Sivut

perjantai 17. tammikuuta 2014

Muistella Berliinin Crisis ja miten Edelleen Declassifications olisi edistettävä avoimuutta yli Salaliitto JFK Assassination

22 MARRASKUU 2013
Tunnisteet:  ,  ,  ,  , 
Presidentti John F. Kennedy puuttua päässä Rathaus Schöneberg ihmisiä Länsi-Berliinissä Rudolf-Wilde-Platz (nykypäivän John-F.-Kennedy-Platz) 26. kesäkuuta 1963.
Presidentti John F. Kennedy puuttua päässä Rathaus Schöneberg ihmisiä Länsi-Berliinissä Rudolf-Wilde-Platz (nykypäivän John-F.-Kennedy-Platz) 26. kesäkuuta 1963.
Tänään tulee kuluneeksi 50 th vuosipäivä JFK: n salamurha Dallasissa, ja viime Frontline erityinen ilmaisi mitä monet avoimen hallinnon kannattajat ovat jo pitkään väittäneet, ettäCIA kieltäytyi turvaluokitus poistetaan kirjaa  liittyvä tapahtuma on ensisijainen polttoaine salaliitto teoreetikot.Vuotisjuhla, Unredacted vie muistella yksi keskeisistä tapahtumista JFK: n puheenjohtajakaudella, Berliinin Crisis, sekä milloin uusi löytö asiakirjojen äskettäin luokitus National Turvaluokan poistamisesta Centerin (NDC) ja CIA elämään Länsi-Berliinissä, joka sisältää asiakirjat rakentamisesta Berliinin muurin. Viime declassifications ovat askel oikeaan suuntaan, ja tasoittaa tietä merkittävämpi declassifications murhasta JFK itse.
26. kesäkuuta 1963 presidentti John F. Kennedy antoi hänen ikonin " Ich bin ein Berliner "puheen joukko reilusti yli 100000 ihmistä Länsi-Berliinissä, jossa hän ilmaisee solidaarisuutensa kansalaisia. Puhe oli tärkeä moraali lisäpotkua ja kaupungin asukkaat, jotka olivat asuneet takana Berliinin muurin lähes kaksi vuotta, ja vahvisti Länsi-Berliinin merkitystä American päättäjille, jotka tarkastelivat kaupunkia etulinjassa American maanpuolustusta.
Presidentti Kennedy ja Neuvostoliiton pääministeri Hruštšov kätellä 3. kesäkuuta 1961 kokouksessaan Wienissä.  Suhteet, huurteinen alusta alkaen, nopeasti huonontua.  Seuraavana päivänä Hruštšov vaatii, että Berliinin ongelma pitäisi ratkaista viimeistään joulukuussa.  Kennedy vastaa: "Se tulee olemaan kylmä talvi."
Presidentti Kennedy ja Neuvostoliiton pääministeri Hruštšov kätellä 3. kesäkuuta 1961 kokouksessaan Wienissä. Suhteet, huurteinen alusta alkaen, nopeasti huonontua. Seuraavana päivänä Hruštšov vaatii, että Berliinin ongelma pitäisi ratkaista viimeistään joulukuussa. Kennedy vastaa: "Se tulee olemaan kylmä talvi."
Berlin, usein keskipiste kylmän sodan jännitteet, oli ehkä ole merkittävämpi kuin se oli aikana Berliinin kriisi, ja Digital National Security Archive ' s Berlin Crisis kokoelma on kattavin dokumentointi saataville. Arkisto: n Berliinin kriisi, 1958-1962 tarjoaa kirjaa Yhdysvaltain politiikan aikana eniten pitkittynyt Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton kriisi kylmän sodan aikakauden, joka alkaa 10 marraskuu 1958 , antaman lausuman Neuvostoliiton Premier Nikita Hruštšov to Moscow yleisölle, jossa hän sanoi, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset olivat rikkoneet neljän teho sopimusten valvontaan liittyvät Berliini ja Saksa, jotka Grand Alliance oli kehystetty lähellä toisen maailmansodan. Rikkomukset kuten asevarustelua Länsi-Saksan, Hruštšovin julisti, oli tarpeen lopettaa sodanjälkeisen miehityksen Berliinissä. Hänen kehotuksensa West peruuttaa sen miehityksen varuskuntiin päässä Länsi-Berliinissä ja myöhemmin Neuvostoliiton liitetiedot, joissa kuuden kuukauden määräaika Berliinin ratkaisun yleisesti pidetään tapahtumia, jotka kosketti pois Berliinin kriisi 1958-1962, mahdollisesti yksi vaarallisia riidat kylmän sodan aikakaudella. Kriisi että Yhdysvaltain päättäjät pelkäsivät, ja valmistellaan aikana 1958-1962 ei ollut "Wall", mutta sitä mahdollisuutta, että Hruštšov kääntyisi valvonnan Allied pääsyn Länsi-Berliiniin yli itäsaksalaisten, pakottaa liittoutuneet käsitellä DDR , todetaan, että he olivat kieltäytyneet tunnustamasta.
Jännitteitä asennettu lokakuun lopulla 1961, jolloin Neuvostoliitto virheellisesti totesi, että amerikkalaisten tankkien käyttöön Checkpoint Charlie viestitti vaivaa murtaa seinään.  Moskova käyttöön 10 säiliöitä, jotka potenssiin pois Yhdysvaltojen kanssa säiliöt.  Kennedy ja Hruštšov yksityisesti purettua tilannetta sopimalla, että Neuvostoliiton tankit vetäisi ensin.  (Kuva lähde: US National Archives, Army Signal Corps Collection, # 111-SC-591491)
Jännitteitä asennettu lokakuun lopulla 1961, jolloin Neuvostoliitto virheellisesti totesi, että amerikkalaisten tankkien käyttöön Checkpoint Charlie viestitti vaivaa murtaa seinään. Moskova käyttöön 10 säiliöitä, jotka potenssiin pois Yhdysvaltojen kanssa säiliöt. Kennedy ja Hruštšov yksityisesti purettua tilannetta sopimalla, että Neuvostoliiton tankit vetäisi ensin. (Kuva lähde: US National Archives, Army Signal Corps Collection, # 111-SC-591491)
Neljä vuotta, lopusta 1958 myöhään 1962 maailman johtajat huolissaan siitä, että jatkuva kiista poliittista asemaa Länsi-Berliinin edesautetaan sotilaallinen yhteenotto ja yleinen sodan. Analyytikot Berliinin kriisin ovat ehdottaneet erilaisia ​​päivämääriä varten huipentuma Crisis: elo / syyskuussa 1961 rakentamisen "Wall;" myöhään 1962, jossa tekemistä Kuuban ohjus kriisi ja siitä seuraava suurvalta vastenmielisyys vastakkainasettelua, tai myöhään 1963, sen jälkeen useisiin tapahtumiin on autobahn tarkastuspisteitä ("Takaluukun Crisis"). Kehitystyöstä syyskuu 1961 myöhään 1962, kuten ilmakäytävä tapahtumista maaliskuu 1962, epäonnistuminen pitkittynyt Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton keskusteluja ja meneillään Allied pyrkimyksiä laatia valmiussuunnitelmia, viittaavat siihen, että Berliini pysyi vakava huolenaihe ja jännitystä Yhdysvalloissa Neuvostoliiton suhteissa läpi vuoden 1962 ja myöhään 1963.
Nyt, kiitos NDC ja CIA: n yhteinen vapauttamaan lähes 11000 asiakirjoja elämästä Berliinissä välillä JFK puheen ja razing Wall, yleisö on paremmat mahdollisuudet kontekstualisoida ja analysoida Berliinin Crisis.Valikoima julkaisu, 2464 sivua, on saatavilla verkossa , ja koko joukko on saatavilla tutkimuksen National Archives College Park, MD, joka sijaitsee osoitteessa 8601 Adelphi Road, College Park, MD.
Toisin kuin Berliinin kriisi, NDC on vielä tarkistaa ja suotavaa poistaa lopullisen  50000 sivua hallituksen asiakirjoja koskevat JFK murha, jotka ovat yhä suljettu yleisöltä, johtuu todennäköisesti CIA taipumattomuuden huolimatta Kennedy Assassination Records Collection Act 1992  , joka valtuutti että kaikki liittovaltion liittyvistä tiedoista JFK: n salamurhan toimitetaan National Archives (NARA). Laki edellyttää, että jokainen murha ennätys on julkistettava kokonaisuudessaan, ja olla käytettävissä kokoelman viimeistään päivämäärä, joka on 25 vuotta, jona säätämistä lain (26 lokakuu 2017), jollei puhemies todistetaan, että vapauttamalla asiakirjat aiheuttaisi "tunnistettavissa haittaa sotilaallinen puolustus, tiedusteluoperaatiot, lainvalvonta, tai toiminnasta ulkosuhteiden" ja jos se haittaa suuremmat yleisen edun julkistamista. Ottaen huomioon nopeasti lähestymässä 25 vuoden määräaika, vastaus NDC saanut, kun se pyysi historioitsijat, mitä asiakirjoja tulisi olla etusijalla poistaa verkostosta, ja valtava yleinen etu asiakirjojen, olisi ollut asianmukaista CIA paljastaa viimeinen sen asiakirjoista on JFK murhasta ja 50 th vuosipäivä ja edistää avoimuutta paikka salaliitto.

Ei kommentteja: