
    5. Jos loukkaat toistuvasti toisten tekijänoikeuksia, poistamme tarvittaessa käyttäjätilisi käytöstä.
    6. Et saa käyttää tekijänoikeuksiamme tai tavaramerkkejämme (mukaan lukien Facebook, Facebook- ja F-logot, FB, Face, Poke, Book ja Wall) tai erehdyttävästi samanlaisia merkkejä muuten kuin tuotemerkkien käyttöä koskevien ohjeiden mukaisesti tai ainoastaan saatuasi kirjallisen etukäteislupamme.
    7. Jos keräät tietoja käyttäjiltä, sinun on hankittava käyttäjän suostumus, ilmaistava selvästi, että sinä (eikä Facebook) toimit tietojen kerääjänä, ja julkaistava tietosuojakäytäntö, jossa kerrotaan, mitä tietoja keräät ja kuinka käytät niitä.
    8. Et julkaise muiden henkilöiden henkilöllisyysasiakirjoja tai arkaluontoisia taloudellisia tietoja Facebookissa.
    9. Et merkitse käyttäjiä tai lähetä sähköpostikutsuja muille kuin käyttäjille ilman heidän suostumustaan. Facebookissa on sosiaalisia ilmiantotyökaluja, joilla käyttäjät voivat antaa palautetta merkitsemisestä.
       
  6. Mobiili- ja muut laitteet

    1. Tarjoamme tällä hetkellä mobiilipalvelumme ilmaiseksi, mutta pyydämme huomaamaan, että tavalliset palveluntarjoajien maksut ja veloitukset, esimerkiksi tekstiviesti- ja tiedonsiirtomaksut, ovat voimassa.
    2. Jos vaihdat matkapuhelinnumerosi tai poistat sen käytöstä, päivitä käyttäjätietosi Facebookissa 48 tunnin kuluessa, jotta varmistat, että viestejä ei lähetetä henkilölle, joka ottaa käyttöön vanhan puhelinnumerosi.
    3. Annat luvan ja tarvittavat oikeudet käyttäjille, jotta he voivat synkronoida (mukaan lukien sovelluksen kautta) laitteisiinsa Facebookista kaikki tiedot, jotka he voivat nähdä.
       
  7. Maksut

    Jos suoritat maksun Facebookissa tai käytät Facebook-krediittejä, hyväksyt Maksuehtomme.
     
  8. Yhteisöliitännäisiä koskevat erityismääräykset 

    Jos liität sivustoosi yhteisöliitännäisiä, esimerkiksi Jaa- tai Tykkää-painikkeen, sinua koskevat seuraavat lisäehdot:
    1. Annamme luvan käyttää Facebookin yhteisöliitännäisiä, jotta käyttäjät voivat julkaista sivustosi linkkejä tai sisältöä Facebookissa.
    2. Annat meille luvan käyttää tällaisia linkkejä ja sisältöä sekä luvan sallia niiden käytön Facebookissa.
    3. Et lisää yhteisöliitännäisiä sivuille, joiden sisältö Facebookissa julkaistuna loukkaisi tätä lauseketta.
       
  9. Sovellusten tai sivustojen kehittäjiä/ylläpitäjiä koskevat erityismääräykset 

    Jos olet jonkin Facebook-alustasovelluksen tai -sivuston kehittäjä tai ylläpitäjä, sinua koskevat seuraavat lisäehdot:
    1. Olet itse vastuussa sovelluksestasi ja sen sisällöstä sekä kaikista tavoista, joilla käytät sovellusalustaa. Tähän kuuluu sen varmistaminen, että sovelluksesi tai Facebook-sovellusalustan käyttötapasi ovat Facebookin sovellusalustan käytäntöjen ja Mainostussääntöjemme mukaisia.
    2. Facebookin tietojen saatavuutta ja vastaanottamista rajoitetaan seuraavasti:
      1. Voit pyytää ainoastaan tietoja, joita tarvitset sovelluksen toimintaa varten.
      2. Noudatat tietosuojaperiaatetta, joka kertoo käyttäjille, mitä käyttäjätietoja käytät ja kuinka tietoja käytetään, jaetaan tai siirretään, ja liitätkehittäjäsovellukseen näiden tietosuojaperiaatteiden URL-osoitteen.
      3. Et käytä, esitä tai siirrä käyttäjien tietoja tietosuojaperiaatteidesi vastaisella tavalla.
      4. Poistat kaikki meiltä saadut käyttäjän tiedot käyttäjän sitä pyytäessä ja tarjoat keinon, jolla käyttäjät voivat esittää tällaisen pyynnön.
      5. Et käytä meiltä saamiasi jotakin käyttäjää koskevia tietoja hyväksi mainosten luomisessa.
      6. Et siirrä meiltä saamiasi tietoja suorasti tai epäsuorasti mihinkään mainosverkostoon, mainostenvaihtopalveluun, tietojenvaihtopalveluun tai muuhun mainostamiseen liittyvään työvälineeseen (tai käytä kyseisiä tietoja näiden yhteydessä) myöskään saatuasi käyttäjän luvan siirtää tai käyttää niitä.
      7. Et myy käyttäjätietoja. Jos kolmas osapuoli ostaa toimintasi tai jos yhdistät toimintasi kolmannen osapuolen kanssa, voit jatkaa tietojen käyttämistä sovelluksessa, mutta et voi siirtää käyttäjätietoja sovelluksesi ulkopuolelle.
      8. Voimme vaatia sinua poistamaan käyttäjätiedot, mikäli käytät niitä tavalla, jonka katsomme olevan käyttäjien odotusten vastaisia.
      9. Voimme rajoittaa pääsyäsi tietoihin.
      10. Sinun on noudatettava lisäksi kaikkia muita Facebookin sovellusalustan käytäntöihin sisältyviä rajoituksia.
    3. Et saa luovuttaa meille käyttäjiltä tai käyttäjien sisällöistä itsenäisesti keräämiäsi tietoja ilman kyseessä olevan käyttäjän suostumusta.
    4. Sinun on tehtävä sovelluksen poistamisesta tai käytöstä poistamisesta käyttäjille helppoa.
    5. Sinun on oltava käyttäjien helposti tavoitettavissa. Lisäksi voimme luovuttaa sähköpostiosoitteesi käyttäjille tai muilla osapuolille, jotka esittävät sinun loukanneen tai muuten rikkoneen heidän oikeuksiaan.
    6. Sinun on tarjottava sovellustasi koskevaa käyttäjäneuvontaa.
    7. Et voi näyttää kolmansien osapuolten mainoksia tai hakukenttiä www.facebook.com-sivustossa.
    8. Annamme sinulle kaikki tarvittavat oikeudet meiltä saamasi koodin, API-ohjelmien, tietojen ja välineiden käyttämistä varten.
    9. Et voi myydä, siirtää tai alilisensoida meiltä saamiasi koodeja, API-ohjelmia tai työvälineitä kenellekään.
    10. Et saa esittää muille osapuolille yhteyksiäsi Facebookiin väärin.
    11. Voit käyttää logoja, jotka annamme kehittäjien käyttöön, tai antaa lehdistötiedotteen tai muun julkisen lausunnon Facebookin sovellusalustan käytäntöjenmukaisesti.
    12. Voimme antaa lehdistötiedotteen, jossa kuvaillaan yhteyksiämme sinuun.
    13. Sinun on noudatettava kaikkia soveltuvia lakeja. Seuraavat näkökohdat ovat (sovellettavin osin) erityisen tärkeitä:
      1. Sinulla on käytössä Digital Millennium Copyright Act -lain mukaiset periaatteet loukkaavan sisällön poistamiseksi ja toistuviin loukkauksiin syyllistyvien käyttäjien poistamiseksi.
      2. Noudatat Video Privacy Protection Act -lakia (VPPA-laki) ja hankit kaikki tarvittavat vapaaehtoiset suostumukset, joita tarvitaan VPPA-lain alaan kuuluvien käyttäjätietojen jakamiseen Facebookissa. Ilmoitat, että aineiston jakaminen meille ei poikkea tavanomaisesta liiketoiminnastasi.
    14. Emme takaa, että Facebook-sovellusalustan käyttö on aina ilmaista.
    15. Sinun on luovutettava meille kaikki tarvittavat oikeudet, joita tarvitaan sovelluksen toimimiseen Facebookissa, mukaan luettuna oikeus lisätä tuottamiasi tietoja ja sisältöä syötteisiin, aikajanoihin ja käyttäjien toiminnan kuvauksiin.
    16. Annat meille oikeuden luoda linkin sovellukseesi, upottaa sen kehykseen tai lisätä sen ympärille sisältöä, mainokset mukaan luettuna.
    17. Voimme analysoida sovellustasi, sisältöäsi ja tietojasi mihin tahansa tarkoitukseen, mukaan luettuna kaupalliset tarkoitukset (esimerkiksi mainosten kohdentaminen ja sisällön indeksointi hakutoimintoja varten).
    18. Voimme tarkastaa sovelluksesi varmistaaksemme, että se on turvallinen käyttäjille.
    19. Voimme kehittää sovelluksia, jotka tarjoavat vastaavia toimintoja ja palveluja tai kilpailevat muulla tavoin sovelluksesi kanssa.
       
  10. Tietoja Facebookin tuottamista tai kehittämistä mainoksista tai muusta kaupallisesta sisällöstä

    Tavoitteenamme on tuottaa mainoksia ja muuta kaupallista tai sponsoroitua sisältöä, joka hyödyttää sekä käyttäjiä että mainostajia. Sitoudut noudattamaan seuraavia näkökohtia auttaaksesi meitä saavuttamaan tämän tavoitteen:
    1. Annat meille luvan käyttää nimeäsi, profiilikuvaasi, sisältöäsi ja tietojasi tuottamassamme tai kehittämissämme kaupallisessa, sponsoroidussa tai muussa vastaavassa sisällössä (esimerkiksi tykkäämäsi brändi). Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että annat yritykselle tai muulle taholle luvan maksaa meille nimesi ja/tai profiilikuvasi näyttämisestä sisältösi tai tietojesi yhteydessä ilman sinulle maksettavaa korvausta. Jos olet kohdentanut jakamallesi tiedolle tai sisällölle tietyn yleisön, noudatamme tätä valintaasi hyödyntäessämme niitä.
    2. Emme luovuta tietojasi tai sisältöäsi mainostajille ilman suostumustasi.
    3. Pyydämme kuitenkin huomaamaan, ettemme aina katso maksullisia palveluja ja viestintää tällaiseksi sisällöksi.
       
  11. Mainostajia koskevat erityismääräykset 

    Voit kohdentaa viestisi haluamallesi kohdeyleisölle ostamalla mainoksia Facebookista tai julkaisuverkostamme. Seuraavia lisäehtoja sovelletaan, jos teet tilauksen verkkomainosportaalissamme (tilaus):
    1. Kun teet tilauksen, sinun on aina kerrottava meille, millaisen mainoksen haluat ostaa, rahasumman jonka haluat käyttää sekä tarjouksesi. Jos hyväksymme tilauksesi, jakelemme mainoksesi resurssien mukaan. Kun jakelemme mainostasi, toimitamme sen parhaamme mukaan määrittämällesi kohdeyleisölle, mutta emme voi taata, että mainoksesi tavoittaa halutun kohdeyleisön kaikissa tapauksissa.
    2. Voimme laajentaa antamiasi kohdennusperusteita, jos uskomme sen parantavan mainoskampanjasi tehokkuutta.
    3. Sitoudut maksamaan tilauksesi Maksuehtojemme mukaisesti. Veloituksen määrä lasketaan jäljitysmekanismiemme mukaisesti.
    4. Mainostesi on noudatettava Mainostussääntöjämme.
    5. Määritämme mainostesi koon, sijainnin ja asettelun.
    6. Emme takaa mainostesi synnyttämää reaktiota, esimerkiksi mainoksen klikkauskertoja.
    7. Emme voi valvoa, kuinka klikkauksia kertyy mainoksillesi. Käytössämme on järjestelmiä, joilla pyritään havaitsemaan ja suodattamaan määrätynlaiset klikkaukset, mutta emme vastaa väärennetyistä klikkauksista, teknisistä ongelmista tai mahdollisista virheellisistä klikkauksista, jotka voivat vaikuttaa mainoskustannuksiin.
    8. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa verkkoportaalissamme, mutta mainosten esittämisen lopettaminen voi kestää jopa 24 tuntia. Olet vastuussa kaikkien esitettyjen mainosten maksamisesta.
    9. Lupamme esittää mainostasi päättyy, kun olemme saattaneet tilauksesi päätökseen. Pyydämme kuitenkin huomaamaan, että mikäli käyttäjät ovat hyödyntäneet mainostasi, mainos säilyy, kunnes käyttäjät hävittävät sen.
    10. Voimme käyttää mainoksiasi ja niihin liittyviä tietoja ja sisältöä markkinointiin tai mainostamiseen.
    11. Et saa antaa lehdistötiedotteita tai antaa julkisia lausuntoja yhteyksistäsi Facebookiin ilman kirjallista suostumustamme.
    12. Voimme hylätä tai poistaa mainoksen mistä tahansa syystä.
    13. Jos asetat mainoksia toisen tahon puolesta, sinulla on oltava lupa asettaa mainoksia. Lupiin on sisällyttävä seuraavat:
      1. Takuusi siitä, että sinulla on lainmukainen oikeus sitoa mainostaja tähän lausekkeen.
      2. Hyväksyntäsi, että jos edustamasi mainostaja loukkaa tätä lauseketta, sinut voidaan asettaa vastuuseen kyseisestä loukkauksesta.
         
  12. Näitä sivuja koskevat erityismääräykset

    Jos luot sivun tai ylläpidät sivua Facebookissa tai jos hoidat sivusi kampanjaa tai tarjousta, hyväksyt sivujen käyttöehdot.
     
  13. Ohjelmistoa koskevat erityismääräykset

    1. Jos lataat ohjelmistomme tai käytät sitä, esimerkiksi yksittäistä ohjelmistotuotetta, sovellusta tai selaimen liitännäistä, hyväksyt sen, että ohjelmisto voi ajoittain ladata ja asentaa uusia versioita, päivityksiä ja lisäominaisuuksia, joilla ohjelmistoa parannetaan ja kehitetään.
    2. Et muokkaa, luo jälkiperäisteoksia, pura tai muuten yritä purkaa lähdekoodiamme, ellei sinulla ole nimenomaista avoimen lähdekoodin oikeuden mukaista tai meidän myöntämäämme kirjallista lupaa tehdä niin.
  14. Lisäykset

    1. Ellemme tee muutosta oikeudellisista tai hallinnollisista syistä tai korjataksemme virheellisen väittämän, annamme käyttäjille seitsemän (7) päivää aikaa (esimerkiksi julkaisemalla muutoksen Facebook-sivuston hallintasivulla) ja mahdollisuuden kommentoida lausekkeen muutosta.  Voit myös käydäFacebook-sivuston hallintasivulla ja tykätä sivusta, jolloin saat päivitykset lausekkeeseen tehdyistä muutoksista.
    2. Jos teemme muutoksia tässä lausekkeessa viitattuihin tai lausekkeeseen sisältyviin toimintaperiaatteisiin, voimme ilmoittaa asiasta Sivuston hallintasivulla.
    3. Jos käytät Facebookia ehtoihin tehtyjen muutosten jälkeen, ilmaiset hyväksyneesi muutetut ehdot.
       
  15. Purkaminen

    Jos loukkaat tätä lauseketta tai sen henkeä tai aiheutat muulla tavoin oikeudellisten seuraamusten mahdollisuuden, voimme lopettaa Facebook-palvelun tai palvelun osan tarjoamisen sinulle. Ilmoitamme sinulle asiasta sähköpostitse, tai seuraavan kerran kun yrität käyttää käyttäjätiliäsi. Voit myös poistaa tilisi tai lopettaa sovelluksen käytön milloin tahansa. Tällaisessa tapauksessa tämän lausekkeen voimassaolo päättyy, mutta sen seuraavat määräykset säilyvät yhä voimassa: 2.2, 2.4, 3-5, 8.2, 9.1-9.3, 9.9, 9.10, 9.13, 9.15, 9.18, 10.3, 11.2, 11.5, 11.6, 11.9, 11.12, 11.13 ja 15-19.
     
  16. Erimielisyydet

    1. Kaikki meille esittämäsi vaateet, kanteet tai kiistat (vaateet), jotka johtuvat tästä lausekkeesta, liittyvät siihen tai liittyvät yksinomaan Facebookiin, ratkaistaan Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion pohjoisalueen piirioikeudessa tai San Mateon piirikunnassa sijaitsevassa osavaltion oikeusistuimessa, ja alistut näiden oikeuksien tuomiovallan alaisuuteen tällaisia vaateita käsiteltäessä oikeudessa. Tätä lauseketta ja osapuolten välillä syntyviä mahdollisia vaateita säätelevät Kalifornian osavaltion lait lakien ristiriitaisuusperiaatteista huolimatta.
    2. Jos jokin osapuoli nostaa vaateen meitä vastaan Facebookissa julkaisemiesi toimien, tietojen tai sisältöjen perusteella, myönnät meille vastuuvapauden koskien mitä tahansa vahinkoa, menetystä ja kustannusta (mukaan luettuna kohtuulliset oikeudelliset palkkiot ja kustannukset), joka liittyy tällaiseen vaateeseen. Vaikka laadimme käyttäjien toimintaa koskevat säännöt, emme valvo tai ohjaa käyttäjien toimintaa Facebookissa emmekä ole vastuussa tiedoista tai sisällöistä, joita käyttäjät välittävät ja jakavat Facebookissa. Emme vastaa loukkaavasta, sopimattomasta, säädyttömästä, laittomasta tai muuten paheksuttavasta sisällöstä, jota Facebookissa saattaa esiintyä. Emme vastaa Facebook-käyttäjien käyttäytymisestä verkossa tai muualla.
    3. PYRIMME PITÄMÄÄN FACEBOOKIN TOIMIVANA, VIRHEETTÖMÄNÄ JA TURVALLISENA, MUTTA SEN KÄYTTÖ ON OMALLA VASTUULLASI. FACEBOOK-PALVELU TOIMITETAAN "SELLAISENA KUIN SE ON" ILMAN NIMENOMAISTA TAI OLETETTUA TAKUUTA, MUKAAN LUETTUNA OLETETUT TAKUUT, JOTKA KOSKEVAT MYYNTIKELPOISUUTTA, SOVELTUVUUTTA TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTTA. EMME TAKAA, ETTÄ FACEBOOKIN KÄYTTÖ ON AINA TURVALLISTA, LUOTETTAVAA TAI VIRHEETÖNTÄ TAI ETTÄ FACEBOOK TOIMII AINA ILMAN HÄIRIÖITÄ, VIIVYTYKSIÄ TAI PUUTTEITA. FACEBOOK EI VASTAA MINKÄÄN KOLMANNEN OSAPUOLEN TOIMINNASTA, SISÄLLÖSTÄ TAI TIEDOISTA. SITOUDUT VAPAUTTAMAAN MEIDÄT, JOHTAJAMME, TOIMIHENKILÖMME, TYÖNTEKIJÄMME JA ASIAMIEHEMME KAIKISTA TUNNETUISTA JA TUNTEMATTOMISTA VAATEISTA JA VAHINGOISTA, JOTKA JOHTUVAT KANTEESTA TAI LIITTYVÄT KANTEESEEN, JONKA ESITÄT TÄLLAISELLE KOLMANNELLE OSAPUOLELLE. JOS OLET KALIFORNIAN OSAVALTION ASUKAS, LUOVUT KALIFORNIAN CIVIL CODEN 1542 PYKÄLÄN MUKAISISTA OIKEUKSISTA, JOIDEN MUKAAN "A GENERAL RELEASE DOES NOT EXTEND TO CLAIMS WHICH THE CREDITOR DOES NOT KNOW OR SUSPECT TO EXIST IN HIS FAVOR AT THE TIME OF EXECUTING THE RELEASE, WHICH IF KNOWN BY HIM MUST HAVE MATERIALLY AFFECTED HIS SETTLEMENT WITH THE DEBTOR". EMME VASTAA SINULLE MISTÄÄN TULOJENMENETYKSESTÄ TAI MUISTA ERITYISISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA VAHINGOISTA, JOTKA JOHTUVAT TÄSTÄ LAUSEKKEESTA TAI FACEBOOKISTA TAI JOTKA LIITTYVÄT TÄHÄN LAUSEKKEESEEN TAI FACEBOOKIIN HUOLIMATTA SIITÄ, OLEMMEKO ILMOITTANEET TÄLLAISTEN VAHINKOJEN MAHDOLLISUUDESTA. TÄSTÄ LAUSEKKEESTA TAI FACEBOOKISTA JOHTUVA KOKONAISVASTUUMME EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA YLITÄ SATAA DOLLARIA (100 DOLLARIA) TAI SUMMAA, JONKA OLET MAKSANUT MEILLE VIIMEKSI KULUNEEN 12 KUUKAUDEN AIKANA. SOVELLETTAVA LAKI EI VÄLTTÄMÄTTÄ SALLI SATUNNAISTEN TAI VÄLILLISTEN VAHINKOJEN RAJOITTAMISTA TAI POISSULKEMISTA, JOTEN EDELLÄ OLEVAT RAJOITUKSET TAI POISSULKEMISET EIVÄT EHKÄ KOSKE SINUA. TÄLLÖIN FACEBOOKIN VASTUU ON RAJOITETTU SOVELLETTAVAN LAIN SALLIMAAN ENIMMÄISMÄÄRÄÄN ASTI.
       
  17. Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevia käyttäjiä koskevat erityismääräykset

    Pyrimme luomaan maailmanlaajuisen yhteisön, jossa noudatetaan yhtenäisiä käytäntöjä kaikkien kohdalla, mutta pyrimme myös kunnioittamaan paikallista lainsäädäntöä. Seuraavia määräyksiä sovelletaan käyttäjiin ja Facebookin kanssa yhteistyötä tekeviin muihin kuin käyttäjiin Yhdysvaltojen ulkopuolella:
    1. Hyväksyt henkilötietojesi lähettämisen Yhdysvaltoihin ja käsittelemisen siellä.
    2. Jos sijaintipaikkanasi on maa, joka on Yhdysvaltojen asettamassa kauppasaarrossa, tai olet Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön Erityisesti määritettyjen kansalaisten luettelossa, et voi ryhtyä kaupallisiin toimiin (esimerkiksi mainos- tai maksutoimiin) Facebookissa tai vastata Facebook-alustasovelluksen tai sivuston toiminnasta. Et käytä Facebookia, jos sinua on kielletty vastaanottamasta tuotteita, palveluja tai ohjelmistoja, jotka ovat lähtöisin Yhdysvalloista.
    3. Tietyt erityisehdot, joita sovelletaan ainoastaan saksalaisiin käyttäjiin, ovat saatavilla tässä.
  18. Määritelmät

    1. Sanalla "Facebook" tarkoitamme toimintoja ja palveluja, joita tarjoamme muun muassa a) sivustossamme osoitteessa www.facebook.com tai missä tahansa sivustossa (mukaan luettuna alitoimialueet, kansainväliset versiot, pienoisohjelmat ja mobiiliversiot), joka käyttää Facebook-brändiä yksinoikeudella tai yhdessä, b) sovellusalustallamme, c) yhteisöliitännäisissä, kuten Tykkää-painike, Jaa-painike ja muut vastaavat palvelut sekä d) muissa viestintävälineissä, ohjelmistoissa (esimerkiksi työkalupalkki), laitteissa tai verkostoissa, jotka ovat jo olemassa tai jotka kehitetään myöhemmin.
    2. Sanalla "sovellusalusta" tarkoitamme joukkoa ohjelmointirajapintoja (API:t) ja palveluja (esimerkiksi sisältö), joiden avulla muut osapuolet, mukaan luettuna sovelluskehittäjät ja sivustojen ylläpitäjät, voivat noutaa tietoja Facebookista tai toimittaa tietoja meille.
    3. Sanalla "tieto" tarkoitamme sinua koskevia faktoja ja muita tietoja, mukaan luettuna toimet, joihin käyttäjät ja Facebookin kanssa yhteistyössä toimivat muut kuin käyttäjät ryhtyvät.
    4. Sanalla "sisältö" tarkoitamme kaikkea, mitä sinä tai muut käyttäjät julkaisevat Facebookissa ja joka ei sisälly käsitteen tieto määritelmään.
    5. Sanoilla "tiedot" tai "käyttäjätiedot" tarkoitamme mitä tahansa tietoja, mukaan luettuna käyttäjän tiedot tai sisältö, joita sinä tai kolmannet osapuolet voivat noutaa Facebookista tai toimittaa Facebookille sovellusalustan avulla.
    6. Sanalla "julkaisu" tarkoitamme julkaisua, joka julkaistaan Facebookissa tai joka asetetaan muutoin saataville Facebookia käyttämällä.
    7. Sanalla "käyttö" tarkoitamme käyttöä, suorittamista, kopioimista, julkista esiintymistä tai näyttelyä, jakelua, muuntamista, kääntämistä sekä johdannaistuotteiden luomista.
    8. Käsitteellä "aktiivinen rekisteröity käyttäjä" tarkoitamme käyttäjää, joka on kirjautunut Facebookiin vähintään kerran viimeisen 30 päivän aikana.
    9. Sanalla "sovellus" tarkoitamme mitä tahansa sovellusta tai sivustoa, joka käyttää sovellusalustaa tai josta on pääsy siihen, sekä mitä tahansa muuta välinettä, joka vastaanottaa tai on vastaanottanut tietoa meiltä. Jos et enää käytä sovellusalustaa, mutta et ole poistanut kaikkia meiltä saamiasi tietoja, käsitettä sovellus käytetään, kunnes poistat tiedot.
       
  19. Muuta

    1. Jos olet Yhdysvaltojen tai Kanadan asukas tai pääasiallinen liiketoimintapaikkanasi on Yhdysvalloissa tai Kanadassa, tämä lauseke on sopimus sinun ja Facebook, Inc:n välillä. Muussa tapauksessa tämä lauseke on sopimus sinun ja Facebook Ireland Limitedin välillä. Viittauksilla "meihin" tarkoitetaan soveltuvissa osin joko tahoa Facebook, Inc. tai Facebook Ireland Limited.
    2. Tämä lauseke muodostaa täydellisen Facebookia koskevan sopimuksen osapuolten välillä, ja se korvaa kaikki aikaisemmat sopimukset.
    3. Jos jokin tämän lausekkeen kohta todetaan pätemättömäksi, sen muut kohdat pysyvät edelleen voimassa täysimääräisinä.
    4. Jos tämän lausekkeen osia jätetään täytäntöön panematta, tätä ei katsota lausekkeesta luopumiseksi.
    5. Kaikkien tähän lausekkeeseen liittyvien muutosten ja luopumisten on oltava kirjallisia ja meidän allekirjoittamiamme.
    6. Et voi siirtää tämän lausekkeen alaisia oikeuksiasi ja velvollisuuksiasi muulle taholle ilman suostumustamme.
    7. Kaikki tämän lausekkeen alaiset oikeudet ja velvoitteet ovat vapaasti siirrettävissämme fuusion, yrityskaupan tai omaisuuden myymisen yhteydessä tai lain nojalla tai muutoin.
    8. Mikään tämän lausekkeen kohta ei voi estää meitä noudattamasta lakia.
    9. Tämä lauseke ei siirrä millekään kolmannelle osapuolelle edunsaajan asemaa.
    10. Pidätämme kaikki oikeudet, joita emme ole erikseen myöntäneet.
    11. Sitoudut noudattamaan kaikkia soveltuvia lakeja käyttäessäsi Facebookia.

Sinua voivat kiinnostaa myös seuraavat asiakirjat, joissa on lisätietoja Facebookin käyttämisestä:
Voit lukea vastuu- ja vapauslausekkeen useilla eri kielillä, kun muutat Facebook-istuntosi kieliasetusta klikkaamalla useimpien sivujen vasemmassa ylänurkassa olevaa kielivalinta-linkkiä. Jos lauseketta ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, oletusversiona on englanninkielinen versio.

Ei kommentteja: